Хитринки за всякакъв случай - 37

• 46 065
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
Приятели и ат газово барбекю и като се събираме в тях, ядем месо приготвено на него - ами друго е на вкус Rolling Eyes
В своя защита ще кажа, че от малка съм захранена с месо, именно приготвено на дърва и за мен това си е вкуса еталон Simple Smile Хобитчета вкъщи също не признават друго, а вече ме и заместват на скарата. Единственият недостатък, който може би отчитам е, че времето за приготвяне определено е доста повече
И аз съм отгледана така Simple Smile, синът ми също като дете ядеше почти само месо на огън, поне само това не отказваше, всичко друго беше цял ритуал да му дам.
Замислих се и за пилетата на грил - намирам разлика, и то значителна, когато са приготвени на газов, електрически и на жарава.  Когато най-напред се появиха газовите грилове, бях се отказала да ям пиле на грил, а го обожавах. 
Ще трябва да направя поредица от проби все пак някъде, но ми се струва, че ще си останем на дървено барбекю.

# 391
  • София
Кубратова, твоят син е като моят мъж Simple Smile Според мен няма лошо барбекю, просто има за всякакви вкусове. И има разлика между барбекю и скара Wink Барбекюто си е с опушването и ритуалите му там - отворен капак, затворен капак при печене, ала-бала. Аз например не понасям изобщо опушено, докато ММ е ценител.
У нас ядем предимно скара, като печем на въглища. За мен си е компромис, но става бързо (ММ разпалзва с горелката).  А баш истината, за мен, е само и единствено в месото приготвено на жар от дървесина. Факт е, че вкусът много зависи и от месото, разбира се.
С цялото нещо искам да кажа, че за щастие в наши дни има бабребкюта и скари за всеки Simple Smile

# 392
Хитринка за вкусна салата - във все още горещата пепел, без огън, се заравят чушки, патладжани и домати, може и лук, всичко цяло и небелено. Първо вадите доматите, последно вадите лука и патладжаните. Намачкано след обелване, може и с малко печен чесън (цяла глава в пепелта за малко) и с малко подправки - нищо не може да се сравни. Позабравено вече, хората все пържоли слагат на огъня, а толкова много неща стават!

# 393
Хитринка за вкусна салата - във все още горещата пепел, без огън, се заравят чушки, патладжани и домати, може и лук, всичко цяло и небелено. Първо вадите доматите, последно вадите лука и патладжаните. Намачкано след обелване, може и с малко печен чесън (цяла глава в пепелта за малко) и с малко подправки - нищо не може да се сравни. Позабравено вече, хората все пържоли слагат на огъня, а толкова много неща стават!
Да, почти няма нещо, което да не става за огън и няма как да е другояче - все пак човекът именно на огън е започнал да обработва топлинно храната. Вкусът наистина е божествен! И картофи стават, и всичко друго. Синът ми прави опушен и печен чесън на огън, но го завива във фолио /както е с люспата, необелен/ и капва малко зехтин. Първо го пуши на слаба жарава, после го пече. Този чесън накрая влага в различни сосове, майонеза /домашна, пак той я прави/ и други благини.     
Позабравихме, защото иска време и подходящо място, а нашият живот е главно в градовете и динамичен, което силно ни ограничава.

# 394
Да разнообразим малко темата. 😁
Дайте съвет как да оправя наранена стена, малкият бутна едни неща и успя добре да я одраска.. бърка ми в здравето (има още, не е само това на снимката) 😁 Сетих се, че продават сребърни маркери, но маркерът се оказа доста по тъмен и се личи много, а много държа да го замажа по някакъв начин. Мислех си, че като е сребристо и мазилката е пясъчна, ще успея да намеря по-лесен начин, отколкото ако беше обикновен латекс, но май не 😅

# 395
Дайте съвет как да оправя наранена стена, малкият бутна едни неща и успя добре да я одраска.. бърка ми в здравето (има още, не е само това на снимката) 😁 Сетих се, че продават сребърни маркери, но маркерът се оказа доста по тъмен и се личи много, а много държа да го замажа по някакъв начин. Мислех си, че като е сребристо и мазилката е пясъчна, ще успея да намеря по-лесен начин, отколкото ако беше обикновен латекс, но май не 😅

Със същата мазилка, няма и да личи къде е било наранено. При нас майсторите оставиха от мазилката за дребни корекции при нужда.

