Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 440
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Някой да препоръча препарат за почистване на мрамор? Трябва да почиста паметна плоча, а също и плоча от камък.

Препарат за надгробни плочи Mellerud

# 136
Някой да препоръча препарат за почистване на мрамор? Трябва да почиста паметна плоча, а също и плоча от камък.
Аз трябва да почистя и мъх освен другото.Питах на гробища,където правят паметници и казаха за позеленяването -препарат против мухъл-сано или друг.На мен ми се видя много агресивно и не съм пробвала.И понеже съм в голям ремонт май няма да пробвам тази година.Ако не Ви затрудни пишете с какво сте почистили после.
Ако някой знае и как да уморя тръстика-също ще съм благодарна да каже.В темите за цветята не помогнаха.Аз съм заливала с белина,кислол,комбинация,раундъп,една друга отрова-ами нищо не помага-безсмъртна е Rage

# 137
Покрихме с плоча всичко и няма плевели.

# 138
Не ми се иска още с плоча,макар,че това е краен вариант.

# 139
  • Пловдив
За тръстиката - Наса, но не разредена и да се пръска, а директно както си е концентрат, да се намажат листата с четка (аз ползвах една тясна бояджийска). За седмица всичко изсъхна.

# 140
Вмето плоча - черен плътен найлон или стар балатум.

# 141
За тръстиката - Наса, но не разредена и да се пръска, а директно както си е концентрат, да се намажат листата с четка (аз ползвах една тясна бояджийска). За седмица всичко изсъхна.
А корените?След време не никне ли пак?На този принцип действа и раундъп-а ,но не е трайно.

# 142
  • Пловдив
Хич не разбирам аз, но колега ми каза, да действам така и задължително с Наса (в агроапреката нямаше в момента и точно Раундъп ми предложиха, но бях категорична и след седмица вече бяха докарали)

# 143
Отровата стига и до корените чрез листата.

# 144
А бамбук как да унищожа? Много агресивен! Корените му са като лабиринт и дълбоки.

# 145
Да не те обезкуражавам, но един познат на вилата какво ли не пробва за бамбука и нищо не подейства.
Сега просто пролетно време се въоръжава с едно мачете и колкото може ограничава разпространението.

# 146
Отровата стига и до корените чрез листата.
Не е така,освен това на тръстиката са и едни мъхнати листата и не здържат много пръскането.И нейните корени дълбоки и не може да излезе..Rage

# 147
И при нас е така на вилата.
Точно това правим и ние.
Няма отърване, станали сме бамбукова гора. 😠

Да не те обезкуражавам, но един познат на вилата какво ли не пробва за бамбука и нищо не подейства.
Сега просто пролетно време се въоръжава с едно мачете и колкото може ограничава разпространението.

# 148
  • София
Е, как да не е така, като точно така си го пише на опаковките на хербицидите?! И по биология така сме го учили. Аз не съм виждала хербицид, който да се нанася в корените - те просто умират, след като растението усвои химията през листата (все пак така се храни и така си пренася веществата).
Пръска/маже се в слънчево време, за да се поеме с по-малко третирания отровата (пак според опаковките).

# 149
Конкретно за тръстиката говорех.Явно нейните листа имат някаква защита  мъхната и не прониква.Толкова е пръскана-нищо-стои си свежа и зелена.Другите треволяци умират с раундъп и подобни,но тя-не.
За жалост е на гробища и не може изкопаване на корените./които можели до 3 метра да стигнат/

Общи условия

Активация на акаунт