Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 956
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аз май съм писала, как едно пакетче разтопено масло се разтече блажено върху чисто новата почти бяла блуза на ММ и за да е картинката пълна, беше стабилно омесено със шарена сол Joy
На следващият ден се прибрахме и я напръсках яко с обезмаслител, след което я пуснах на стандартна програма - излезе си идеално чиста, даже все още си я носи въпросната блуза

# 601
То зависи и от материята на блузата. Ние имахме една покривка за маса, която като се накапе с вино, мазно, лютеница и какво ли не и после се изпира на общо основание без следа. А други ги третирам с какво ли не и пак остават петна.

# 602
  • Пловдив
100% памук - като лепило е за всякакви лекета 🤣

# 603
100% памук - като лепило е за всякакви лекета 🤣
И памуците са различни, зависи пък от обработката Simple Smile
Имам 2-3 вида памучни салфетки (визирам белите, другите са лесни) - ами от едните много трудно се изпират петна, а другите дори не се налага да третирам предварително. На всичко отгоре първите се и гладят по-трудно - защо ги търпя, не знам.

# 604
Аз се освободих от чантата.... Открих още едно петно, което се оказа от вътрешния хастар на чантата....
 Исках ел.кана, защото моята се развали. Купиха ми стъклена Ел. кана. Как я поддържате  чиста отвън? За вътре имам указание в упътването - оцет, вода и сода... А отвън? Имам чувството че металната е по-лесно за поддържане Sad

# 605
Какво толкова? Миеш като всякакво стъкло - забърсваш я с мокра кърпичка и после със салфетка. Със същата кърпичка и салфетка минаваш и керамичния плот да не отива зян само за една кана Wink

# 606
Черна станция, говориш за специални мокри кърпички за кухня нали? Че с другите не се получава този ефект 🙄

# 607
Е, с мокри кърпи ще я почистиш,  но после бих подсушила, за да не остават следи.

# 608
Аз се освободих от чантата.... Открих още едно петно, което се оказа от вътрешния хастар на чантата....
 Исках ел.кана, защото моята се развали. Купиха ми стъклена Ел. кана. Как я поддържате  чиста отвън? За вътре имам указание в упътването - оцет, вода и сода... А отвън? Имам чувството че металната е по-лесно за поддържане Sad
Аз на малко кухненска хартия пръскам препарат за прозорци, да се навлажни хартията, забърсвам каната и веднага след това я забърсвам със суха кухненска хартия. И мокра кърпа става и след нея забърсвам също със суха хартия като Черна станция. Като прозорец я почиствам Simple Smile

# 609
Моля, чистофайниците с опит да ми кажат как да изчистя много упорито мазно наслагване върху решетката на абсорбатора. Алуминиева е, не знам какво съм пържила, за да стане така. Скъп обезмаслител, нулев ефект, обезмаслител Медикс - слаб ефект, минавах от двете страни с парочистачка, леко се размекна, но не пада. Пуснах я в миялната, част от нея е изчистена, но другото остава. Лепне, има залепнали прашинки и мъхчета, не мърдат с нищо.

Редовно я мия, не е наслагване на месеци. Дали ако сложа силен препарат за загорели фурни ще я повреди?

# 610
  • софия
Не съм имала такова петно (или не съм разбрала, че е било такова).
Чистя само с

# 611
Последна надежда... Не знам дали става за алуминий, но така не искам да седи.

# 612
Решетките на абсорбатора пръскам обилно с обезмаслител и увивам във кухненска хартия( качествена трипластова) , пак пръскам върху нея и оставям да постоят няколко часа, след това наслояванията колкото мога отстранявам с абравивната страна на гъба и с гореща вода отмивам.

# 613
Пръсках няколко пъти, но едва пада нещо. С гъбата - нулев ефект, а и те са с много мрежички навътре. Пробвах с четка, не стана. Ако стане с препарат за загорели мазнини, иначе ще търся да купя нова. А явно добре спира решетката, защото мръсното е само по външната, вътрешната си беше чиста.

# 614
Черна станция, говориш за специални мокри кърпички за кухня нали? Че с другите не се получава този ефект 🙄

Да, не с кърпички за дупе Wink Е, може и с унисверсални, но най-важното е после докато е мокро да забършеш със домакинска хартия, иначе остават следи.

Общи условия

Активация на акаунт