Онлайн езикови курсове

  • 1 826
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 495
Здравейте!
От известно време се интересувам от онлайн езикови курсове по немски и по английски език.
Английският ми е средно ниво - разбирам това, което чета, но не мога да говоря и да пиша добре.
Немският започнах да го уча сама и мога само да се представя. Grinning
Искам и двата езика да ги използвам в професионално отношение, та поради тази причина си търся някакви школи или училища, които наистина да дават читаво образование.
Ще се радвам да споделите такива, ако знаете от личен опит.
Благодаря на всеки, който ще отдели от времето си!

# 1
  • Мнения: 566
Езикови курсове онлайн предлагат както престижните и популярни Britanica, avo, Британски съвет,
Гьоте-институт България
така и по бюджетните като new leader и Kабината. За всяка школа има позитивни и негативни мнения.
Според мен, най-бързо бихте напреднали чрез индивидуално обучение. Има огромен брой преподаватели и по двата езика.  Масово учителите подхождат стандартно. Хващат учебник от система, с която работят и си "карат" по учебника.  Пеят си песента и кой разбрал- разбрал. Добре е да намерите някой, който да ви направи диагностика. Да установи не само нивото ви на владеене на английски и немски със стандартизиран тест, но и да предложи индивидуален план. Такъв, който да е пришит към вашите цели и пропуски.
Това от една страна, от друга е колко време сте готова да посветите за изучаването на езика? Не става просто да "ходите на курс" трябва да работите усърдно и самостоятелно. Трябва да си учите думите, да си пишете домашните, но и да четете допълнително статии и материали на ниво A2-B1. Трябва да имате ежедневна рутина за учене. Според мен не е реалистично да учите двата езика паралелно. Докарайте единия до B2 и тогава учете втория.
Според мен, си намерете кадърен, всеотдаен тутор, който да ви подкрепя в този процес. И не е важно колко години е преподавал в Езикова гимназия, а може ли да се сработи с вас. Прави ли регулярни оценки на напредъка ви, имате ли такъв? Попълва ли вашите пропуски или просто сляпо следва системата? Мотивира ли ви да не спирате да учите?
Друго, което помага е да си поставите цел. първо междинна. да кажем да се явите на B1 Preliminary в някакъв срок. да кажем година. Или ако е немски A1. Така сме устроени, че работим по-ефективно когато имаме дефинирана, ясна цел и срок. Нещо да ви притиска. Но и към какво да се стремите.
Искам да ви кажа, че школата и учителя са само 1/3 от компонентите за научаване на език. По-голяма роля играят вашата мотивация, трудолюбие и поставяне на постижими цели. постижима цел е да вземете следващото ниво за година. Непостижима цел е да очаквате след година да говорите и пишете като носител на езика.
Отделно обучението онлайн е по-разсейващо и неефективно. Изисква още по-голяма мотивация.
А междудругото всичко това може да постигнете и без преподавател, но с наистина, ама наистина голямо упорство и воля.
И не е важно кой какво ви препоръчва, а какво ще ви пасне на вас.
С най-добри пожелания!

# 2
  • Мнения: 495
Изключително много благодаря за отговора!
Определено не мисля да ги уча паралелно, тъй като накрая няма да науча нищо от объркване..
Относно немския, имам откъде да го уча сама поне до някакво кадърно ниво.
Английският ми не е хич да го няма, т.е. имам някаква база, но не съм сигурна докъде бих могла сама да се усъвършенствам.
Както казвате наистина е важен индивидуалният подход, тъй като ако ще бъде като в училище колкото да се мине материала, значи нищо няма да излезе от цялата работа. Само пари на вятъра.
Ще продължа да се интересувам и да започна да си градя учебен график отсега.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 07:52 от Bernichka

# 3
  • Мнения: 1 540
Това е абсолютно погрешно да учите един език и после друг, зарязвайки първия език, нивото веднага пода. Положения изпит отговаря на нивото в момента, след месец сте 2 стъпки поне назад. Работя паралелно с два езика и уча, чета и посещавам курсове постоянно. Най-голямата грешка при ученето на език е да учиш активно и после да не го поддържаш и развиваш. Понякога може да обърнеш повече внимание на единя език, но задължително правиш нещо и по втория. В момента съм на поредния курс по английски 3 пъти седмично, на немски чета книга и гледам видеа. Приди това бях на курс по немски специализиран в работната сфера  тогава четях и слушах книги на английски.
Аз съм на мнение, че онлайн курса е много по-ефективен, в уюта на домът ми съм, не губя време в път, паркиране и т.н.  Много по-малко са разсейващите разговори, като при присъствието обучение. Друго което ползвам са различни платформи за учене без учител и там положителното е, че съм гъвкава във времето, преповтарям ако е нужно упражененията и затвърждавам знанията си. Ученето на език е процес за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт