Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 432
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Аз разбрах, че е с форма на чувал, а не като масовите правоъгълни с гумирано покритие от едната страна.

# 91
Аз разбрах, че е с форма на чувал, а не като масовите правоъгълни с гумирано покритие от едната страна.
Тогава би трябвало да има цип Simple Smile

# 92
Може би се оформя нещо като чувал, по-скоро го възприех като сравнение, а иначе чаршафът е като обичайните ластични.
И да илюстрирам:
При мен е така:  
а проблемният вероятно така:  

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 18:40 от Кубратова

# 93
И моите са като горните. Досега не съм имала фал на матрак. А долното освен преди пране да се прави някаква тропоска на огънатата част с плата навътре, т.е. да го правиш на правоъгълник.

# 94
Имам от двата вида протектори. Наистина при втория водата след центрафуга е повече, но вече съм свикнала и внимавам при изваждането, вместо кош си приготвям леген.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 19:59 от Пролетно цвете

# 95
И моите са като горните. Досега не съм имала фал на матрак. А долното освен преди пране да се прави някаква тропоска на огънатата част с плата навътре, т.е. да го правиш на правоъгълник.
По-мързеливо е да завърже краищата с ластиците с някакви връзки, за да изправи формата до правоъгълна, затова така го и препоръчах Simple Smile
А и защото аз самата съм една шивачка...

# 96
Само да не се пробива с иглата импрегнираната част Simple Smile

# 97
Само да не се пробива с иглата импрегнираната част Simple Smile
Ау, затова не се бях сетила! То май е невъзможно само плата да се бодне. Не става идеята ми. С някакво привързване май ще е. Или покупка на другия модел.

# 98
  • Пловдив
Вкъщи сме с двата вида протектори - този, който е като чаршафите с ластик, слагам върху матрака и пера веднъж месечно. Върху него съм сложила от тези с четирите ластика в ъглите от ИКЕА - техните модели от този тип нямат гумирана част и дефакто не са непромокаеми, но пък децата вече пораснаха и няма гафове Simple Smile
Горните протектори си пера веднъж седмично и с тях няма този проблем с капещата вода

# 99
Вкъщи сме с двата вида протектори - този, който е като чаршафите с ластик, слагам върху матрака и пера веднъж месечно. Върху него съм сложила от тези с четирите ластика в ъглите от ИКЕА - техните модели от този тип нямат гумирана част и дефакто не са непромокаеми, но пък децата вече пораснаха и няма гафове Simple Smile
Горните протектори си пера веднъж седмично и с тях няма този проблем с капещата вода
И горните протектори ли са гумирани?
Не ти ли е дискомфортно така? На мен ми е горещо /без зимата/ и някак задушаващо.
Ама откакто излях бутилка вода в леглото, ползвам протектор, само един обаче.

# 100
  • Пловдив
Не, точно горните не са гумирани. Мисля че е ето този модел: https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/mattress-pil … 0x200-sm/70461644
Супер удобно е, защото предпазва матрака, а в същото време го няма това неприятното чувство, от традиционните гумирани протектори. И все пак, за всеки случай има и от тях на детските легла, но де факто не се усещат изобщо.

п.с. Децата отдавна спят, а утре ме няма, но в събота мога да снимам от близо и двата вида протектори

# 101
https://videnov.bg/vodoustoychiv-protektor-leoni-2451
 ей такъв ми е единият, другият подобен. Дават му даже пране при 60 градуса. Както писах пера на 3 дни, вече над година и за съ жалание от нужда. Здрави са, не пропускат.

# 102
Не, точно горните не са гумирани. Мисля че е ето този модел: https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/mattress-pil … 0x200-sm/70461644
Супер удобно е, защото предпазва матрака, а в същото време го няма това неприятното чувство, от традиционните гумирани протектори. И все пак, за всеки случай има и от тях на детските легла, но де факто не се усещат изобщо.

п.с. Децата отдавна спят, а утре ме няма, но в събота мога да снимам от близо и двата вида протектори
Много благодаря! Няма нужда да снимаш, видях ги, ще взема.

# 103
Ето такива използвам- с доста фина структура, непромокаеми и нешушкащи:
https://www.enikom-m.com/bg/product/1/nepromokaem-protektor-za-m … 320-7_82_200.html

Има с различни текстури:
https://www.dreamon.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%8 … D1%80%D0%B8_197_c

# 104
  • София
Може би се оформя нещо като чувал, по-скоро го възприех като сравнение, а иначе чаршафът е като обичайните ластични.
И да илюстрирам:
При мен е така: 
а проблемният вероятно така: 
Да, точно това е - чаршаф с ластик.
Поръчах си от другия модел, но исках да разбера има ли някакъв лесен начин за пране на това чудо. То се пълни с вода и няма как да бъде центрофугирано, защото водата си седи вътре, независимо на коя страна се пере.

Общи условия

Активация на акаунт