Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 991
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Mediterraneo
И голям гювеч имам, и малки, нямат никаква миризма, да не говорим да се прехвърля на ястието. Аз мия в миялната, хич не им бая.

# 541
Ако не е гледжосан, то все ще попива и  спасение няма. Имам гледжосан гювеч от 20 години. Супер си е.
Ако е гледжосан, се готви в него и ако остане храна, се прехвърля в друг съд заради гледжта. Също като при алуминиевите съдове, които се окисляват лесно и не е хубаво сготвената храна да остава в тях.

# 542
  • Пловдив
Вкусът в гледжосан и в негледжосан съд е съвсем различен.
Точно поради тази причина си търся и малки негледжосани гювечета, но не мога да си намеря

# 543
Ако не е гледжосан, то все ще попива и  спасение няма. Имам гледжосан гювеч от 20 години. Супер си е.
Ако е гледжосан, се готви в него и ако остане храна, се прехвърля в друг съд заради гледжта. Също като при алуминиевите съдове, които се окисляват лесно и не е хубаво сготвената храна да остава в тях.
Мисля ,че е гледжосан,тъй като е доста гладък .
Но се замислих,че не прехвърлям храната в друг съд , а директно слагам остатъка в гювеча и в хладилника . Това може да е другата причина за тази миризма . Благодаря ви!

# 544
И аз съм прибирала често така. Не мирише на нищо. Даже често мия и едва изчаквам да поизсъхне преди да прибера в шкафа. Гювечът ми е купуван от някаква сергия по пътя към Смолян преди много години. Гювечета малки също, тях дори не помня откъде. При майка ми два вече чупим, никой не мирише, и едно гърне имам, от панаира във Враца. В него и кисело мляко съм правила. Всичко е с глеч. Описвам откъде са, защото може да е с някакви материали, които дават миризма. Преди време майсторката на глинени съдове от Трънско (те са характерна местна изработка) каза, че си купува материали за гледжосване от други места, тъй като някога използваните от местни суровини съдържат олово.

# 545
Има ли някой успял да изчисти надраскано с химикалка от тапет? Sad

# 546
  • София
Ако са миещи - малко спирт на памуче, евентуално магическа гъбка?

# 547
Има ли с какво да залепя пукната пластмаса на таблото и да не личи?

# 548
Баш да не личи, едва ли. Но двукомпонентно лепило би помогнало в случая.

# 549
Ако са миещи - малко спирт на памуче, евентуално магическа гъбка?
Не става Sad

# 550
Момичета, бяхте ми споделили за трик със сол за съдомиялна при пране на хавлии - с резултат мека хавлия. Сега не мога да го намеря, а вече купих тази сол 🤔 Може ли да ми го припомните? 🙏

# 551
Има ли с какво да залепя пукната пластмаса на таблото и да не личи?

С пистолет за топъл въздух пробвай, много внимателно.

# 552
  • Gorni Bogrov
Моля помагайте!
Капна ми топъл силикон на анцунга и идея си нямам с какво да се опитам да го махна.

# 553
  • София
С няколко пласта салфетка или тоалетна хартия и отгоре с ютия

# 554
  • София
Като изстине, просто го изчопли с нокът.

Общи условия

Активация на акаунт