Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 11

• 58 797
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
”Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.“

Йордан Радичков

# 166
Кога свършва любовта, знаеш ли? Тогава, когато кажеш „свърши“, а в сърцето не почувстваш болка.
Чарлз Буковски

# 167
  • На топло в неговото сърце.
"Най-хубавите усмивки крият най-дълбоките тайни. Най-красивите очи са проронили най-много сълзи, а най-добрите сърца са почувствали най-много болка."
от нета

# 168
Нека с щедрост забравим тези, които не ни обичат.
Пабло Неруда

# 169
”Честните хора и златните монети си приличат по това, че в смутни времена и едните, и другите изчезват.”

Райко Алексиев

# 170
  • София
„На този свят винаги има разплата. Има двама генерални прокурора: единият е този, който стои до вашите врати и наказва за провинения срещу обществото, а другият – самата природа. На нея именно са й известни всичките пороци, измъкващи се от закона.“

Дени Дидро

# 171
“Един съвет от мен, никога, никога не посещавайте след дълго отсъствие мястото, което сте оставили като деца. То е подменено, изпразнено от време, напуснато, призрачно.
Там. Няма. Нищо.”

Георги Господинов

# 172
”Трябва ви сила, само ако смятате да извършите нещо лошо; инак любовта е напълно достатъчна, за да постигнете всичко.”

Чарли Чаплин

# 173
  • София
"По-добре да изгориш, отколкото да избледнееш."

Кърт Кобейн

# 174
"Хората не забелязват дали е лято или зима когато са щастливи!"

Антон Чехов

# 175
  • в 1001-та нощ
Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб…. и накрая ти побеждаваш!

Махатма Ганди

# 176
”Няма друга действителност освен тази, която човек си създава сам.”

Димитър Димов

# 177
  • София
"Там бяха затворени много шахматисти, политици, рибари и скаути, маркосъбирачи и фотографи-любители. Един беше попаднал там заради някакви стари грънци, които наричал пепелници. Друг пък непрекъснато беше стегнат в усмирителна риза, за да не може да пресметне кога ще настане краят на света. Там се срещнах и с няколко професори. Един от тях ходеше все след мене и разправяше, че люлката на циганите била в Кърконошите, друг пък ми обясняваше, че вътре в земното кълбо имало още едно, много по-голямо от външното."

„Приключенията на добрия войник Швейк през световната война“ - Ярослав Хашек

# 178
"Истината е,че и хубавото, и лошото в живота започват с това, че някой някога на някого е повярвал"

Ричард Гиър

# 179
Недей тъгува за мойта изневяра,
обичай ме и всичко забрави.
Когато плачеш ти, запалвай си цигара
и знай - димът ще скрие твоите сълзи.
Какво от туй, че други ме целува,
нали съм твоя аз сега и до зори.
Недей тъгува за мойта изневяра,
обичай ме, макар и с болка и тъга.

Общи условия

Активация на акаунт