Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 031
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • Замък сред облаците
Дават от болницата, в държавните е от гадна еднократна материя. Но си носи твоя да се преоблечеш в удобна дреха после.

# 616
  • На изток от Ада
Носи си . В държавата АГ искат нощница чехли подложки за легло , лиглин ... Аз съм с 5 кюретажа ,1 в частна болница, другите в държавата...

# 617
  • София
Аз да припомня, че стартирах с прогестерон 13 ng/ml в 6 г.с при това ,изписаха ми Циклогест 2 по 1 и три седмици по-късно вече беше 22 ng/ml, докторката каза,че е ок ...
  Не съм се ровила в интернет, честно казано за стойности.
Сега го намалям даже,казаха ми след 10 седмица плавно да спирам.Всичко е наред, почти 12 г.с съм, бебенцето изглежда здравичко,ще видим на феталната

# 618
  • На изток от Ада
Браво Бъбъл!
Ех само веднъж ходих на фетална морфология при моят тогавашен АГ... Който няма сертификат за фетална морфология но прави...

Аз ако правя опити въобще и стане мисля да направя пренатален...

# 619
  • Замък сред облаците
Бъбъл, то 12 седмица вече е готова плацентата и поема. При ниски стойности без допълнителен прогестерон си е рисково. Под 9ng или 25nmol обичайно не оцелява бременността. При качествено жълто тяло пък прогестеронът се качва стремглаво още след имплантацията и преди датата за М и обичайно е над 48ng или 80nmol.

# 620
  • София
Еха Бъбъл напредваш и ти ,много се радвам!

Аз винаги съм била с висок прогестерон, даже и при КЯ. Ама това е сигурно защото почвах дуфастон още на 21я ден след засечена овулация

# 621
  • София
Със сина ми е деня на закъснението е бил 30 ng/ml, повече не съм го и мерила.Сега в 6 г.с с едва 13 😳 И в комбинация с това,че изглеждаше като кухо яйце в началото, направо си го бях отписала.Ама ей го на ... явно дойде да ми даде урок да вярвам малко повече.

Маце, върви си, доста леко мина първия триместър, като изключим че ме мъчи някакъв вирус и от 10 дни не мога да се оправя съвсем 😒 Детето ми донесе нещо много упорито от училище.
Другата седмица след БХС следва серклаж,решихме да слагаме ЕТСО-то и трябва да съм в топ форма, че не знам иначе ... 😡
. nasito8988 , другия път запиши при сертифициран специалист и да огледа хубаво бебето, че то не са само тези три синдрома, които обхващат тестовете.

# 622
  • София
Бъбъл бързо да се оправяш! Ужасни са тези бацило носители. Как се държи шийката колко см е? Моята беше много възпитана и компетентна през цялата бременност, да не повярва човек... В 14та седмица прокървих и беше 31мм и легнах на легло за 1 месец, пих колаген, алеракт и само повдигащ колан бельо носих при движение навън.по едно време вървеше между 35-40мм, последно в 8я месец беше 33мм... Да не повярва човек. През повечето време си бях на свободен режим, не съм лежала ама и не прекалявах с движението.

# 623
На някоя подобно нещо да се е случвало след аборт.. почти веднага (на следващия ден) след аборта корема ми започна да се подува или поне аз така го усещам.. повече е дискомфортно, но и понякога ме боли, като че ли съм много гладна(нали има едни спазми като не си ял дълго време) или по-скоро като задържани газове. Смених си АГ, но чак след нова година съм на преглед и да..

# 624
  • Замък сред облаците
От хормоните е, нормално е, плюс спазми около седмица докато се събира матката.

# 625
  • София
Маце,
 на моята след два фала никой й няма доверие да я чака 😂 Второто не е фал де, но за шийката е, ако не бях със серклаж, нямаше да го бъде.
 Добре е сега 4 см, затворена,бетон ... и със сина ми беше така и изведнъж в 20 седмица омекна и се скъси и сложихме серклаж.
И аз ще почвам Колаген,ти какъв пи?
И какъв повдигащ колан си ползвала?

Колагена може би за момичетата след кюретаж би бил добър, за възстановяване на матката.

Tity_B ,всякакви усещания има,важното е да нямаш болки,температура и ярко кървене.

# 626
  • София
Този пих, както и сама си включих Алеракт заради липолиевата ли как се казваше https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%B4% … -140-%D0%B3.12142

# 627
Алеракта и мен ме спаси с предната бременност, но аз имах и много контракции и май заради това така ми се скъси изненадващо шийката. Напомня ми Мацето и аз да си го самоизпиша пак. Bowtie

# 628
  • Замък сред облаците
Алеракта е хубаво след 12гс заради магнезия, напомням. Че може да спре сърцето на ембриона иначе.

# 629
Момичета, относно аборта какво значение има кръвната група. Четох, че ако си отрицателна се биела някаква инжекция. При положение, че съм 0+ трябва ли нещо да ми се дава ?

Общи условия

Активация на акаунт