Търся електронна книга - 45

• 102 813
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Бор_яна не е така.

# 496
  • Mediterraneo
сега аз се чудя защо всички прочетени ги пазите?  Четете ли ги пак ? При толкова много непрочетени книги .
Питам от лично любопитство. Аз не смогвам на непрочетените и трия прочетените за да не ми се пречкат.

Известно време четях и триех. После започнах да ги пазя на компютъра. Нито място заемат, нито хляб ядат. Аи като поиска някой от темата книга, да мога да му я дам. Иначе как ще си набавяме, ако всички си триехме файловете с прочетени книги?

# 497
  • Бургас
и рулит ли е пиратски ?
много са популярни

Това е ирония, нали?

# 498
  • Mediterraneo
За съжаление, явно не се считат за пиратски. А трябва да сме наясно, че всички пиратстваме.Аз го правя с чиста съвест, давам моя дан, плащайки на Сторител, останалото е пиратско.

# 499
Здравейте!Търся книгата Щастие на Ливанели

# 500
  • Beyond the Frontiers
Всяка книга има авторски права. Те струват пари. Ако авторът изрично не е позволил безплатно разпространение - значи е пиратско.
Друг е въпросът, че тези авторски права не са еднакво дефинирани в цял свят.

# 501
Има изтекли права,  има подарени от автора книги, ,може и  други случаи, учебна литература ,дето се предоставя от някого ,   библиотеките са на символични цени годишен абонамент , но щом се преиздаде книга ,Читанка например затваря вече налична и почва да тече нов срок на права. Нищо ,че са електронни.
  За сега може  да се възползваме, да го правим,  няма  лошо. Като почне да не може ще го мислим.

# 502
  • Бургас
Читанка не всички ги затваря, само ако издателството изрично ги помоли. Има много преиздадени наскоро книги, които не са заключени в Читанка.

# 503
Миналата година качваха повече книги в читанка. И сега качват, но малко. Повечето са Трилъри или фентъзи, които аз не чета. А има доста книги в редакция и за качване, а не се качват. Напоследък и Рулит качат рядко...
В читанка има списък , че превеждат дадена книга и датата, на която ще я публикуват , но не я публикуват . ЗАЩО ? И аз чакам ли чакам ...

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 09:02 от alisa212

# 504
Тук ли търсеха Крис Картър ,че забравих къде - доста книги намерих

# 505
  • София
Читанка е създаден първоначално в помощ на слепите хора, които искат да слушат книгите чрез програма за четене, доста преди Сторител.
После ГДБОП се захвана с тях, нали най-големите престъпници, затваряха, даваха огледални линкове...
Но след като вече има книги с махнат достъп, явно и двете страни са се договорили.
А Рулит очевадно са руски и там законите на ЕС не важат

# 506
Здравейте! Търся книгата
: Формата на водата, Гийермо дел Торо .

# 507
Има я в зелка, а сигурно и в замунда.

# 508
Здравейте 🙂
Търся трилогията на Цветелина Цветкова
Лейди Гергана на български език
Ще съм много благодарна ако някой който ги има ми ги изпрати
Princesstales30@gmail.com