Какво е нивото на доходите в България?

• 19 591
  • 503
  •   1
Отговори
# 420
  • Немция
При моята фризьорка (в Германия) също си планирам отдалеч часа, без да се подготвям за празници.
При нея поне 3-4 седмици отрано резервирам, но това е нормално за тук. По принцип е обичайно да се планира със седмици, месеци напред.
Включително резервации за рождени дни за децата, когато се отбелязват извън къщи.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 16:03 от Бибит

# 421
  • София
Моята фризьорка пък ми е под блока и ме взима в момента, в който реша да отида. Много е търсена и не остава без работа, но не записва часове. Казва, че така изкарва повече пари. Най-много да изчакаш до половин час.

# 422
  • Немция
Fever Ray, зависи колко време отнема прическата. Моята прическа отнема време и трябва да се планува.
Мъжът ми го вземат и без час, къса мъжка прическа. При мъжки фризьори ходи, там бързо действат.
При децата планирам седмица напред, две прически накуп.

Панелката може като цяло да е добро качество като структура, но когато не е санирано и поддържано, изглежда зле.
Миналият месец ходихме към район в бившето ГДР, панелките им са санирани, спретнати и приветливи.
И все пак реномето им е като за жилища второ качество.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 16:10 от Бибит

# 423
Панелките когато бях студентка, им даваха 50г живот професорите в УАСГ. Не знам как ще се разреши проблемът един ден..

# 424
размислих - въобще не ми се спори с непознати онлайн - ама, никак.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 16:06 от Анонимен

# 425
Реномето на панелката е резонно, но това е различно от реалистично Simple Smile Предпочитаме панелки пред НС не само заради качеството на сградата, но и заради квадратурата и местоположението. Има прилични на вид нови сгради, но без комуникация, а самите жилища са малки. Между другото, малката квадратура я забелязвам последните 10-12 години. Помещенията в сгради отпреди 2010 са със съвсем прилична квадратура, спалнята е почти колкото в панелка (10-12 кв). Най-новите обаче са със спални по 8-9 квадрата.
Продължавам да не разбирам този казус с фризьорките. Никога не съм имала проблем.
От друга страна, ако се коментират традиционните ваканционни дни около празници, когато всичко живо пътува, има куп събирания по заведения и хотели на рода, колеги и приятели, и жените все пак искат да се наконтят - да, тогава нормално да няма ни легла, ни часове. За обикновена подстрижка в обикновено време от годината няма как да има такива чутовни затруднения.

# 426
За моята област Ст.Загора , СРЗ я дават, че вече е 2000лв. Над 50% от работещите мисля, че работят в предприятия и ги осигуряват на реална заплата. Отворих джобса за града и основното предлагане е обслужващ персонал - продавачи, бармани, сервитьори и специализирани - работа на стругове.  Всъщност във всички браншове заплатата, която се предлага е до1500лв бруто.
 За себе си мога да кажа, че от 20г работя на едно и също работно място и стандарта ми на живот с ковид падна.

Не знам, защо се сравнява да живееш под наем в чужбина, с това да живееш в България.
Несравнимо е.
Поне в провинцията, без договор, битовите проблеми си ги решаваш сам и по всяко време може да ти кажат - освободи, месец ако ти дадат е радост.
Живяла съм 5г като студентка и 12-13г като семейство. Тогава наем и лихви, изплащане на ипотека, нямаха база за сравнение. Сега, като сравнявам малко напън и ще имаш жилище.

# 427
Нещо се зачекнахте за Мерцедесите и дали били нови или не.
Понеже имаше мнения, че не било така както изглежда и се искаше статистика, ето я и нея.

https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/34083-v-bylgariia-nai- … odeli-na-mercedes

Скъпите модели на Mercedes-Benz се радват на по-голям интерес в България от по-достъпните, става ясно от статистиката на "Силвър стар", генералния дистрибутор на Daimler за България.

В това отношение България прилича много повече на Русия, отколкото на иначе по-платежоспособните западноевропейски пазари. За сравнение в Германия например през миналата година най-популярните модели на Mercedes са били компактната C-класа и Е-класата, а във Великобритания - С-класата и А-класата. Сходно явление се наблюдава и при BMW

"На второ място по брой регистрирани  колите в България са Mercedes"

Оставям изводи и коментари на вас.
На мен ми прилича като на свинче звънче и е поредното доказателство, че българина е голям комплексар.

Това означава единствено, че хората, които си купуват нова кола от официалния представител на Мерцедес за България, предпочитат по-скъпи те модели. Ама повечето собственици на Мерцедес нито си я купуват нова, нито пък е от официалния представител. Същото важи и за БМВ, Ауди и пр. Ти колко човека познаваш, които са си купили нов Мерцедес от официалния представител? Масовото е от автоборси за стари коли от България и Германия, и от частни лица.

80-90%,че разполагат с някаква собственост, изобщо не значи, че 80-90% живеят в собствено жилище и не плащат наем или ипотека. На много хора собствеността им е в Горно Нанадолнище, а пък живеят и работят в София или някой друг от по-големите градове.

# 428
И аз имам такива комшии с лъскави коли ,а в панелка в краен квартал(гето).Колата по-скъпа от апартамента.Иначе в гетото много държат да са марково облечени,дори чорапите маркови,ако можеше и прашките да сложат над марковото клинче най-добре.50 годишните панелки се разпадат,на никой не му пука,както и бащините им къщи по селата ,но айфони,скъпи коли и маркови дрехи има.Манталитет.

# 429
50 годишните панелки се разпадат
А на 70-годишните нищо им няма, добре си е старото строителство Satisfied

# 430
Малко по темата, какво може да се задава с доходите:

https://www.standartnews.com/biznes/idva-pozhar-s-parite-tezhko- … denie-541158.html

А може да ви хареса и това:

https://www.24chasa.bg/biznes/article/16095064

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 16:33 от Seiko7075

# 431
О, след няколко години ще се чуе..
Колко още държат старите панелки, щото нали са след срок на годност, вече ( 50г)
И новото строителство ( при нас 10г и вече е драма)

# 432
На мен пък не ми става ясно,защо като се акцентира на панелка и мерцедес панелката е със знак (-)?
Нещо лошо ли има е да живееш в панелка или се таксува като гето,според живущите в чужбина?
Т.нар. панелки да не са без пари или долно качество спрямо новото строителство ?

Общо взето да, по-долно качество се води. И да се дадат пари първо за скъпа кола, а не първо за жилище е в разрез с наложената в България ценностна скала. ЕС класа + панелка се води "на гол тумбак чифте пищови".

Предпочитаме панелки пред НС не само заради качеството на сградата, но и заради квадратурата и местоположението. Има прилични на вид нови сгради, но без комуникация, а самите жилища са малки. Между другото, малката квадратура я забелязвам последните 10-12 години. Помещенията в сгради отпреди 2010 са със съвсем прилична квадратура, спалнята е почти колкото в панелка (10-12 кв). Най-новите обаче са със спални по 8-9 квадрата.

Необосновани обобщения. Не се съмнявам, че има и такова НС, но то е защото това се търси и това се продава. Иначе си има НС и с комуникация, и с просторни стаи, и с много по-добри качество и вид.

# 433
  • В заешката дупка
Аз пък казвам, Лу-лу, че човек с финансова грамотност, би видял веднага обективни причини защо някой би си купил нещо на изплащане без оскъпяване, и в Северна Америка, и в Европа, а не да го обяснява непременно с “манталитет” понеже, видиш ли, живеят на различни континенти.  Ако ти се чувстваш засегната от това, твоя си работа. Нищо не мога да направя по въпроса.

# 434
Казах наблюдения. Много ясно, че има отлично НС, никой не е твърдял обратното, но 5 мин ровене в имот.бг показват колко точно е достъпно.
Имам чувството, че в темата почна яко тролене. Някой да не си е поставил за цел да предизвика максимално много хора да го питат действително ли е толкова глупав?

Общи условия

Активация на акаунт