Пътешествия из Северна Америка

• 4 578
  • 58
  •   1
Отговори
# 45
Скайлайнът на Бостън, гледан от летище Logan (и сниман през надран илюминатор на стар самолет)

# 46
След като ви показах Бат (1,077 души), сега ще ви покажа и Лисабон - "град" с население 1621 жители (по преброяването от 2020)! Grinning

^^^ Много често като пътуваме убивам времето със "щракане" през прозореца на колата (въпреки, че пътуваме с моята кола ММ като автентичен Балканжи Йово не ми дава да карам, ако той в е колата). Та това, което виждате е автентичната реалност, а не туристическите обекти. Аз лично обичам да гледам и такива кадри, дават ми друга перспектива, но забелязвам, че не са особено интересни на много мои приятели.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 18:50 от Agent Provocateur

# 47
Националният парк "Долината на смъртта" в Калифорния.

Поглед от високо.  Там беше ветровито и приятно.
Очаквайте поглед отблизо.  Там беше горещо.

както обикновено, за по-голяма резолюция, клик, отваря се нова страница и там отново клик с плюсчето.

# 48
Бяхме горе, сега сме долу насред соленото поле. Температурата е 48.3С, септември 2024-та е, към 4 следобед.   В далечината се виждат хора, като точки, но за да ги видите трябва да цъкнете да се увеличи.
Това място се нарича bad water и се намира на  86 метра под морското равнище - най-ниската точка в Северна Америка. Това ни беше може би 3-то или 4-то ходене там и най-горещо. Миналият път беше в 5 сутринта и много приятно.
Ето още от уикипедия:  https://en.wikipedia.org/wiki/Badwater_Basin

Следват още две от по-близо.

# 49
ето солта в краката ни от по-близо:

и още по-близо:

за по-високата резолюция - клик и пак клик.

# 50
Залез в прериите (с музика)

# 51
Електроцентрала тип "енергийна кула". Около кулата има огледала които фокусират слъчевите лъчи в горния край на кулата. Работната течност се нагрява до висока температура и върти турбини.
Свети като второ слънце в пустинята. Много впечатляващо.

Статия в Уикипедия за тези електроцентрали
https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_power_tower#:~:text=A%20sola … n%2Dfree%20energy.

# 52
Пет минутна разходка в националния парк Брайс:

# 53
"Долния" водопад на река Йелоустоун    (Yellowstone lower falls)

94m височина.

# 54
Стягаме се за Северна Америка. Голяма тръпка. Живот и здраве, надявам се да имам и аз снимки за показване в началото на лятото.
Стискам палци!

# 55
Еха! Какво работиш ако не е тайна? Как имаш възможността да пътуваш толкова много?

# 56
Езеро в Аляска

Както винаги, за по-висока резолюция, цъкни върху картинката.
Красота!

# 57
Еха! Какво работиш ако не е тайна? Как имаш възможността да пътуваш толкова много?

Зависи какво наричаш много. Отпуската ми е 28 дни, домът ни е на същия континент.
Просто като тръгнем караме здраво.  По 800км средно на ден. Понякога 1000, понякога 500. Редуваме се с ММ. Това е нашият начин да видим много места. Ако хванеш самолета и отидеш в Рим, и стоиш 10 дни там, пак няма да стигне за всичко и пак ще видиш много неща. Но това не е нашият начин. Почти никога нямаме две нощувки на едно място. Караме, спираме, гледаме, пак караме, пак спираме, понякога за 2-3 часа пешеходни преходи, пристигаме някъде (избрано в движение), спим, ставаме и пак караме. Няма ресторанти, няма лежане по плажове, под чадъри, и т.н.   Бира, вино и мезета - в хладилната чанта.  Помня, веднъж бяхме кацнали след полунощ, взехме колата под наем и карахме до магазин да купим ядене и пиене. На касата не ни дадоха пиенето защото било много рано (примерно 5 сутринта). Наложи се дремнем един час на паркинга на магазина, после купихме и пиенето и продължихме по маршрута.

# 58
  • София
Супер снимки! Америка ми е мечта от малка, все още не съм имала възможността да я посетя, но се надявам някой ден да успея. Дотогава ей така от снимки ще си представям какво е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт