Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 458
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Има сортове бамбук, които се водят неинвазивни. Но аз не бих посмяла.

Продават се препарати против мухъл уж без хлор. От личен опит - пак имат някакво хлорно съединение, но миришат доста по слабо. Не мога да сравня дали са толкова ефикасни като нормалните, отдавна ги ползвах.

# 166
Храсти и всякакви растения с големи корени, които е трудно да се премахват се печели битката с тях чрез системно рязане ниско долу. Изпитано е при блока ни, бодливи храсталаци след 1-2 год. вече ги няма никакви- Но си трябва упоритост и търпение.

# 167
Изччегъртайте ги тия фуги и фугирайте наново.

# 168
Чегъртането на здрава фуга (не напукана и изронена) е много неприятна работа. И с риск за повреда на плочките.

# 169
Аз не съм казала, че е приятна. Ама щом е нон стоп това с мухала, то се е набило вътре.

# 170
Чудя се машина за топъл въздух дали няма да му види сметката? И после Доместос за избелване (понеже е гъст ще полепне и ще работи дълго).

# 171
Ако е за доместос - може, и на церезит е даже по-добър препарата. Но мирише много. Здрави фуги няма да махам, то е на няколко места само. Няма какво да правя след всяко къпане, имам си радиатор, вратата стои отворена, има хубав вентилатор, но няма как да е без влага в банята. Утре явно пак трябва да купя церезит и да пръскам.

# 172
Да забърсваш стените за да се намали влагата?

# 173
Не, благодаря, след трима души да бършем стени. Забърсвам големите локви по пода само. Банята е голяма, плочките са до тавана, ще трябва повече време да бърша, отколкото да се къпя. Просто искам да си чистя лесно мухъла без да планирам кога кой е у дома, за да проветрявам часове наред.

За по-лесно почистване на високите стени - плосък моп с дръжка - топя в разреден препарат, може и в белина и минавам. После ако има нужда - още веднъж с чиста вода.

Да ви предупредя, че някои дезинфектанти свалят покритие от дръжките на шкафове. Разбрах го снощи и добре, че се усетих навреме.

# 174
Точно така е при нас. На брега на езеро.... Влага, колкото искаш...
С черен найлон не знам дали ще стане, то бамбукът е висок поне 3 метра.Няма такава беда..., не го садете!

Първо поръчай пандите 😂😂😂
Шегуваме се, обаче ако мястото където ще ги садиш е влажно т.е. има подпочвени води, вали често и т.н. бамбука расте скоростно.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 21:19 от bubastet

# 175
Здравейте,как мога да изчистя ръжда от тоалетна чиния?

# 176
С киселина. Иначе в Баухаус продават специални препарати за целта. Сигурно и в другите магазини. Пак са киселини някакви.

Може и с "Роли" и хубаво търкане.

# 177
С киселина. Иначе в Баухаус продават специални препарати за целта. Сигурно и в другите магазини. Пак са киселини някакви.

Може и с "Роли" и хубаво търкане.
И аз съм чистила ръжда с киселинен препарат, макар и не от тоалетна чиния, но не препоръчвам - сваля и емайла. После последиците са ясни.

# 178
# 179

Общи условия

Активация на акаунт