С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 910
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Пробутва се идеята, че свекървата дели синовете и внуците си. А дали не дели снахите? Може там да е заровено кучето.
Едва ли е толкова лоша свекърва, щом се разбира с едната снаха.
Имаме една и съща свекърва, но с две различни снахи. С едната има нормални отношения, с другата – явно не. Чия е тогава вината? Риторичен въпрос.
Изобщо не знаем отношенията с другата снаха. Май пробутваш идеята, че по презумпция са добри, но може съвсем да не е така. Намекна се, че другото семейство не се справя самостоятелно и може другата снаха да не е в добри отношения със свекърва си, ама като с мъжа не могат да се справят, да е принудена да прави компромис. Това съвсем не значи, че са в добри отношения. А и гадаем, изобщо не е по казуса.
И на мен ми отива на делене, но може жената да не го прави умишлено или заради симпатии. Двете семейства са различни, с различни приоритети и по различен начин си организират ежедневието. И зависи колко са децата при другите, каква им е разликата и колко са големи. Има и една основна разлика, авторката не иска помощ нито за домакинство, нито за децата, а другата снаха явно иска.

Докато пиша ми излезе последния пост. Ако има делене и на децата, тогава вече не мога да оправдая свекървата по никакъв начин.
На мен не би ми пукало, ако свекървата се разбира по-добре с другата снаха, но ако дели децата, тогава вече ще ми е проблем. И не, няма да се тръшкам или ядосвам, като ѝ е толкова неприятно, няма да ѝ създавам неудобства. Ще оставя сина ѝ да обясни защо е така

# 541
Всъщност, къде се очаква да се видят след като не може да бъде посрещната в този дом? Някъде на заведение ли?

Защо не? Стига да има покана от заинтересованата страна.

# 542
Описваш по-скоро деликатна и ненатрапваща се жена, която е на разположение за внуците и се отзовава при нужда. Не би трябвало да ти е трудно да се разберете.

# 543
Жената е разбрала, че у вас без покана не може да дойде. Щом сте и толкова ангажирани, решила е да ви спести нерви за едно виждане на по кафе.
Моята свекърва у нас не идва без да се е обадила предварително. Това беше трудно за разбиране от нейна страна в началото, но някак не става да знам, че е на 50 км и изведнъж да ми звънне на вратата. Аз примерно може да съм решила цял ден да мързелувам, у нас да е бомба и въобще да не ми е до гости.
Обаче знае, че не е нужна покана. Винаги може да каже, че иска да дойде и да стои колкото си пожелае. Винаги е посрещана подобаващо. Обгрижвана е и не е товарена с домашни задължения.
Не бих казала, че сме се разбирали. Отношенията ни в последната една година са ок. За съжаление тя ме прие като пълноправен член чак като загуби другия си син и като видя, че не остава необгрижена от наша страна. Едва последната една година осъзна, че всъщност ММ си живее доста добре и не е някой страдалец, за какъвто го мислеше.

# 544
Всъщност, къде се очаква да се видят след като не може да бъде посрещната в този дом? Някъде на заведение ли?

Въпросът ми е съвсем сериозен, не е риторичен.

Моята лична гледна точка е, че е нормално бабата да звънне на сина си и да му каже, че ще е два дни при брат му и иска да види децата. Тогава вече може да се обсъди къде и как. Дали той ще заведе децата там в дома на брат си, дали ще вземе майка си за няколко часа, дали в парка с всичките деца. Защо трябва да е поканена от снаха си, за да иска да види внуците си?
Не е нормално за мен това. Каквато е да е снахата, да си в същия град и да не кажеш на баща им, че си там и искаш и да си видиш внучетата…

# 545
Както свекъра и свекървата са казали да им се обаждате и да уточнявате с тях, нека мъжът ти да се разбере с нея да ви казва кога ще идва, за да успява да  мине и при вас.
Не е о.к. вие да искате децата да я видят, а заради някакво недоразумение това да не става. Със сигурност могат да се разберат.

Факт е, че майки делят децата си, защото всеки е отделна личност и пасва повече или по-малко с друга личност. Но това не значи, че жената не обича сина и внуците си. Обича ги, но повече се разбират с еди кого си. Случват се такива неща.

# 546
  • София

Защо не? Стига да има покана от заинтересованата страна.
О, за мен това е предпочитан вариант. Просто чисто технически се опитвам да си представя как и къде да стане това виждане. Авторката казва, че в тях не е удобно, свекървата не може да кани в дома на другото семейство (би било супер нахално), така че остава вариантът със заведение.

# 547
Е то по тази логика и горният ми пост, аз трябва да се врътна и да се нацупя на майка си  и да не и говоря с години, защото все при снахата ходи и на нея помага.  Open Mouth а моите деца ги вижда в пъти по рядко.
Защото делението както го наричате е видно. Innocent
А защо не пробвате с добро? Защо не измислите вариант тя да се вижда с децата, така че за всички да е удобно и да "туширате" напрежението във вас и съревнованието с другата снаха.

# 548
Ако двете снахи имаха подходяща комуникация помежду си, нямаше да има обвинения към неподозиращата свекърва. Колко просто е, едната да звънне на другата и да и каже, че свекървата ще идва за ен броя дни, пък и да покани семейството на брата на мъжа си. Но май и там не се говори много. Щом мъжът на авторката случайно разбира, че майка му е била за два дни при брат му и си тръгва.
Ако съм свекървата, и аз не бих била барабана, че съм на гости при другите. Явно е идвала целево, срочно и е бързала да си ходи.

# 549
Всъщност тази комуникация трябва да е между двамата братя и майка им, не между двете снахи. Лично мнение.

# 550
С брат си ако се нямат, с майка си може да се разбере.

# 551
  • София
Колко просто е, едната да звънне на другата и да и каже, че свекървата ще идва за ен броя дни, пък и да покани семейството на брата на мъжа си.
Не е работа на.другата снаха да урежда свижданията между свекърва си и децата на девера.

# 552
Да, явно проблемът е по-обхватен - никой не говори с никого и вероятно свекървата е на тръни да не издъни положението по някакъв начин. Сигурно и на нея не ѝ е лесно. Пак да кажа - звучи като да е разбрана и отзивчива жена, сигурно има начин да си напаснете графиците.

# 553
Колко просто е, едната да звънне на другата и да и каже, че свекървата ще идва за ен броя дни, пък и да покани семейството на брата на мъжа си.
Не е работа на.другата снаха да урежда свижданията между свекърва си и децата на девера.
Не да урежда, а да уведоми. Поканила съм свекървата , в този смисъл. Все си мисля, че това не е чак пък толкова лошо да се каже.

# 554
Обичайното поведение на свекърва ми пак ме подразни, макар да се опитвам да не се впечатлявам, та реших веднъж и аз да си излея мислите, пък може някой да помогне да се справя с емоциите си, в случай, че нямам право.
Случайно разбрах в събота, че тя е пристигнала за пореден път на гости на другия си син, по покана да им помага с гледането на децата, при все че етърва ми не работи, но пък мнението ми за способностите на онова семейство е съвсем друга тема. Не се държа в течение на гостуванията, но този път разбрах и пак се ядосах, че дума дори не обелва да види и другите си внуци, които от 2 месеца не е виждала. Тук отбелязвам, че според мъжа ми това било, защото ние не я каним изрично вкъщи и затова. Не я каня с приспиване първо защото мразя да посрещам гости, второ, защото в този момент няма къде да обособявам да спи, трето, защото не съм и няма да поискам помощ от никого нито за деца, нито за домакинство и цялата допълнителна работа с готвене, слагане, вдигане, чистене преди и след, е за моя сметка и наша, в общото ни време заедно семейно. Не виждам обаче проблем, щом се вдига на 150 км при едните, да отдели 1 час, за да види другите деца, които направо греят, когато видят баба си по Вайбър, или когато ходим ние (без приспиване). Трябва ли някой изрично да напомня на една майка, че има и първороден син, на една баба, че има още две внучета?

Ха…
Случайно разбрах в събота, че тя е пристигнала за пореден път на гости на другия си син, по покана да им помага с гледането на децата, при все че етърва ми не работи, но пък мнението ми за способностите на онова семейство е съвсем друга тема

И послееее…
Не я каня с приспиване първо защото мразя да посрещам гости, второ, защото в този момент няма къде да обособявам да спи, трето, защото не съм и няма да поискам помощ от никого нито за деца, нито за домакинство и цялата допълнителна работа с готвене, слагане, вдигане, чистене преди и след, е за моя сметка и наша, в общото ни време заедно семейно.

Ама аз ли не мога да чета или ситуацията е хем ме сърби, хем ме боли? Що отишла да помага на другите, ама в същото време ти не я каниш, щото не искаш да посрещаш гости? Тука малко като ситуацията, в която спорихме с една свекърва, която също не четеше, та накрая като не й изнасяше, се изтри коментара ми с цитата. Та го пускам сега направо 😂
П.С. Аз съм снаха. Свекърва ми винаги ми се изтърсва непоканена, като ми звъни и ми казва “слез и отключи”. Та, направо искрено ти завиждам за твоята. Представи си как ще ти е ако си в моята ситуация…

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 20:24 от posh95

Общи условия

Активация на акаунт