С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 677
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Съобразявам се само с него, с него споделям, уважавам му мнението и обсъждам важните неща. Ничие друго мнение няма значение за мен. За това съм свикнала да правя каквото реша и да не се обяснявам, нито да търся мнение и въобще нямам проблеми с решенията.

За това и ми е чуждо споделяне, коментиране, обикаляне по магазини и подобни.
За да не се налага да слушаш нейните съвети и и коментари има едно много лесно решение. НЕ СПОДЕЛЯЙТЕ ВСИЧКО С НЕЯ. Не е нужно, големи хора сте, а тя като не знае няма как да коментира. Това важи и за мъжа ти, да не изнася такива неща извън семейството ви.

# 166
  • Melmak
Аз не споделям всичко с никого, освен с мм. Нито с майка си, нито със свекърва си. Е, не сме скрили, че ще правим сватба, това няма какво да се крие.

За проблемите с наследството ми съм казала отгоре, отгоре. Не знам защо решихте, че споделям всичко

# 167
Аз не споделям всичко с никого, освен с мм. Нито с майка си, нито със свекърва си. Е, не сме скрили, че ще правим сватба, това няма какво да се крие.

За проблемите с наследството ми съм казала отгоре, отгоре. Не знам защо решихте, че споделям всичко
Е как точно ти дава съвети за ипотечния кредит, ако не знае за него? Ти самата си противоречиш.
На мен ми е все тая с кого какво споделяш. Но дори и при добри отношение и никакво вмешателство това са излишни новини, които човек може да спести и да запази само за тясното си семейство. И тогава няма как някой- майка, свекърва, тетка или  война да му дава съвети и непоискани идеи.

# 168
  • Melmak
Ами такава е свекърва ми, споменеш нещо и се хваща за думата. Сега ме разкостете, че споделям много. Всъщност не споделям почти нищо.

# 169
Никой няма да те разкости, няма и за какво. Споделяш, че те е подразнила, предлагаме ти вариант за справяне с това. От там нататък ти си преценяваш.
Аз вече дума не изпускам. Ако нещо няма как да не се разбере, го разбира след като се е случило.

# 170
Всъщност колко да споделяш решаваш само и единствено ти. След като тя толкова досадно дудне си прецени колко да споделяш с нея. Особено за големи и важни неща, за които реакцията ще те изнерви и натовари. И то не заради нас, а за да пазиш себе си.

# 171
hechicerа_ я разбирам - сядат на една маса и е нормално да си приказват, все пак семейството са най-близките хора. Обаче има хора ...и хора.
Животът учи кога , с кого , какво и колко да споделяш. Ще се научиш😉
Баща ми има този навик да изкоментира леко наставнически решенията, които вземам , но не се меси и винаги ме е подкрепял каквото и да реша.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 13:46 от ccvet

# 172
А този 20 годишен кредит ще засегне ли по някакъв начин сина и ?

# 173
Сериозно ли питаш?

# 174
  • Melmak
А този 20 годишен кредит ще засегне ли по някакъв начин сина и ?

А според теб сина й на почти 40 години дали не е достатъчно голям да взима решения и да прецени кое как би му се отразило? Не е опрял до финансови съвети от мама.

# 175
Мда....и аз бих се притеснила синът ми да изплаща наследството на жена си.

# 176
  • Melmak
🤣🤣🤣
А къде съм написала, че той ще го изплаща?

Също така това не е нейна работа да се притеснява. Синът й има глава на раменете, с която сам да мисли. Не е нужно маминка да го прави вместо него.

# 177
Всяка майка има притеснения , ако ще и на 50 г да е детето и. Обаче как ще повлияеш на пълнолетен човек ?! Освен , ако не си го "тренирал" да е послушно, но тогава жена му ще яхне метлата и ще отлети.
Малко уважение никога не е излишно , все пак всички са хора, които се обичат и нещата ще се наредят. Никой не се жени с нагласата , че ще се разведе.

# 178
  • при късмета
Мда....и аз бих се притеснила синът ми да изплаща наследството на жена си.
Типично за свекърва. Тя сега ще тегли кредит, а брак още няма, чак догодина. Но една свекърва не вижда тези "дребни" подробности или е невежа за елементарни правни норми. Не бойте се, никой няма да прецака синовете ви и не затова се събира жена с тях

# 179
  • Melmak
Предполагам, ме съфорумката има предвид друго. Реално банката не я интересува дали аз плащам или мн, иска си вноската. Тоест аз мога да си плащам Х пари вноска, ама ако в един момент остана без работа или ми намалее дохода, то мм трябва да плаща на банката, за да не стана лош платец. Аз предполагам, че това е драмата. Да не стане индиректен платец мм.

Аз лично не съм се събрала с него с идеята да се разделяме. Каквото и да се случва в бъдеще, дай боже да имаме деца, то е ясно, че за тях ще остане. Ако не се налагаше да плащам кредит, а имах апартамента на готово и го дам под наем? Тогава щеше ли някой да се оплаква, че получаваме 1200 лв на месец? Ей така от наследство? Сигурно не би било проблем?

Общи условия

Активация на акаунт