АС и други романтични К-драми - тема 5

• 21 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Какво е makeup? Не ми дава субтитри, а явно нещо се сравнява.
Уинона, проверявала ли си новият ни от утре сериал има ли го с бг буквички или с руски превод ще го гледаме? Ако ще го търсим на руски как се превежда заглавието?

# 466
  • Варненска клюкарка
Рори, мейкъп означава грим. Тоест сравняват с и без грим, макар че смятам че повечето и на сравнителната снимка уж без, са си гримирани.

# 467
Цитат
гримиране

# 468
  • Русе
Уинона, проверявала ли си новият ни от утре сериал има ли го с бг буквички или с руски превод ще го гледаме? Ако ще го търсим на руски как се превежда заглавието?
https://www.vbox7.com/play:aca56be11b?p=playlist&id=2353273  Тук е сериала.

Рори, текста беше за линка от Крисс, не за нашия сериал.

# 469
Благодаря за превода. Видях, че Уинона е писала с грим и без грим, но тъй като на уж негримираните снимки ми се виждаше червило, а и както казва Белл имах усещане за някакъв грим при някои си помислих, че нещо друго сравняват, а аз не мога да се усетя какво.

# 470
  • Русе
Та като заговорихме за грим и без грим, да питам:
Скрит текст:
откъде е тази истерия на корейките за двоен клепач?
Май бяхте писали преди доста време, но аз, като нова, нещо не вдянах тогава. Гледам ги и всички ми изглеждат перфектни и без двойния клепач. Лично мнение.
Скрит текст:
Фенове на К-поп, филми и К-културата от София и Бургас си правят срещи на рамен, кимчи и полято със соджу. Защо никой не споделя впечатления? Няма ли между нас щастливци?

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 22:06 от winona

# 471
  • Варненска клюкарка
Не само на корейките, мъжете също, дори повече и от жените се стараят за външността си. В общество в което печелят предимно умните и красивите се придържат към максимата, че красотата отваря всички врати, малко са онези които си позволяват да се отпускат. Най много естетични хирурзи на глава от населението са в ЮК, имат безкраен избор от качествена козметика, дори в ниския ценови клас, тази индустрия е много развита в ЮК, модата и иновациите в естетичните процедури идва от Азия. Спортуват и гладуват в името на добрия външен вид, това им дава по големи шансове във всички сфери - при двама кандидатстващи за работа със сходно образование, печели по-красивия и дори не крият този избор. Не случайно красотата и липсата и са тема на много сериали, ако гледаш някой от тях ще  разбереш защо неистово се стремят към съвършенство, почти като религия е манията за красота в ЮК. Помниш ли Кингленд, главната спечели работата си с усмивката си, въпреки че за разлика от останалите кандидати единствена тя нямаше висше образование, показаха сцена в която уволниха един от готвачите защото имаше коремче, според мен незабележимо,  стюардесите ги теглеха и записваха килограмите им всеки месец, на едната и отрязаха от заплатата за 900 гр повече, защото втори месец била в повече на кантара.... В Истинска красота пък видях хипермаркет за козметика, нещо ала размерите на Метро, цялото в огледала, пълно с тестери и демонстратори... А, ами темата за красотата в АС, какво каза там прислужницата- белязания нямаше да палучи дори храна ако не беше принц.  Да, това са художествени истории, но идващи от манталитета на обществото. А мъжете дори ползват повече козметика и  от жените. В началото бях леко шокирана като видях какви продукти рекламират някои от обсъжданите тук мъже, но вече го приемам съвсем нормално. Та започват от клепачите, избелват се с химически процедури, белосват се с грим, според едно изследване при корейците до 40 г 88% са минали операция на клепачите, цената и е ниска около 1000 долара но не знам на 1 или 2 очи, предполагам двете...Висок процент си правят и други лицеви корекции, чупят се лицеви кости, скули, челюсти, пилят се брадички, абе правят си неща за които тук още малко хора са склонни. Операциите на очи ги започват от 7-8 годишни. Преди това на 3-4 вече са започнали да се гънат в таекуондото, на 5-6 с уроците по пиано и танци, конкуренцията в обществото е убийствена и който не се старае на всички нива има по малки шансове за успех в двете основни сфери - кариерното развитие и създаването на семейство..

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 23:37 от Беллора

# 472
Уинона, освен с операция двоен клепач могат да постигнат и с козметични средства, което е с определен срок на годност, така че това е предпоставка и за по-масово прилагане - хем е по-евтино от операция, хем може да се откажеш от него, когато ти омръзне. Така че за тях е нещо като боядисването на косата. Достъпно е като разкрасителна процедура. Тогава защо не? Бях гледала видео как с козметични средства се постига и мисля, че това видео го бях сложила в някои от първите теми.

Аз съм от Бургас, но не съм разбрала да се провеждат такива мероприятия в града ни, но и да бях разбрала нямам възможност дори и само от любопитство да се включа.

# 473
  • пак на Рив Гош
Уинона, от това, което съм чела, естественият двоен клепач при корейците се среща по-рядко, отколкото в другите далечноизточни популации (напр. китайци, монголци). Затова рядко = ценно Grinning
На някои места съм срещала и че според гадаенето по чертите на лицето (на което навремето много са вярвали), двойният клепач бил символ на благонадеждност. Та може и затова да са толкова високо ценени.
Иначе, освен операция, има и лепенки, с които се постига този ефект, но е временен.

За лицевите корекции - гледайте My ID Is Gangnam Beauty, там действието се върти около този сюжет. Пък е и с Ча Ън У Wink
Значение на заглавието - "Красавица от Гангнам" (Gangnam beauty) е подигравателно прозвище за хора с твърде много пластични корекции (поясняват го в един момент в сериала).

Ако съм в София, бих се вдигнала на някое "корейско" мероприятие, дори и да не е задължително придружено с рамьон и кимчи (и без това тук ходя по корейски и японски изложения, комик-кон-ове и подобни). Нищо, че присъствието ми би вдигнало средната възраст на посетителите с около 20 години Joy
Има ли някъде снимки от събитието (любопитна съм Grinning)?

# 474
  • Варненска клюкарка
Роци, един от тези които отдавна съм решила да видя, но не исках да е веднага след Истинска красота. Не само заради Ча искам да го видя, а и с образователна цел заради присъствието на името Гангнам в заглавието - символа на лукса и красотата  по корейски. След блезо 2 месеца липса на настроение за сериали и след Невърдълес пак ми се отвори апетита за сладкарницата, но в момента не става - интернета ни е предплатен до края на годината, а днес ми се обадиха да ми се извинят че не могат да ми кажат кога ще имаме интернет 🙄

Това с лепенките и масажите за образуване на заветната гънка се препоръчва само за проба, или поне да се прави рядко, защото след няколко пъти разтягало нежната кожа на горния клепач и тя се отпускала необратимо, та пак се стига до онези 88% сред хората до 40 години, които си правят вече така рутинната операция. Миналата година бях носила историята на едно японско момиченце, което било подложено на тази процедура на 8 годишна възраст. В статията се казваше  че тези операции вече се правят на все по-малка възраст.

# 475
  • Русе
Роца,
Скрит текст:
за софиянци го гледах на страницата на Спирито миналата седмица ( ако не се лъжа), но не запомних дата, защото съм от Русе и такъв маратон не бих правила.
За Бургас, пак там, ще бъде на 3.12.т.г.

# 476
Сончето на 28г. и 37-38г. (Не помня ЛПВТ 2019 или 2020г. беше) изглежда по един и същ начин и все не на реалната си възраст. На 28г. изглежда на около 34г. и на 38г. пак изглежда на около 34г. Докато Минчо е съвсем различен през 2010г. и през 2020г. Лично за мен физически изглежда много по-впечатляващо през 2020г. За сериалчето засега нямам ясно мнение, но съм гледала само 1 серия, защото днес телефона ми е на разположение на тийна. Довечера ще наваксам.

# 477
  • Русе
Сончето на 28г. и 37-38г. (Не помня ЛПВТ 2019 или 2020г. беше) изглежда по един и същ начин и все не на реалната си възраст. На 28г. изглежда на около 34г. и на 38г. пак изглежда на около 34г. Докато Минчо е съвсем различен през 2010г. и през 2020г. Лично за мен физически изглежда много по-впечатляващо през 2020г. За сериалчето засега нямам ясно мнение, но съм гледала само 1 серия, защото днес телефона ми е на разположение на тийна. Довечера ще наваксам.
След като съм гледала ЛПВТ и Мисия 1 и 2, Бини от ТГ направо ми е смешен. Без да е красавец, той е Алфа-мъжкар за мен. Rolling Eyes А 1 серия много разтеглена бе?! Не смея да карам по диагонал, за да не изпусна важен елемент, но ако така продължава може и да го направя. И Мин-хо толкова слаб, ще се счупи, завалията.

# 478
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Grinning  да си кажа, че "personal taste" като изключим два забавни момента / запознаването им в рейса, и докато търсеха една леща в една баня/ си е малко скучен.
https://youtu.be/U08h3ue8KXQ?si=k9RqU33flP-fexvg   Joy номер 12
Някои са си симпатични без грим дори повече, отколкото със. А на други просто са им избрали много лоши снимки. Но на номер 12 и аз се посмях. Joy

# 479
  • Русе
Grinning  да си кажа, че "personal taste" като изключим два забавни момента / запознаването им в рейса, и докато търсеха една леща в една баня/ си е малко скучен.
https://youtu.be/U08h3ue8KXQ?si=k9RqU33flP-fexvg   Joy номер 12
Някои са си симпатични без грим дори повече, отколкото със. А на други просто са им избрали много лоши снимки. Но на номер 12 и аз се посмях. Joy
А според мен, разликата е само в осветлението. За тези, които не знаят: ако снимаш филм или си на сцена, гримът е задължителен. Иначе изглеждаш едно бозаво, безцветно петно. Двете положения ясно показват разликата.

Общи условия

Активация на акаунт