АС и други романтични К-драми - тема 5

• 20 942
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
В търсене на любовта е повторение. Явно новата им тъпа схема е да дават премиерен от 22,30 и като свърши да дават пак к-драма, но вече давана. Не съм проверявала среднощните часове, но най-хубавото време са го оставили за комшийските сериали. Дори и времето на уикенд к-сериалите пак е за турски, а не примерно за европейски или латино-американски. Марги, на онова място дето четеш информацията за сериалите по сторите няма ли недоволни от тази схема.

Роботът е много забавен сериал засега. Главният привлече вниманието ми още от самото начало. Има нещо притегателно в актьора, но нещо в главната засега не ми е ОК, но не знам какво.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 09:17 от Рори72

# 691
Рори, ти главният вече си го гледала в Липсваш ми с Ючон.

# 692
Оправих го, Проф. Kissing Heart
Рори ти е отговорила - В търсене на любовта е повторение, не съм сигурна обаче миналата зима ли го даваха или по-скоро. Малко ме мързи и да ровя Mr. Green

Рори, зрителите не са във възторг естествено. Е, радват се, че най-сетне са пуснали нещо ново, но работещите са изразили недоволство заради късния час.
Ето я страницата на БТВ Стори във фейсбук https://www.facebook.com/btvlady
Повечето публикации разбира се са за турските сериали, но ако ти се разглежда ще стигнеш и до тези за корейския.

# 693
И в Аранг и магистрата тогава трябва да съм го гледала. Ето защо още от пръв поглед го харесах. Отново. Всеки път като го видя го харесвам от самото начало, но не мога да го позная. Това обаче означава, че е много добър и е време да влезе в групата на моите номер 2. Проверих главната. Гледала съм я в Лунна светлина и реалитито Младежки лагер. И в Лунна светлина имаше нещо в нея, което ми пречеше да я харесам, макар че героинята й беше добра.
Роботът става все по-забавен. Много ми харесва. Мисля, че има и други актьори, които вече съм гледала.

Аз нали съм си по фантастиката и пътуването във времето, та си циклих още на Вярата. Четох мнения и рецензии и гледах от тук от там сериите при рускините, за да си изясня преходите на лекарката във времето. Преводът на Алианса е много добър и включва и някои обяснения. От тях забелязах, че всъщност лекарят отпреди 1000г. е живял на китайска територия и не случайно, а съвсем целенасочено е преминал през портала на времето. А от мненията които прочетох разбрах, това което ми липсваше, а всъщност обяснява и заглавието. Когато лекарката в последния епизод се отправя към портала за да премине в миналото тя сама избира времето 100г. назад и там на спокойствие си подрежда мислите, подготвя всичко за миналото си аз и се връща не случайно, а по неин избор с вярата и любовта си във времето в което живее нейния любим. Няколко пъти, докато направи така че всичко с него да е наред. В такива истории детайлите, дори запетайките в превода имат значение за разбирането.
Сега когато наистина приключих с Вяра мога да изгледам Пачико.

Марги, фейсбук нямам и не ползвам. Няма ли страница достъпна по друг начин.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 12:35 от Рори72

# 694
Рори, сложих линк към фейсбук страницата, защото съдържанието е публично и мислех, че е видимо и за тези без регистрация.
Веднъж дадох към конкретен пост (за Лечителят мисля) и Бел беше прочела част от коментарите . Те са филтрирани обаче показва "най-уместните", има си опция и "всички коментари". Не че е важно, де. Мислех, че виждаме едно и също 🙃

# 695
Марги, като кликнах върху линка ми даде прозорец да вляза с парола или да създам профил и го затворих. Ще проверя пак дали няма как да вляза въпреки прозореца.

Гледам Робота по обяд на повторенията и сега си мисля за историята в него. Макар че днешната серия беше най-смешна от показаните до момента всъщност в нея прозира, че това не е комедия, а много сериозна история. Стана ясно, че алергията на главния е на психична основа. Още като малко момче се е сблъскал с предателството от хора които е смятал за близки и останал сам без родители се е затворил в своя свят. Тази алергия е всъщност недоверието му към хората и страха, че ще бъде наранен и измамен. Явно и първата му любов с нещо го е наранила, защото реагира и към нея. Не реагира към момичето, което се представя за робот защото от нея не очаква нож в гърба. Имаше и символика в събарянето на замъка от карти и проникването на слънчевите лъчи в стаята. Това постави ново начало и за двамата главни, които започват да откриват всеки себе си наново и да се откриват един друг. Странно е че след появата на приятелката от детството някак се отърсих от необяснимото нехаресване от моя страна на главната. Имам чувството, че тази негова първа любов всъщност никак не е бяла и добра и ще създава проблеми. Има някаква дълбочина зад привидно леката и забавна история. Първите серии ме подведоха. Предполагам, че и хуморът ще става все по-малко нататък. Няколко от мъжете ми се сториха познати, като за единия си мисля че даже се сещам кой е, но с приятелката на главната имам "проблем". Имам чувството че съм я гледала, даже може би и скоро е било и се мъча да се сетя къде, но не мога. Не знам като героиня в сериала как се казва, за да намеря как се казва актрисата. А това усещане че искам да си спомня, а не мога е много затормозяващо.
Не можах да оставя Робота и да чакам до утре. Всъщност се оказа, че сериите са по 30 мин., а сторито излъчват две като една. Стигнах до 6/12 серия. Много нежна романтика има. Главните са красиви и много сладки заедно. Историята е топла, човешка, разказана оригинално. Сериалът много ми харесва. С удоволствие ще гледам сериите и с дублажа по сторито.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 18:33 от Рори72

# 696
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Сериите на Робота с дублаж почнаха да ги качват и в Плейтюб - https://playtube.tv/search?keyword=%D0%9D%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0% … %B7%D0%BE%D0%BD+1
Водещият донаборната комисия сме го гледали като един от приятелите и ухажор на кралската дъщеря в Лунна светлина. Ако се сетя за някой друг, ще допълня.

# 697
Хареса ми описанието на Робота и мисля да го погледна, едва ли ще свикна с дублажа обаче затова ще пробвам направо със субтитри. Оставям линк (Бел, взех да го правя и аз 🙃):

Не съм робот, бг суб
https://www.vbox7.com/play:4659ff6852?p=playlist&id=2418667

Тези дни като споменавахте Сунг Хун покрай  Вяра се чудех откъде ми е познат, а той всъщност бил главния в сериала, който тъкмо приключих - Моят таен романс🤪

# 698
  • Русе
"Интензивен курс по романтика" приключен без "четене по диагонал". Simple Smile Сега съм заложила Анамнезата да видя Чи какви ги е забъркал там.Smirk
Марги, благодаря за линка на Робота! Може да го гледам паралелно с Чи.

# 699
Профи, главната също играе в Лунна светлина - тази за която принца почти се ожени. Приятелката на главната сама ме подсети къде съм я гледала. Взе да учи хората кога и как да се целуват и се сетих, че имаше подобно занимание и като приятелка на главната в Отговорът. Съперникът на главния за компанията ми прилича на чичото на феята на щангите. Има и други познати, но все още неидентифицирани лица.
Роботът с всяка следваща серия ми харесва все повече. В седма серия все още има смешни моменти, а главния, който отвътре ми идва да кръстя Съни отново е супер. И е сладък.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 22:33 от Рори72

# 700
  • Русе
Анамнезата ми излезе позната, но отново грам не ме впечатли 1 епизод. Ще си чака реда за 3-то гледане в подходящо настроение.
Връщам се на "Докато ти спеше" и "Робота".
Забравих в предния си пост да пиша за артистите от "Интензивен курс по романтика" - перфектен Джънг Кюнг-хо, а малката Ро Юн-сио е получила наградата за най-добра нова актриса за ролята си в Crash Course in Romance на 59-ите награди за изкуства Baeksang през 2023 г. Добра е, наистина. Шин Дже-ха (убиеца) съм го гледала някъде, не помня къде, или го припознавам, но той също дава заявка за добра кариера.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 05:42 от winona

# 701
Онова дърво наистина го има в Робота, но кадърът е нощен, зимен и с осветление. Ако не го бяхме споменали съвсем наскоро можеше и да не го позная.
Много красива история за любов и приятелство.

# 702
Онзи ден се загледах в тази дорама и останах очарована. Страхотна любовна история, поне за сега .. не си падам много по този тип дорами, но тази ме грабна.
Tell Me That You Love Me
Ето тук на руски, можете да гледате сериите, които за сега са излезли
Скажи, что любишь меня
Скажи, что любишь меня

# 703
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Няма как да не кажа, че "Не съм робот" много ми харесва. Макар главният да не ми е чак толкова симпатичен, в смисъл, че можеха някой по-красив да използват, сериалът е много добър. Интересен е още от първите серии. И са сладка двойка с главната. Най-вероятно при първа възможност и аз ще напредна със сериите в нета.
Рори, понеже си напред с материала, става ли вече ясно коя е Мадам Х, или ще се разкрие чак някъде в последните серии?

# 704
Профи, остават ми 3 серии по 1ч. и още не се е разбрало. И аз съм много любопитна. Предполагам че всеки момент ще се разбере и ще пиша. Главният за трети път го гледам и всеки път е различен като визия, дотолкова че да не мога да го позная, но за трети път ме грабва от първия кадър с негово участие.
Ще ти сложа клипчета да го видиш в другите роли в които съм го гледала.
В този клип има двама мъже. Единият трябва да разпознаеш като принца на покрипа, а другият е нашия главен в Роботът
https://youtu.be/A4QmBrEM2Rk?si=JwpAW6tbwuciDQKn
А в този клип около 50та секунда се появява за кратко с дълга бяла коса
https://youtu.be/8V6HUWaL2xE?si=B-oFxaANgsB9eEY-

Общи условия

Активация на акаунт