Внимавайте! Измамници!

• 112 444
  • 986
  •   2
Отговори
# 150
Само в Пейпал през приключилия превод имаше някаква опция докладвай недоразумение, но нищо повече. Освен банковата и сметка, името от сметката и Инстаграм друго нямам. И нз къде мога да я докладвам. Чужденка е май.

# 151
  • София /Абсурдистан
Името може да е измислено, може и мъж да стои зад него,  всичко може. Обикновено това са нигерийските измамници и не може да му се хване краят.

# 152
  • Mediterraneo
Да, за всички: Ето това е истинския имейл на PayPal!!!

service@intl.paypal.com

Аз такъв мейл на ПП не разпознавам, не съм получавала мейли от такъв акаунт. За този бих се съгласила
paypal@mail.paypal.com Използвам ПП от години, никога не се доверявам на каквито и да е известия, мейли и пр, които не са директно от приложението на ПП. Няма как да ми изфабрикуват мейл и аз да се вържа, не и с ПП, точно заради това ги ползвам постоянно и, ако няма опция за плащане през ПП, просто не пазарувам от сайта.
Неприятно, но ще ти е за урок. Никой няма да предложи двойна цена от обявената за продукт само заради хубавите ти очи, примерно. Направо не знам как бълват все нови и нови измами и все повече хора се ловят на тях.

# 153
Преведе ми уж парите, получих потвърдителен мейл от пейпал, но не и сумата в акаунта, защото: се оказаха, повече от колкото моят акаунт приемал и трябва да стане тип бизнес акаунт. И затова трябвало да ми се преведат още 200 USD , които после трябва да върна обратно на този който ми ги е превел ( в случая тази пачавра) за да може тази сума от 400 USD да се отключи и падне в PayPal акаунта ми ...

Няма такива суми за "отключване". Отделно бъдете мнителни, когато получите пари, защото има начини да бъдат върнати, транзакцията да се откаже. В eBay например купувач може да получи съдействие месец след датата на получаване на продукт, но в PayPal срокът е 3 месеца. Какви точно са условията не знам, но на мен продавачи са ми казвали тези опасения, когато искам да платя нещо.

# 154
Добре де.. а тези потвърдителни мейли от Пейпал също ли са изфабрикувани?
Изберете details, там пише реалния имейл, защото може да има маска - така виждате друг мейл на пръв прочит.

# 155
Не зная в коя тема да пиша, а ми се струва, че е някакъв опит за измама или най-малкото спам.
Става дума за обаждания от +359 89 423 9409 и [тук се оказа, че съм изтрила другия номер, код 0877 и завършваше на ~328]? Имат Вайбър, но нямат имена. В Гугъл, ми излизат странни резултати - документи на разни институции, но като търся в тях, всъщност не фигурира целият номер, а части от него.
На някого звъняли ли са?

# 156
Оф. 20 години живях с обаждания, и смс-и и мейли,  и всичко - с цел измама.
Като истинска закоравяла българка не вярвах на нищо, не отговарях,  освен да ги псувам. После спрях дори да отговарям.
Говорят ли ти за пари, за данни, за пароли, за н'ам к'во, което зависи от теб - измама е!
Видиш ли апетитен мейл в заглавието, игнорираш, изтриваш на секундата.
Никой няма да ти направи подарък.
Гледаш първо горе адреса в гуглето.
99 процента е измама.
Не отговаряйте, не вярвайте. Дори да обещават рая.

# 157
Е, не всичко е измама в този свят..
Преди 2-3 години получих мейл, че печеля награда /смарт часовник/ и да пратя данни и адрес за доставка - ами съвсем реално си беше. От някаква томбола на Mastercard, в която участваха автоматично всички, направили определен брой плащания с тяхна карта.. Но все пак мейла си беше от фирма, с данни за контакт, а и аз знаех за въпросната кампания. Просто трябва човек да чете и да мисли преди да предоставя данни или да кликва на линкове..

# 158
Аз наскоро спечелих нещо от Киндер. Обадиха ми се по телефона да ме предупредят да очаквам имейл, в който ще търсят данни.

Обаче, покрай тези измами, ми звъняха от РПУ и ги отсвирих Joy Някаква млада мацка (със снимка във вайбър) искаше номера на ММ, да му връчели глоба.
То взе, че си оказа истина, ама... Grinning

# 159
По едно време имах много неприети повиквания от Ирландия. Днес без да погледна вдигнах. Опитваха се да ме убедят да инвестирам, ако не разбирам - и курсове предлагали. На въпроса къде е издаден лицензът им за инвестиционен посредник ми затвориха.

После звъняха от стационарен софийски номер. Пощенска банка, клиент съм им, да ми предлагат кредити. Пуснах си онлайн питане за нова кредитна карта, че старата постоянно нещо дава грешки. Пари не искаха. Ако е измама, ще пиша Simple Smile първото определено беше.

# 160
  • София /Абсурдистан
Сега научих за друга измама - в Спиди идва пакет до вас, който не сте поръчвали с наложен платеж от 350 лв. Ние не приехме пратката и я върнахме за тяхна сметка. Служителят на Спиди каза, че също е получил пакет за него, но той също го е върнал и мисли, че е измама. Някой знае ли за какво става дума?

# 161
Пращат някаква простотия, струваща лев-два до жертвата, а наложения платеж е 50-100-350 лв. Ако се излъжеш да платиш, пиеш една студена вода. Познавам такъв човек, с няколко пратки от разни китайски сайтове, дето не е обърнал внимание кой му праща пратката и на каква сума е и си беше платил. Вътре имаше гумени ластици за коса, даде 50 лв за тях. Най-лесни жертви са хора с много пратки, дето не си следят за какво плащат. Подател имаше, някакъв китайски сайт и фирма, с адрес и телефон, които в Гугъл се оказаха несъществуващи.

# 162
По куриер няма анонимни пратки. Може да попитате кой е подателя. Може да подадете жалба в полицията.
Има подобна измама, получаваш колет, уж който си забравил, че си поръчал, освобождаваш го - вътре има боклуци, тухла, стари чехли...
Но до сега не бях чувала за такава сума.
Много са изобретателни гадовете.

# 163
Сигурните китайски сайтове НЕ работят с ноложен платеж Алиекспрес визирам, Тему също.
Та няма как да се объркм. Нищо че имам много поръчки от разл.сайтове, все изпитани сайтоне обаче!,

# 164
Добре, като е от Китай тази пратка, като се подаде жалба в полицията, какво ще стане? И как ще докажеш, че не си поръчвал? Не знам, струва ми се загубена работа.

П.с. става дума за роднина, която е по-възрастна така да го кажем, не много на "ти" кой сайт е читав и кой не.

Общи условия

Активация на акаунт