Внимавайте! Измамници!

• 122 674
  • 1 085
  •   2
Отговори
# 675
  • София
Предполагам, че е срещу неизвестен извършител. Но си права, че едва ли са чак толкова нагли да лъжат органите

# 676
Според мен следят в мрежата какво харесваш и следваш и после се пробват.

# 677
  • Mediterraneo
Грам не ми трепва за поредния глупендер, измамен да даде хиляди левове и евра на някого. Имали- дали. Аз нямам 5 цента на цяло, който иска да ме мами. Ни тенджери за 300 лв ще си купя от улицата, нито на влюбен в мен моряк ще пратя.
Сериозно, глупостта ходи по хората!

# 678
  • София /Абсурдистан
Днес ми звъняха за някакви уреди за чистене на килим, без да го махаш от пода, ама не Рейнбоу, нещо друго беше. Блокирах ги директно.

# 679
Цитирам се от темата за Тему:

Цитат
Напоследък получавам писма, уж от Тему, с които настояват да ми връщат някакви суми. То е ясно, че е скам и обикновено ги трия, без да ги отварям, но днес реших да ги разгледам.
Първо, вижте адреса на изпращача:

А ето го и съдържанието:

То е ясно, че човек трябва да е много глупав и алчен, за да се върже на такава въдица, но все пак – внимавайте, някой да не изгори в бързината.

# 680
  • София /Абсурдистан
Да бе, някой ей така раздава пари.
Има фалшиви сайтове за дрехи, внимавайте. Никакво плащане предварително, само наложен платеж.

# 681
  • Mediterraneo
Това с наложения платеж май работи само в Бг... Тук, за да платя с такъв, ми начисляват 3-5 евро отгоре, да не говорим, че от стотиците сайтове, от които пазарувам, единици съм виждала да се предлага опцията.
не е въпросът да платиш предварително, а да платиш на коректния сайт по начин, който защитава плащането ти- Пейпал, например. Аз не пазарувам, ако я няма тази опция, освен от Амазон, но Амазон са друга вселена.

# 682
аз ако нещо се съмнявам в сайта, но въпреки това съм решила да купувам от там, си правя карта за еднократна употреба и плащам с нея.

# 683
  • София
аз ако нещо се съмнявам в сайта, но въпреки това съм решила да купувам от там, си правя карта за еднократна употреба и плащам с нея.
Това е с цел да не хакнат истинската карта. Обаче платените пари може никога да не ги видиш... Точно тези дни ми трябват едни добавки и прегледах какви ли не сайтове. Един човек се оплакваше, че си е платил, но нищо не е получил. И парите са му изгорели.

# 684
Това с наложения платеж май работи само в Бг... Тук, за да платя с такъв, ми начисляват 3-5 евро отгоре, да не говорим, че от стотиците сайтове, от които пазарувам, единици съм виждала да се предлага опцията.
не е въпросът да платиш предварително, а да платиш на коректния сайт по начин, който защитава плащането ти- Пейпал, например. Аз не пазарувам, ако я няма тази опция, освен от Амазон, но Амазон са друга вселена.
Тук обикновено е нещо от сорта на 2лв допълнителна такса заради наложения платеж. Но наистина не навсякъде е опция това, за българските магазини предимно го има де.
За чуждестранен сайт още не съм видяла да става с наложен платеж и там човек по друг начин се пази.

# 685
  • Пловдив
Че то и в Бг начисляват, но просто е по-сигурно.

И не е 2 лв. 4-6 лв е обикновено.

# 686
Последно 2лв съм плащала но май не беше много скоро, 4-6 наистина звучи много. Те не са повече от на Тарталета таксата, но за нашия стардарт не са и да махнеш с ръка.

# 687
  • Далечният изток
6 е доставката. 2 лв. е таксата за наложен платеж, да.

# 688
Това е с цел да не хакнат истинската карта. Обаче платените пари може никога да не ги видиш... Точно тези дни ми трябват едни добавки и прегледах какви ли не сайтове. Един човек се оплакваше, че си е платил, но нищо не е получил. И парите са му изгорели.
е да това е риска, който поемаш ако си решил въпреки това да пазаруваш, поне донякъде щетите са ограничени... Аз съм поръчвала два или три пъти така и досега всичко съм получавала....явно само аз нещо съм се съмнявала. Реално винаги гледам от къде пазарувам и правя някакъв вид " проучване", но не винаги е сто процента сигурно

# 689
Ивайло пак се е активирал

Общи условия

Активация на акаунт