Отговори
# 600
  • София
Лейди супер новини! Да много движение се иска, АБ слагат на всички след секцио, аз даже бях на два че ми изтекоха водите по време на клизмата.

Смоуки истината е че докато не ти дойде цикъла не си ок. Аз на първия цикъл след раждането се усетих като себе си отново, направо все едно ме заля студен душ, aбе едно облекчение.

# 601
Лейди Роуз, радвам се, че вече се чувстваш много по-добре 🙂 и си гушкаш бебчето. Супер, че сте се видяли с Боби и че нея ще я изписват.
Смоуки, разбирам те добре. 🙂 Аз бях пижаменото "чудовище" 😉 почти седем месеца и сега се радвам на всяко излизане и отново си подбирам дрехите и грима 🙂 Бях на фризьор и оправихме корените и краищата. Ами друго си е 🙂 Даже и междудругото и ноктите ми пораснаха и успях да се лакирам сама и не знам, но ми създава настроение 🙂 Моята фризьорка искаше да ме убеди да скъсим повече косата, че след раждането ще започнела да пада и било по-практично. Моят опит до тук показа, че винаги има изключения и за килограмите, и за хемороидите, с които една приятелка ме наплаши още в началото. Затова не я мисля и следродилната депресия от сега, не искам да се настройвам негативно по отношение на нещата, които предстоят. Ще ги минем живи и здрави 🙂 и някак си не съм от много сантименталните хора да ми залипсва коремчето например 🙂. Аз също мисля, че би ми се отразило добре да започна спорт (и този път да съм сериозна) и да си имам време за себе си, а и да виждам други хора. Щастлива мама-щастливо бебе 🙂

# 602
elface, чудни са ти ноктите - съвсем в тон със сезона!

Оффтопик:
Скрит текст:
Корените успявам да си ги боядисам и сама благодарение на натрупания гимназиален опит - не е като фризьор да пипне, ама пак не ходя като съвсем луда - аз съм светло руса и черният корен хич не ми прави услуга. Ноктите също лакирам всяка седмица, педикюр успявам все още да си правя. Както се казва - хем за настроение и лично самочувствие, хем да минава времето.
Но друго си е да те пипне професионалист и малко да се социализираш с други хора - не че точно в момента ми липсват трите щама вируси, които циркулират Satisfied Да живее онлайн пазаруването, че се занимавам с поръчка на коледни подаръци за близки и приятели, та да се изплъзвам от бебешките теми. Обещала съм си, че няма да ставам от жените, които това им е централен мотив и за каквото и да иде реч, все го обръщат към съкровището. 

# 603
Благодаря ти, Смоуки 🙂 И като теб смятам, че има много интересни и теми, и занимания, освен темата за раждането или бебето. Въпреки че много се вълнувам за малкото човече, често побягвам мисловно към Коледа и възможните декорации, които мога да направя, и дори аутфити(луда-нелуда даже си мисля за такива за Нова година🙂). В смисъл, че както мъжът ми е прекрасно допълнение към моя свят, но аз съм цял човек, а не половинка на някого, то и бебето ще има своя път и мисля, че човек не трябва да изгубва баланса. Покрай полезните покупки за раждането, си купих и чантичка, и обици🙂 Като цяло да се грижиш за себе си и физически, и психически  не е егоизъм, а здравословно отношение към самия себе, което от друга страна има и много плюсове за хората, които те заобикалят🙂

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:03 от elface

# 604
Така като ви чета, оставам с впечатлението, че съм единствената, което няма търпение за четвъртия триместър, да се гушкаме денонощно до безкрай с малката душичка. Това ми е някакъв сън на мен, имам най-прекрасните спомени от първите три месеца с двете ми момчета. Изобщо не искам да ми се налага и за секунда да я оставям на някого, искам да сме си залепени, на гърда и в слинг ❤
Аз от снощи имам prodromal labor, не знам как се нарича на български. Мисля, че е фалшиво начало на раждането или нещо такова. Контракции, които обаче вместо да прогресират, отшумяват. Изморих се вече, казвам ви. 38+5 съм, утре съм на преглед, да видим бебето и на ехограф и тонове, да видим в каква позиция е и т.н. Искрено се надявам до края на седмицата да родя. Мъжа ми си я поръча малката за четвъртък, да видим 😃

# 605
Жирафче, значи стискам палци да се появява малката вече 🙂 То може би наистина така и звучи, като се казва. Всъщност аз много се вълнувам от бъдещата среща с моето бебе. Естествено, че аз ще бъда неговата майка и ми се иска да изградим силна връзка помежду ни, защото сме дълбоко свързани. Просто не и неразделни, например, бащата е хубаво да участва активно в живота на малкото човече също. ММ ми дори заговори за ревност че например, аз бих могла(ако мога) да го кърмя, а той ще е изолиран от тази дейност. Като цяло той има желание дори да остане с мъничето през втората година. От друга страна аз съм от самото начало на бременността в болничен. А и си представям, че мъжката грижа и гледна точка не бива да се омаловажава, въпреки че го дразня, че никой друг не може да бъде мама, не искам особено едно момченце да израсне залепено за полата на мама. А и чисто като интереси - катерене, плуване, каране на колело, ММ ми може да прави различни неща от мен с това дете. А и като бебе да го оставя за час - два с баща му едва ли би било драма. Просто е въпрос на вземане на решения и на доверие. А и познавам много жени, които се оплакват, че не могат да отидат на фризьор или да си купят от магазин нови обувки, защото не искат да оставят детето (дори на година и нещо) с баща му. Ами тогава да не се оплакват, а да се хвалят колко е хубаво да не позволяваш да ти се помага. 🙄🙂

# 606
Момичета, последният ми преглед при АГ, което ми водеше ЖК беше на 13.11 и тогава измериха бебето 3600гр., отговарящо на 38г.с. Днес бях при АГ, което ще прави секциото и измери бебето 3300, отговарящо пак на 38 г.с. Възможно ли е да не нараства както трябва? Знам, че са различни апарати и лекари, но въпреки всичко ми се вижда драстична разлика. Иначе на 13ти пуснаха доплер, гледаха плацентата - 2ра към 3та степен, тоновете са добри. Честно казано притеснението ми идва и от това, че прегледите са доста повърхностни и кратки, днес лекарят не коментира нито води, нито плацентата, единствено килограмите. Сигурно ще търся още едно мнение, но ми е доста притеснено.

