Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 60 856
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
patencce1, стиснати са Simple Smile

# 151
patencce1 и аз ти мисля хубавото днес Green Heart и стискам палци!

# 152
А къде може да се види в кои болници правят инвитро на ЕЦ по фонда

# 153
6 месеца след пункцията ми най-накрая разбрах качеството на ембрионите (до сега само се мрънкаше под носа като питах, а тази информация е изискана вече официално). Били са две 3BC , едно 3СС и осем са "Бластоцист 2" което не знам какво значи, но подозирам е извън скалата на Гарднър (АА, ВВ и т.н.) Някой чувал ли е за това?

За мен е абсурдно да ми правят 4 трансфера с такова качество и ако знаех въобще нямаше да се съглася или най- много да направим един опит с двете 3BC. Това е опит от Щерев но подозирам, че повсеместно е такава практиката. Болно ми е как в България всичко се е превърнало в търговия но просто не очаквах и създаването на живот да е бизнес в очите на хора полагали Хипократова клетва Disappointed
А същевременно се говори за ниска раждаемост, при условие, че първо ни разболяват с лошите храни, вода, въздух и стрес, а после ни хвърлят в системата за "асистирана репродукция" като в месомелачка. Та моята поука, която споделям тук за да може поне малко по-мъничко да ни използват е да не спирате да питате, даже ако заплашат да ви изгонят, както беше при мен. Не се доверявайте и бъдете информирани.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 08:47 от Sahara_2087

# 154
На мен ми е казвано грейд 2 ( не в България) за ембриони, които явно са 2, обаче с много фрагменти и нисък потенциал. Идеята беше да им правим пид задължително , това преди да знаем , че няма да стават за пид с този грейд 2.

# 155
И аз имам замразен един ембрион, с качество 3BC.  Замразихме го през Юли, като ембриологът ме предупреди, че това качество не е никак добро! Когато попитах дали въобще да замразявам, той сподели, че има шанс, макар и нищожен Grinning  Момичета,  това си е съвсем в реда на нещата, предвид възрастта ни. Моят лекар не спира да повтаря, че на тази възраст над 90% от яйцеклетките са абнормални, оттам и ембрионите са с хромозомни аномалии, което свежда успеха едва до 1%. Пия тонове добавки. Вадим по 1-2 яйцеклетки на ЕЦ, което на тази възраст не е никак зле, но каква полза, когато яйцеклетките не стават..... в смисъл има оплождане, но после ембрионите нямат потенциал Disappointed Relieved

6 месеца след пункцията ми най-накрая разбрах качеството на ембрионите (до сега само се мрънкаше под носа като питах, а тази информация е изискана вече официално). Били са две 3BC , едно 3СС и осем са "Бластоцист 2" което не знам какво значи, но подозирам е извън скалата на Гарднър (АА, ВВ и т.н.) Някой чувал ли е за това?

За мен е абсурдно да ми правят 4 трансфера с такова качество и ако знаех въобще нямаше да се съглася или най- много да направим един опит с двете 3BC. Това е опит от Щерев но подозирам, че повсеместно е такава практиката. Болно ми е как в България всичко се е превърнало в търговия но просто не очаквах и създаването на живот да е бизнес в очите на хора полагали Хипократова клетва Disappointed
А същевременно се говори за ниска раждаемост, при условие, че първо ни разболяват с лошите храни, вода, въздух и стрес, а после ни хвърлят в системата за "асистирана репродукция" като в месомелачка. Та моята поука, която споделям тук за да може поне малко по-мъничко да ни използват е да не спирате да питате, даже ако заплашат да ви изгонят, както беше при мен. Не се доверявайте и бъдете информирани.

# 156
patence, така е, но но да бяха направили трансфер само с 3BC за този 1%, другите 9 не са имали шанс и плащам за замразяване, трансфери, лекарства, да не говорим за физическите и психическите ефекти върху мен. Извадиха 12 Я, оплодиха 11, не е като да нямаме за да се разчита на клоняща към нулата успеваемост. Отделно направо си ме излъгаха като ми казаха на първият трансфер (който сега разбирам е бил с единият 3BC Е), че ембрионът бил с много добро качество. На останалите трансфери пък, ембриолозите влизаха само като бях вече по гол задник на магарето и като задавах въпроси за качеството, те мрънкаха и заобикаляха въпроса а аз не бях точно в позиция в която мога да споря... Абе много унизителна история..

# 157
  • гр. София
Сахара, да се включа и аз, с това което знам. Оценката, която си постнала се отнася само за видимата морфология на ембриончетата. Стигнали до стадии завършен бластоцид, всички имат шанс и има случаи, включително и тук от форума с успешно родени бебчета, дори и на стадии ранен бластоцид / това е когато все още не се е развил достатъчно на 5ти ден зада направят другата оценка с буквите и цифрите/ По препоръка от Калчев, на тази възраст, след неуспешни трансфери особенно бластоцидчетата с лоша оценка следва да минават ПИД. Последното го потвърди и моята репро док. Та не се ядосвай напразно, просто наистина е трябвало да ти кажат!

# 158
Моите с грейд 2 два броя бяха единствените останали от стимулация на 25 г. донорка и мъжки фактор... Това по въпроса колко са важни и двамата, а не само да ни обясняват, че нашата възраст е проблема винаги...

# 159
При моите опити в Гърция, в първата клиника нищо не ми казаха, но бяха само 2 ембрита и направихме трансфера.
След трансфера обаче ми дадоха документ за качеството им и снимки как изглеждат.
В другата клиника имах повече замразени ембрита и още при подготовката за ЗЕТ, док уговори консултация с ембиолога. Обясни ми качеството на всички ембрита и да си реша кои от тях ще сложим на трансфера. Трябваше да се подпиша че съм избрала точно тези ембрита, както и мъжа ми. След трансфера пак получихме документ със снимки и качеството на ембритата.
На втория трансфер в същата клиника бяха останали 3 ембриончета, като 2 от тях бяха с много малък шанс за успех. Аз си бях решила да ги сложим и трите. Док каза че не е съгласен заради риска от многоплодна, но тъй като въпросния риск беше под 1%, каза че ще се съобрази с моето желание.
Отново се подписах за това което съм избрала.
И после си получих докумена със снимките и качеството което сме сложили при трансфера. Бременна съм в момента с една госпожица от този трансфер.

И хормони когато са ми пускали съм им казвала че искам да ми пратят резултати на имейла. Малко се мръщеха ама не имало проблеми.
С док пък съвсем не съм имала проблем откъм информация на всеки един етап.
Преди пункцията заедно броихме фуликулите на монитора, гледахме размерите, мерихме лигавицата... Задавала съм въпроси.. През цялото време имах усещането че съм част от процеса.

# 160
petufin - аз съм "за" ПИД но никой в Щерев и не спомена. Аз научих, че има такова нещо от групите тук и гугъл ..

geizer - радвам се, че пътят ти е бил споделен от лекаря. Така трябва да бъде. За това и пътуваме за Истанбул Януари Green Heart

MargoC - това с възрастта не спрях да го слушам, само ми се казваше, че ембрионите ми на тази възраст не ставали. И не съм само аз, на други жени казват, че са стари, дебели, обездвижени и какви ли още не глупости и откровени обиди. Аз пиша писмо пък да им кажа, че са некадърни Grin

# 161
Сахара, разсмя ме. Joy

Истината е че с възрастта нещата наистина стават по трудни, но това не е оправдание за грубо отношение.
Мене док също ме беше предупредил че на моята възраст не можем да очакваме чудеса. Но се разбрахме да направим всичко възможно, пък каквото сабя покаже.

# 162
Момичета една приятелка ми каза, че ако имаш проблеми с тръбите сраствания или нещо друго, това пречи на инвитрото. Според Вас това вярно ли е?

# 163
  • София
вярно е, донякъде.

# 164
  • София
Всъщност и възрастта и килограмите, и обездвижването оказват влияние на качеството на яйцеклетките. С това не защитавам евентуалното грубо и непрофесионално отношение на някои доктори. Но фактите са факти, просто има и човечен начин да ни създадат реалистични очаквания.
А шанс почти винаги има, така че успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт