Препоръчайте ми единичен или троен чушкопек?

• 712
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!
Тъй като видях ,че във форума подобна тема има от преди 7години,реших да направя нова и да “събера” новите Ви 2023-ски мнения😁
Малко закъснях със зимнината тази година ,но все пак започнахме ..и съм пред дилема какъв чушкопек да си взема? Виждам ,че се продават единични и тройни - гледах видеа и за двата вида ,и двата имат своите плюсове ,но май клоня към единичния. Бихте ли споделили ,ако имате такъв , дали може да се използва и за по-големи чушки или други зеленчуци да речем, както тройния ?
Във видеото се показва ,че в тройния могат да се пекат и патладжани ,тиквички и тн . Трябва ли да се обръщат чушките в тройния за да се пекат равномерно? Изобщо какви са плюсовете и минусите на всеки от тях?

Благодаря предварително!

# 1
  • София
Троен с три дупки, не с едно гнездо и разделен от метална пластина на три.
Единичен - флегматична работа.

Аз съм за скара или керамични котлони.

# 2
И с двата ми е досадно. На тройния постоянно трябва да обръщам чушки. В единичния влизат по-малки патладжани. Тиквички в чушкопек не виждам смисъл да се пекат, те се разпадат толкова лесно.

Пека чушки във фурна - една тава най-горе, една най-долу, на поне 200 градуса, после ги сменям и така не обръщам.

# 3
Троен.
Имам единичен и троен, с тройния процесът е по-оптимизиран. Но да - обръщат се чушките. Обаче количеството върви по-бързо.

# 4
  • София
Докато се чудиш, мятай чушките върху фолио на голямата тава от фурната.
В моята фурна има 2 такива тави и правя по 30+ чушки наведнъж. На вентилатор на 220 градуса и с едно обръщане са готови за минути.

# 5
И аз тази година правих с тава във фурната. Много удобно.

# 6
Троен. Откакто открих фурната като опция за печене на чушки съм се родила. Така е и със скарата.

# 7
  • ...живея на последния етаж...
Препоръчвам скара, от онези с дебелите тръбички на Елдом. Килограм чушки се пекат за отрицателно време, във фурната стават като сварени.

Общи условия

Активация на акаунт