# 607
  • Somewhere beyond the moon and stars
Привет,

Да, и аз като Мацето си спомням отчетливо деня на първия цикъл и как изведнъж всичко просветна и се намести.

Включвайте бащата, бабите, роднини, колкото можете повече (нашите роднини са далеч, но с таткото сме участвали равномерно). Нито детето ще пострада, като е обичано от повече хора, нито на вашата връзка с него ще навреди или отнеме в дългосрочен план. Аз също съм от хората, които имат нужда от самостоятелност и време за собственото си развитие (аз слушах много професионални семинари и поработвам първия път); от друга страна, бащата е голям човек и също е родител, с хубавите неща и задълженията на такъв. Докато е новородено и ако е само на кърма - може с предварително изцедено мляко, много жени замразяват във фризера за всякакви непредвидени ситуации.

# 608
Amerika 0990,  често момичетата тук са говорили за това, че апаратите дават често отклонение от теглото на бебето. Освен това измерванията са направени от различни лекари. Твоето бебе е във всеки случай над 3 кг, което е чудесно и не мисля, че има от какво да се притесняваш.
Emerald, до колко време може да се съхранява кърмата във фризера?

# 609
Момичета, последният ми преглед при АГ, което ми водеше ЖК беше на 13.11 и тогава измериха бебето 3600гр., отговарящо на 38г.с. Днес бях при АГ, което ще прави секциото и измери бебето 3300, отговарящо пак на 38 г.с. Възможно ли е да не нараства както трябва? Знам, че са различни апарати и лекари, но въпреки всичко ми се вижда драстична разлика. Иначе на 13ти пуснаха доплер, гледаха плацентата - 2ра към 3та степен, тоновете са добри. Честно казано притеснението ми идва и от това, че прегледите са доста повърхностни и кратки, днес лекарят не коментира нито води, нито плацентата, единствено килограмите. Сигурно ще търся още едно мнение, но ми е доста притеснено.

При мен я изтеглиха 1950гр и на следващия ден между 2300 и 2500 на един и същи апарат… тоест може би и местоположението на бебчето играе роля Simple Smile

# 610
  • Somewhere beyond the moon and stars
Elface,
По-добре е да ти отговори някоя от специалистите тук.
По спомени, в хладилник е добре да е до 12 часа, във фризер - може и с месеци.
Аз самата никога не съм замразявала, при също не сработиха чак толкова добре нещата с кърменето. И колко се самообвинявах и измъчвах; от перспективата на времето осъзнавам, че кърменето далеч не е на всяка цена и доста по-важно да си щастлив и спокоен родител.

# 611
Жирафче, това което си написала е прекрасно....като чета ми се иска и на мен да се чувствам така, но дали защото ми е първо дете или си е до човек, на този етап на мен ми се иска моето егоистично време да си го имам и след като се роди беба...а дали това желание ще остане в мен след появата й?! Скоро ще стане ясно! 🤷🤯😬😁❤️

# 612
  • София
Всяко майчинство е различно и това че един иска да е скачен съд и само гушкане а друг то да е споделено и да усеща себе си в тази връзка няма нищо лошо. Аз лично с първото дете изпитах подобно, имах и свобода, но прекарахме и много време в гушкане. Сега почти 9г по-късно ще видим какво ще е, дали пак ще успея да е толкова розово колкото първото.

Емералд ти последно си нормално нали?

# 613
Здравейте, момичета! Идвам само да се отчета, че днес ме приеха в болницата за планираното ни секцио утре, когато ще сме в 38+2 г.с.

Всичко на този етап е добре - взеха ми кръв, мериха тонове 2 пъти, гледаха на ехограф бебето, драскаха ме за алергии към антибиотици и разни други медикаменти, имах бърз разговор с анестезиолог.

Попитах и утре сутрин съм първа в графика, ако няма други спешности, предполагам.
Вече ме хваща сценичната треска! Scream

Стискам ви палци и на вас - всички да се чувствате добре! Innocent

# 614
Добър вечер и от мен . Както ви казах вчера днес бях на ехограф . Кръвотока ми е много добре . Бебето го измери 2300 в 35 та седмица влизам утре , каза че е дребничка . Плацентата се оказа че е зряла , не каза коя степен , само че е доста зряла. Прегледа ми шийката и имах там нещо черно продълговато и каза че са околоплодни води. Обаче се притесних пак и си глътнах граматиката , не попитах означава ли това , че ми е пукнат мехура 😥
Другото , което каза че е много много ниско , главата и е на тазовото дъно май каза или нещо такова . Секциото ми е след 3 седмици  , според вас ще избутам ли до тогава . Иначе контракции не усещам да имам , освен леко втвърдяване от време на време . Та мами кажете мехура според вас пукнат ли е ?
Другия въпрос ми е щом кръвотока е добре значи всичко е нормално нали?

Общи условия

Активация на акаунт