# 396
Аз не виждам нищо.
Ако ще те успокоя, нашаjа стена в хола още си стои с рисунките и лепенките на синко. Вече не ме дразни, мило ми е Simple Smile

# 397

Със същата мазилка, няма и да личи къде е било наранено. При нас майсторите оставиха от мазилката за дребни корекции при нужда.
Ами боядисвахме преди 2 години и не мисля, че остана нещо от нея.. по спомен жената в магазина, толкова точно е я беше изчислила, че сигурно и капка не остана 🤣 мислех да поръчаме 1 кг. боя.. ще видя.

# 398

Ами боядисвахме преди 2 години и не мисля, че остана нещо от нея.. по спомен жената в магазина, толкова точно е я беше изчислила, че сигурно и капка не остана 🤣 мислех да поръчаме 1 кг. боя.. ще видя.
Ако изобщо я има още, не се колебай, тези мазилки са по-трайни и с годините може да ти се налагат корекции.
Аз винаги вземам с резерв от материалите, хич не слушам продавачите. Плочките ми бяха изчислили не само без резерв, но и по-малко от необходимото количество, та им коригирах сметките. При боите зависи и върху каква основа се нанася, разходната норма може да се увеличи спрямо отбелязаната на кутията от производителя.

# 399

Ако изобщо я има още, не се колебай, тези мазилки са по-трайни и с годините може да ти се налагат корекции.
Аз винаги вземам с резерв от материалите, хич не слушам продавачите. Плочките ми бяха изчислили не само без резерв, но и по-малко от необходимото количество, та им коригирах сметките. При боите зависи и върху каква основа се нанася, разходната норма може да се увеличи спрямо отбелязаната на кутията от производителя.
Със сигурност я има, скоро взимахме от същият магазин пак пясъчна, но матова и я имаше и нашата. Ами браво, мотивирахте ме, явно ще се купува, само дано не сбъркам нюанса 🤣 но иначе сте права, особено с малко дете… винаги има поражения. И като споменах това, понеже освен стените, вече и ламината е мазало, а и той е на 2 години.. гледах, че се продават такива маркери за заличаване на драскотини, някой дали ги е ползвам, дали са ок?

# 400
А дали този тип мазилка може да се пребоядиса с латекс? Някой има ли опит?

# 401
  • Пловдив
ММ се дърпаше от нея именно, защото трябва прешпакловане, ако реша, че вече ми е омръзнала.
Но пък мен още си ме кефи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 402
Не мисля. Има специфично покритие и е много трайна. Аз затова я предпочетох. Избрала съм неутрални цветове /пясъчно и сметаново бяло/ и един ден, ако река, мога и пембени дивани и килими да сложа Simple Smile 
Сега, ако се случи, сигурно няма да живея там, ще съм за специализирано заведение, ама идеята е ясна Simple Smile

# 403
Не мисля, според мен трябва да се изшкури всичко, поне грубата част и тогава да се мисли за пребоядисване 😁
Иначе и аз за това я избрах, защото определено е трайна, в спалнята и детската сме с обикновен латекс и всяко петънце се личи. Добре, че поне магическата гъба спасява положението на малкия в стаята, че имаше доста драскотини от предмети, за щастие не дълбоки, а само повърхностни, но в хола не успяхме да спасим стената 🤣 Иначе и на мен още не ми е омръзнала, за това ще ида за 1 кофичка от същата, да си имам 🤣 ако беше стара щях да я прежаля бързо..

# 404
С грунд бетон контакт.
И латекс. Обаче ще е рошаво и ще стои като на кръпки, според мен.

Тия мазилки са ми много ок за заведения, за вкъщи не бих сложила. Стои ми като неизшкурена поизкъртена шпакловка и недовършен ремонт Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт