АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 540
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
2в1, благодаря за новото предложение! Това ще ми е 5-то! Simple Smile И за него също имах желание.  Завиждайте-е-е-е-е! До новите предложения на Лейди или до Нова година съм заета.Sob

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 13:44 от winona

# 196
Рори, сезон 2 на Адвокат У е предвиден за догодина. Сценаристката има да довърши друг ангажимент преди това. А и Канг Те О, който играеше влюбеният в У Йон У, е в казармата в момента. Та, ако искат да съберат отново актьорите изпълняващи поне главните роли ще трябва да изчакат.

Уинона, мога да те затрупам със заглавия не само до Нова година, ами и за следващите няколко години Wink Hug.

# 197
Уинона аз имам да гледам засега планирани 5 филмографии с още 10на на изчакване плюс един голям списък с поне 20на заглавия извън тези филмографии. Не знам за колко месеца съм заета. Проблема е, че искам всички тези лакомства сега и веднага, а трябва да избирам с кое да започна. А и обичам да повтарям. Сигрно затова  от месеци не гледам ТВ, освен лейдито, но от Лечителя насам само в събота и неделя гледах Пако и Ера, а сега и това отпада до старта на сторито, така че всяка свободна минута действам по моя план.

Е, то е задължиелно да са двамата във втори сезон, че тъкмо се доближиха един до друг и е логично сега на център да е как се справя девойката аутист с романтичния живот. Значи чакаме не само сериала на Бо и Айю, но Адвокт У 2 през 2024г.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 13:56 от Рори72

# 198
Цитат
мога да те затрупам със заглавия не само до Нова година, ами и за следващите няколко години Wink Hug
JoyJoyJoyJoyJoy и мен ме чака списък от 84 заглавия ,поне за сега толкова съм си набелязала. Оставам настрана 400-те и кусур изгледани, или поне толкова съм записала Blush , а може и да са повече ThinkingJoyJoy
А в последно време все не ми стига това пусто време LaughingLaughingLaughing

# 199
  • пак на Рив Гош
Аз бях останала с впечатление, че се отказаха от втория сезон на Адвокатката У. Но информацията ми е стара де.
Още един глас за Castaway Diva и от мен. А и с Пак Ън Бин също има какво да се гледа като сериали Heart Eyes (тя ми е сред любимките).

И няма да ви казвам, че моят списък за гледане съдържа 375 заглавия (за момента) - имам за няколко живота напред Joy

# 200
  • Русе
Къде съм седнала да се хваля с моите  5, без 1-ва страница?!:sob: Дами, вие сте на светлинни години далеч от мен ! Приемам мнения и заглавия от Вас!

# 201
Къде съм седнала да се хваля с моите  5, без 1-ва страница?!:sob: Дами, вие сте на светлинни години далеч от мен ! Приемам мнения и заглавия от Вас!
Аз съм малко по-специален случай.Laughing Гледам романтика само от време на време. Падам си  по историческите, детективите, мистиката и подобни , както съм писала и друг път. Това е причината да не препоръчвам сериали, само съобщавам какво съм гледала, а ако нещо от тези които съм гледала ви хване окото  само бих се зарадвала , че и на вас са ви харесали Smiley

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 16:47 от Danifin1

# 202
Ааааа, Данифин, как ще си специален случай. И аз съм в твоя отбор. Давай списъците.

# 203
Ааааа, Данифин, как ще си специален случай. И аз съм в твоя отбор. Давай списъците.
Ок, ще трябва да прегледам огромният си списък, само да уточня ,че аз не гледам с български субтитри.
Но ето ти моят списък, можеш да си избереш https://mydramalist.com/dramalist/danifin докато реша какво да напиша  в спикъка, който да ви препоръчам.

# 204
Дани, а тези 477 заглавия за колко години ги изгледа? Впечатлена съм мноо. Предполагам, че оценки 7-10 означават хареса ми или ....
Аз имам само 5 оценки - качествени:
любим, ще го гледам отново
хареса ми, а някои серии са ми любими и ще ги гледам пак,
хареса ми, но няма да го гледам отново,
обикновен, но някои моменти и/или серии ме впечатлиха и ми харесаха
не ми харесва

Когато си харесам заглавие ще го проверя за бг превод и ако няма минавам към руски субтитри.Ти защо не искаш а гледаш с бг превод? Когато гледах Хрониките с руски субт. имаше моменти в които не разбирах добре думите и после като гледах с бг превода всичко си отиваше на мястото. От друга страна гледах АС и някои серии на Д-р Джин и с руски субт. след бг превода, защото имаше някои моменти в които не бяха съвсем ясни репликите смислово и с руските буквички си изясних каквото исках.

# 205
Ох, знам ли гледам ,някъде от към 2000та година може би ,стига да не ме лъже паметта Laughing
Ами ,как да кажа 7 значи-  хубава история, става за гледане.  Над 7 значи малко  повече съм ги харесала Smiley Аз съм малко критична, но всеки трябва да си прецени сам. Сами виждате ,че тяхното разбиране за история е малко по-различно от нашите разбирания. Но с годините на гледане свикнах и не придавам чак такова значение на сценариите, важно е самата история да ми допада.
Не гледам с български субтитри, тъй като спокойно мога да ги гледам на английски. Ползвам Нетфликс, Дисни+, Апъл, ютюб и други подобни платформи. Гледам ги и на руски, боравя с него свободно, защото в къщи всеки си гледа своите си неща. Аз използвам прожектор и си ги гледам на голямата стена докато върша нещо друго и така не ми се налага да чета, просто слушам и си гледам стената-екран LaughingSmirk

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 16:13 от Danifin1

# 206
Имам въпрос: някоя от вас да не би да ме следи от камерата? Simple Smile Че каквото започна да гледам, се предлага тук. ( шегувам се) Но не е  шега , че съм започнала "Тримата мускетари".
  Grinning не съм аз. Много чудене и накрая стартирах със "Snowdrop" https://youtu.be/5j0jtb7yR5o?si=551HcGIK-ouqNKX8  ГГой е северно-корейски шпионин син на генерал, в ЮК на мисия го раниха и ГГ-ня го скри в девическото общежитие, сега съм на етап когато го излекуваха и успешно се измъкна навън. Но като гледам как една от второстепенните героини разнася "Ромео и Жулиета" ако севера ще са Монтеки а юга - Капулети усещам, че краят няма да е много хепи. Има и втори трейлър https://youtu.be/7322cvHwhpc?si=9tkQjRmqrcK-DN_0

# 207
Не помня от колко дни гледам втория филм на Дже. В коментарите пишеше, че много са се смели хората и аз исках да се посмея та стигнах до края, но нито се смях, нито му схванах дълбокия замисъл. Простичък сюжет, който можеше да бъде направен и по-интересно, ама ...... Обаче Дже са го направили да изглежда секси и красив та оплакнах оченца.
Музика от филма. Не намерих други клипове, ама и не знам имаше ли друга музика.
https://youtu.be/Yk1pvqq9LW8?si=XrAOpZETB6GlYPmx
https://youtu.be/C5LtNypUtMg?si=qQ2ynt9LcZvW2dUd

# 208
  • пак на Рив Гош
Къде съм седнала да се хваля с моите  5, без 1-ва страница?!:sob: Дами, вие сте на светлинни години далеч от мен ! Приемам мнения и заглавия от Вас!
Уинона, аз съм по романсите, медицинските и кулинарните сериали, малко фантастика/фентъзи е в плюс. Много по-рядко гледам трилъри и полицейски.
Това са моите изгледани сериали, може да сортираш по оценките, за да се ориентираш какво ми е харесало: https://mydramalist.com/dramalist/8637429/completed
Стандартната ми оценка за корейски сериал е 8* ("отговаря на очакванията"... защото аз съм човек-оптимист и започвам всеки сериал с нагласата, че ще ми хареса Joy). Оттам давам бонус/отнемам точки в зависимост от сценария, сценографията, действието, актьорите, героите и т.н.
Към китайските съм по-критична, там стартовата ми оценка е 7*  (защото много често имам проблеми с главните героини Wink )

# 209
Криси, няма да е Монтеки - Капулети, Snowdrop. В съвсем друга посока завива сериала. Шпионски екшън-трилър, севера срещу юга, идеологии, политика... и между тях личните драми на героите. И, в предвид всичко това...
Скрит текст:
финалът няма как да е различен от това, което си усетила.

Общи условия

Активация на акаунт