Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 57 140
  • 782
  •   3
Отговори
# 675
Да ви кажа момичета, аз мечтая да се разкарам от тези форуми, от бг-мама и от темата ин витро и деца.....Това е и най-голямото ми пожелание към всяка една от вас.
Ако стане някога и аз да имам дете, ще напиша един път подробно какво е станало, при кого и с какви лекарства, но няма никога повече да вися на този форум и да давам съвети или да пиша.

Толкова много се изморих от нон стоп писане, мислене, сънуване, че тези няколко години опити ми се видяха 10.
Но, всеки си знае, за мен обаче е ясно и го казвам, а Черната котка изчезне, а нещо най-накрая и се е случило от така желаните.
Това в кръга на майтапа разбира се, но наистина искам да се махна от групи, форуми и тн на тази тема.
Пожелавам го на всички и както Таис казва " Когато му дойде времето и е точния момент, навярно всяка една от нас ще намери пътя и ще успее ". До такава степен вече мисля и премислям, че се питам дали да не отида и на един професионален хороскоп или нещо подобно, да каже дали и кога ще ми се случи ?
Вие какво мислите по въпроса, имали ли сте добре направен такъв, с точни попадения ?

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 14:21 от BlackCat12

# 676
BlackCat12, правила съм си годишни хороскопи няколко пъти. Те по-скоро насочват за какво е благоприятен периода, в каква насока да се хвърлят усилията. Гледаха ми наталната карта, и 2 различни астроложки ми казаха, че нямам пречки да стана майка. Но уви ... Не знам и аз кога ще му дойде времето,  изгубих себе си вече в това чакане.
Между другото, имай предвид, че хороскопът не е гадание.

# 677
И аз съм готова да се махна от тази тема,пожелавам го на всички ни.
Хороскоп не съм си правила,но колко положителни тестове и че съм бременна съм сънувала...много.
Баща ми е покойник от 13 години и го сънувах че ми казва че ще забременея.Когато съм най-отчаяна се сещам за този сън,дава ми сили да вярвам и да не се отказвам.Той не би ме излъгал.Вие вярвате ли в сънища?

# 678
Ако стане някога и аз да имам дете, ще напиша един път подробно какво е станало, при кого и с какви лекарства, но няма никога повече да вися на този форум и да давам съвети или да пиша.

То повечето момичета, така правят, ако изобщо минат да разкажат, та е хубаво да се четат назад темите, защото никой не стои и през 5 страници да дава еднакви препоръки.
Изключение оптимистите дето опитват и за второ.

За статистиката не съм следила възраст, АМХ и каква е била стимулацията. Всички са 40+

Аз не виждам нищо лошо в инвитрото на ЕЦ, ама явно не на всеки му пасва като идея.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 08:26 от Одри ♡

# 679
Форума не е лошо нещо за споделяне на опит. Тук научих много неща, споделям и мои знания и опит, отсявах разбира се. Никой не кара някого да го повтаря. Никой тук не налага мнението си. Хубаво е че има такъв форум. Пък всеки решава сам как, къде и какво. Големи хора сме и решенията ги взимаме сами. Не е лек тоя път. Дай Боже за всички да е успешен.

Одри ако има анкета за болница, възраст, терапии, видове стимулации където всеки може да отбележи.

# 680
То повечето момичета, така правят, ако изобщо минат да разкажат, та е хубаво да се четат назад темите, защото никой не стои и през 5 страници да дава еднакви препоръки.
[/quote]

Напротив Одри, има хора, които напомнят често за себе си и за техния успех. Ок, браво, всеки се радва на чудото, на постигнатото ако щете, защото ние именно знаеме как се постига то, но когато това започва да се повтаря често и по няколко пъти, буквално през страници, мисля, че е прекалено и не действа нито мотивиращо, нито зареждащо, а точно наопаки.
Аз възприемам това повтаряне като поведение ще дам пример с на наши приятелки ( всяка има такава в обкръжението си предполагам ) , които са забременели, а вие не сте, и които започват да ви дават акъл или наставления, как да живеете и какво да правите, за да постигнете и вие желаното. Ама дали те са имали репродуктивни проблеми, дали са били с нисък АМХ, или са направили вече 10 ин витра без успехи  или други е съвсем друг въпрос. Неприятно е нали ?
И разбира се, давайки ви този пример пародийно, мисля, че тези повтарящите се във форумите или групите, изхождайки от опита си в репродуктивната епопея, мислят, че техният успех, би могъл да бъде равен или подобен с други хора ? И да, да бъдат дадени насоки един път и споделен опит абсолютно съм съгласна, но когато това се потретва, не съм ок с това и по-скоро го възприемам негативно.

Друг пример "Аз утре мога да успея с нисък АМХ примерно, но Марийка няма да успее. Трябва ли да и го повторя на Марийка 10 пъти, че аз съм успяла ??? ( макар и да нямам користна цел ? )."

В този ред на мисли, това са едни от нещата, които ме товарят на този форум, другите са повторението на едни и същи въпроси от хора, които не са прочели нищо и искат да им се снесе информация наготово. Също така, невярната информация, тип реклама. За мое съжаление - когато започвах ин витрата си, разбира се отидох в доста клиники за първичен преглед. Бая се узорих финансово. Но, от 4-5 места си избрах клиниката и лекаря, тъй като везните натежаха от положителни мнения дадени именно по тези форуми. За съжаление, в последствие разбрах,че в тях и навсякъде има платени хора, които са като тролове, мешат се нон стоп в дискусиите, дават изключителни суперлативи за еди кой си лекар и вместо човек да си вземе решението сам, той бива заблуден от нечестна и нелоялна реклама.

Таис, съжалявам за загубата ти, в същите вярвам. Но, не и когато става въпрос за такива сериозни неща. Може би една малка частица ( спиритуалната ) в мен се събуди...Въпреки това, дълбоко, във всяка една има някакво гласче, навярно интуиция, която да и казва, че нещата ще станат или не. Аз вярвам по-скоро на интуицията си.

Тео123 - цените, които споделяте не са актуални. Първо са от 2019, второ 5000 евро няма как да има ДЯ. Просто това го гарантирам.
Актуалните цени ги дадох преди няколко дена, а те са за ин витро със собствени Я. Представете си каква е цифрата за донорски.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 13:03 от BlackCat12

# 681
Хубаво мнение, BlackCat. След всичките приятелки и сценарии с тях, които описваш, аз пък се вкарах в нов левъл на тази мизерия - дори тези от тях, които закарах в клиниката ми, чието име всички знаете и няма да споделям отново, успяха 😄 Но аз все още не. Дали сега същите тези хора не натякват, че щом при тях доктор Х успя, е няма как и аз да не 😄 Реципрочно благодарни са, естествено, но тази позитивна токсичност, за която говориш, вече отряза пътищата ми до няколко от тях. Моето мнение е, че дори и да се получи при мен, това никога няма да промени желанието ми да се интересувам ( понеже вече две години уча нещо, което има индиректна връзка с това), да помагам със съветите си и да си спомням. Това е битката на живота ми, колкото и помпозно да звучи, и ме промени до степен, че дори и да спечеля тази битка тя ще е завинаги част от мен и ще предопределя начина ми на мислене. За добро ( имало го и това стига да знае човек как да обърне проблема във възможност) или зло.

# 682
BlackCat12

За някой си права за други не. Малко е потискащо разбира се но хората искат да покажат че може и трябва да се бориш. Аз не се дразня от успелите. Успехите ме мотивират макар не са същите 1 към 1 проблемите но ...

За другите с реклама да и аз се подведох за една болница, но докато не опиташ няма как да знаеш. Споделен опит се нарича. Всеки сам решава къде да отиде все пак. Тролове мисля че няма тук. Има ги по фейсбук групите.

За тези недочели с един и същ въпрос да това е дразнещо както и тези с хубави параметри,все пак темата е с ИЯР и над 40.

Така или иначе се повтаря нон стоп че ако при мен действа не значи че при теб ще. Но затова са главите ни да решим и отсеем сами кое е полезно за моя организъм и какво искам да правя и къде. Ако я нямаше тая инфо съвсем пък щяхме да се лутаме.

Има негативни неща има и позитивни тук.Като навсякъде. И аз като Juyii споделям и ако едно от това помогне ще се радвам. Да снясам инфо наготово но пък ако на мен ми бяха казали нямаше да се лутам 2 години. все още има добри хора които просто искат да споделят опит и да помогнат. Не го правят с цел да дразнят.

Спри да следиш темата и почини. Спокойствието и душевния позитивизъм е много важно нещо. Просто си дай малко пауза. 2 дни примерно на спа. Мен това много ме зареди.

# 683
След всичките приятелки и сценарии с тях, които описваш, аз пък се вкарах в нов левъл на тази мизерия - дори тези от тях, които закарах в клиниката ми, чието име всички знаете и няма да споделям отново, успяха 😄 Но аз все още не. Дали сега същите тези хора не натякват, че щом при тях доктор Х успя, е няма как и аз да не 😄  Това е битката на живота ми, колкото и помпозно да звучи, и ме промени до степен, че дори и да спечеля тази битка тя ще е завинаги част от мен и ще предопределя начина ми на мислене. За добро ( имало го и това стига да знае човек как да обърне проблема във възможност) или зло.

Именно и аз бих я квалифицирала като биткаТА дори на живота ми. И да, и аз попаднах в подобна ситуация, която описваш, а именно да закараш някого или да го опътиш към твоята клиника и тя да вземе да забременее , а ти не. С една две поддържам връзка междудругото. Те са от провинцията и се засичахме по едно време пред кабинети в София, тъй като пътищата ни започнаха лека полека са се разминават. Едната забременя чрез репродуктивния, другата пък естествено. Едната ми изпраща снимки на рожбата си, но много тактично и финно, без да ми се натрапва. И не пита за мен, което мен ми харесва, тъй като ако съм забременяла определено ще се похвля.
Това са деликатни хора и търся само такива и се ображдам само с такива.
Всичко друго бива отсявано с времето и според ситуацията.

@ Варна, да така е. Споделям голяма част от написаното, но написах, че не харесвам когато се натъква едно и също нещо по 100 пъти. Когато едно и също нещо се повтори многократно, то става дори безинтересно. Но ето на, хората сме различни, едни сме оттегчени, други това ги мотивира. Аз се мотивирам, като прочета за успеха 1 път от 1 даден човек. След това като се повтори и потрети, вече ми идва туу мътч.

ОО да, махане от сайта поне за 2 дена е наложително. За мое съжаление, точно в този момент от живота ми, не успявам да се махна. Гледам и други теми, които ме вълнуват приоритетно и отварявйки го, хвърлям един поглед и на нашта тема.
Но, ще се пробвам да притъпя този вид обсесия, хахахаха

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 18:46 от BlackCat12

# 684
Може всякакви контакти, мнения и препоръки- ако искате,  може и на лични. Само да кажа, че съм на 45г. и аз нямам никакво време, за съжаление. Освен това нямам и брак с моя партньор, което е допълнителна спънка за Турция.
В Турция без брак вече не може,но в Кипър има турски клиники който правят процедури без брак
Успех

# 685
Здравейте, изследван ли ви е прогестерона след пункция и преди свеж трансфер? Какви са препоръчителните стойности? Тъй като досега не ми е назначавано такова изследване и си пуснах сама. Резултатът е 40ng/ml, но не знам как да го интерпретирам Disappointed

# 686
Приемате ли прогестеронов препарат ?

п.п. няма как да пиша възрасти имена на поребителки и прочее без съгласие на човека. Но една дама на лично съобщение даде прекрасна идея да сложа един линк към документ и да си запише сам, който иска да се включи, мерси, много яко.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 23:29 от Одри ♡

# 687
Консултирала съм се с 5 астролога и всички казаха, че ще имам дете . Ако бяха казали, че няма такъв потенциал до сега щях да съм се отказала . Тъкмо снощи имах такъв странен сън, заспах с мисълта за важно решение, кого трябва да взема. Изобщо си мисля, че съм на прага да откача, но съм имала и други такива периоди, така че ще го мина и този…и по темата : лека стимулация с Перговерис 75 до ден 10 никакъв резултат не даде. Вчера удвоихме дозата и така до събота…

# 688
Одри не е нужно имена по скоро възраст, процедура, стимулации нещо такова. Тип статистика или анкета. Не знам как да стане просто всеки да остави инфо за пътя си. По скоро си мислех къде как какво и колко.

МЕРА това с астрологията не знам до колко е вярно. Аз от любопитсво съм правила. Трябваше да съм бременна по картата вече ама на.....

При мен на прегледа след като все пак реших да довърша при лекарката се оказа на ден 12 доминантен 21 мм и един 13 мм тръгнал доста по късно който на ден 6 не се видя. Бих Овитрела и ни прати у дома да сме работели. Всичко като по учебник било. Лигавица 9 мм. На прегледа 17 ден се бяха спукали и двата. Чакаме да видим дали е станало нещо естесвенно. Мъжки фактор няма. За първи път от години си усетих овулацията. Не знам дали се дължи на добавки или екзозомите вече работят. Едва 2 месеца са минали. Но аз не гоня бройка толкова колкото качество.

Та въпроса е как точно работи овитрела. Трябва да предизвика овулация това ясно. Но нямам спомен след като я биеш дали фоликула расте или спира растежа. Питам по повод малкия фоликул 13 мм. 36 часа или до 36 се пука ? Възможно ли е по рано да стане пукането. Чела съм че от 12 до 36 часа някъде из научните изследвания. Възможно ли е след овитрела 21 мм и 13 да са порастнали малко все пак имат още 2 дни уж докато се спукат. надеждата е 13 да е наваксал малко да е станал поне 17 мм. И като се спука да има евентуално 2 яйцеклетки. Естрогена не го мерихме. ЕЦ с кломифен 3 до 8 ден.

# 689
varna2020, може ли да споделиш цената за екзозомите в Брюксел ивф? И освен за количество, споменаха ли дали терапията влияе на качеството на Я?
Стискаме палци за успех, да дадеш хубав старт на пролетта Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт