Хитринки за всякакъв случай - 37

• 46 046
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
С грунд бетон контакт.
И латекс. Обаче ще е рошаво и ще стои като на кръпки, според мен.

Тия мазилки са ми много ок за заведения, за вкъщи не бих сложила. Стои ми като неизшкурена поизкъртена шпакловка и недовършен ремонт Simple Smile
Зависи от финиша, има десетки разновидности на венецианска мазилка и далеч не всички стоят така. Нашата е  абсолютно гладка и не е гланцова,т.е. не имитира мрамор. Просто трябва да се подбере подходяща за съответния интериорен стил.
За имитациите на такава не знам вече как стоят/това в кутии в супермаркетите е точно имитация - боя с ефект на мазилка/, не съм ползвала и нямам лични наблюдения.

# 406
  • Пловдив
Аз балконът си исках така - наистина е страхотна, че носи на драскотини, но в стая не бих я сложила, дори и само на акцентна стена да е

# 407
Като сме на тема стени - някой дали се е сблъсквал с подобен проблем?

Преди 4 години правихме стените на хола - свалени тапети, замазване и шпакловка. Обаче ги прави приятел, който уж е майстор, но повече е по боядисване и е специалист по керамика Simple Smile Та, шпаклова старателно, но като започна да боядисва, част от шпаклованото се наду на мехурчета и просто падна. Минавахме два-три пъти, задържа се, обаче на няколко места остава лекичко неравно. Казаха ни, че било заради гадното тапетно лепило от едно време, трябвало някак да се обработва и да се слага после специален грунд, а той в упорството си да ми спестява пари беше слагал от най-обикновения и евтин. Чак за половината стая го видях и купихме по-хубав.

Не е кой знае какво, основно неравното е зад секцията, обаче сега ми се иска да пребоядисам. И се чудя трябва ли сега наново да се шпаклова всичко или ако мина с хубав грунд и хубав латекс, ще се хване и няма да пада нищо?

Иначе ако някой се интересува - висок клас латекс на Оргахим в кухнята, мие се лесно, пада само ако стената се нарани; не пада от минаване с парочистачка - с нея може донякъде да с почисти надраскано с пастели; среден клас Дитекс в хола - издържа на парата, точно той се отлепяше от стените, обаче чистенето му е мъка, реално почти нищо не мога да изчистя; висок клас Дитекс в коридора - издържлив, чисти се, но при опит да мина съвсем леко с пара едно замърсяване, паднаха няколко люспички. В спалнята - обикновена, готова Оргахим, горе-долу се чисти лесно с гъба, нищо не пада.

# 408
Гръцките латекси на Vernilac са много хубави, не са скъпи и се мият лесно, без да се нарушава цвета.

# 409
В края на лятото боядисахме с гръцки латекс Витекс.Покрива добре,мирише приятно,съхне бързо и се мие.Наскоро направих петно от кафе на стената в бързината и го избърсах с влажна кърпа,за 5 минути беше изсъхнало и не остана никаква следа.

# 410
Как да премахна перманентен маркер от изкуствена кожа? Всички налични препарати за петна вкъщи пробвах, обезмаслител, магическа гъба, лакочистител с ацетон, оцет, олио дори... Само размазват още повече.
Една малка част от пораженията:

# 411
Не мисля, че ще можеш, според моя опит.

# 412
  • Пловдив
И аз мисля, че няма да може (пом аз не съм успявала). Някакъв компромис би било, с бял перманентен маркер, да се опиташ да "потушиш" вредите Sad

# 413
Мицеларна вода пробва ли? Имаш ли някакъв дезинфектант за ръце или някой профи такъв?

# 414
Дезинфектантите са обикновено на спиртна основа с глицерин. Пробвай с глицерин и спирт и ако не стане - едва ли ще го махне нещо. Видях, че автокоректа ми е поправил марката - Витекс е, дитекс е друго.

# 415
Имам матова стъклена чаша, драсната с перманентен маркер. След няколко измивания, включително и в съдомиялна, маркерът още личи, макар и избледнял. Не съм опитвала с нищо друго, защото почти не се ползва.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 16:58 от W

# 416
Много благодаря на всички за включването. Сутринта чистих с чист спирт и имаше лек ефект (това преди снимката и питането ми, тъй като маркерът е един тъмно, тъмно син...) и явно каквото е можело да излезе, е излязло с опитите ми тогава. Дезинфектантът не можа да пребори нищо повече. Ще видя дали мога да намеря близък цвят маркер поне за видимата част от възглавниците, пък другото ще остане за изложба засега.

# 417
Аз знам една азбучна истина - най-големият враг на кожените мебели са флумастери и химикалки, оставени незатворени. И много следя никога да няма такива по кожените мебели.

# 418
  • Пловдив
Имам матова стъклена чаша, драсната с перманентен маркер. След няколко измивания, включително и в съдомиялна, маркерът още личи, макар и избледнял. Не съм опитвала с нищо друго, защото почти не се ползва.
Перманентен маркер се чисти със спирт. И с лакочистител става, ако повърхността го позволява- на плата ням какво да ѝ стане, така че действай.

# 419
Здравейте,възможно ли е да се боядиса изцяло,палто,100% вълна,но не от най-дебелите.
И,ако може,дали някой знае в Пловдив място за това.🌻

Общи условия

Активация на акаунт