Търся електронна книга - 45

• 103 037
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • край морето
Здравейте,
Извинявам се предварително, че ще питам нещо свързано с вече намерени електронни книги, но съм убедена, че притежателите на киндъл тук са много и може някой да ми предложи решение.
На всичките нови книги (epub), които качвам (през Калибър и изпращам на киндълската поща), заглавията са изписани с латински букви. Това ме побърква и затруднява търсенето. Искам да са пригледни, измъчвам се така.
С Calibre се мъчих снощи до малките часове. Отворих киндъла през него, копирах десетина книги в библиотеката, редактирах метаданните и я записах отново в киндъла. Получи се, но старата остана и трябваше да я трия през самия киндъл, а книгите ми с маймунски заглавия са поне сто...
Всякакви съвети ще ми бъдат от полза, мили хора.

# 331
Аз сменям мета данните преди да я изпратя на устройството. Не знам за друг вариант.

# 332
  • София
Аз сменям мета данните преди да я изпратя на устройството. Не знам за друг вариант.
А откъде се прави това? Че и аз имам 2 книги със заглавие Untitled в Киндъла.

# 333
  • Местожителство: Веларис
Здравейте! Търся „Дъщерята на кралицата на сирените“ от Триша Левънселър. helphelper125@gmail.com

# 334
Здравейте,
Извинявам се предварително, че ще питам нещо свързано с вече намерени електронни книги, но съм убедена, че притежателите на киндъл тук са много и може някой да ми предложи решение.
На всичките нови книги (epub), които качвам (през Калибър и изпращам на киндълската поща), заглавията са изписани с латински букви. Това ме побърква и затруднява търсенето. Искам да са пригледни, измъчвам се така.
С Calibre се мъчих снощи до малките часове. Отворих киндъла през него, копирах десетина книги в библиотеката, редактирах метаданните и я записах отново в киндъла. Получи се, но старата остана и трябваше да я трия през самия киндъл, а книгите ми с маймунски заглавия са поне сто...
Всякакви съвети ще ми бъдат от полза, мили хора.

Аз чета на телефона или таблета и чета през програма , но и при мен са с маймунски имена и търсенето ми е трудно , а имам поне 500 файла . Според мен когато теглите самите файлове трябва да ги преименувате и тогава да ги качате на киндъла за да нямате излишни файлове . И от там ако имате опция да добавите дали е поредица и т.н .

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 13:34 от alisa212

# 335
  • край морето
А откъде се прави това? Че и аз имам 2 книги със заглавие Untitled в Киндъла.

В Калибър върху книгата с десен бутон и "Редакция на метаданни" или вторият бутон на основното меню.

Аз чета на телефона или таблета и чета през програма , но и при мен са с маймунски имена и търсенето ми е трудно , а имам поне 500 файла . Според мен когато теглите самите файлове трябва да ги преименувате и тогава да ги качате на киндъла за да нямате излишни файлове . И от там ако имате опция да добавите дали е поредица и т.н .

Аз правя същото, но изпращайки го на имейла на киндъла чрез Калибър и излизат на маймуница Rolling Eyes
Моите такива файлове са около триста Blush Така ми се иска да мога някак да вляза в киндъла и да ги преименувам... Но май няма да ми се получи.
Благодаря на всички, които взеха отношение. Ако някой има решение го моля да ми пише лично съобщение, за да не спамим тази хубава и така полезна тема.

# 336
Така ми се иска да мога някак да вляза в киндъла и да ги преименувам...
Закачаш киндъла за компютър с кабел и се виждат папките.

# 337
  • София
Струва ми се, че в четеца не се показва името на файла, взема го отнякъде другаде. Аз затова питам откъде.
В четеца си имам 2 файла с име "Untitled", определено файловете не се казват така.

# 338
Струва ми се, че в четеца не се показва името на файла, взема го отнякъде другаде. Аз затова питам откъде.
В четеца си имам 2 файла с име "Untitled", определено файловете не се казват така.

И аз имам такива . Така си се теглят ..

# 339
Здравейте!
Търся книгата "Да се чувстваш добре" на Дейвид Бърнс.
Благодаря!

Заповядайте!
https://c.gmx.net/@773483243696554479/YC8yxAiNQR2PdNoc4QltgA

Сърдечно благодаря!

# 340
  • в сърцето на един мъж...
Като е закачено за компютъра, всичко се вижда и може да се преименува. Трудна е подредбата и търсенето, защото все пак киндъл не е предназначен за кирилица.

# 341
Здравейте! Търся книгата  "Нормални хора" Сали Руни .
Скрит текст:
Благодаря.

# 342
Не се показва името на файла, а името от метаданните. Смяната на името на файла, няма да помогне.

# 343
Здравейте, търся книгата Свръхчувствителните хора на Илейн Арън.

# 344
Не се показва името на файла, а името от метаданните. Смяната на името на файла, няма да помогне.
Аз качих 1000 книги на един киндъл и още 2000 на друг , и двата бяха един и същи модел от преди 10 години, всичко е изцяло на българси.Качвам ги с калибър и кабел

Общи условия

Активация на акаунт