Внимавайте! Измамници!

• 102 103
  • 842
  •   2
Отговори
# 810
Наистина как се генерира товарителница, особено с наложен платеж без телефон?! Дори лична карта искат при пращането, иначе не тръгва.

# 811
Тук и еконт имат вина си мисля, защото как се генерира пратка без да посочиш телефон.

А дали наистина куриерът е от Еконт? Simple Smile

Наистина как се генерира товарителница, особено с наложен платеж без телефон?! Дори лична карта искат при пращането, иначе не тръгва.

Именно.

# 812
Да не става въпрос за това, че на товарителницата не се изписва телефон, а пише GDPR ? Това го направиха с влизането на закона за личните данни. Иначе може да си има телефон, адрес, име и т.н.

# 813
Тя е писала еконт. Предполагам ги знае в района кои са куриерите от еконт.

# 814
  • Далечният изток
Да ви информирам за нова измама уж от Тему.
Може и да не е нова, но аз досега не бях получавала такъв мейл.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 20:42 от AIDA_N

# 815
Иначе и аз не бих приела пратка, която не очаквам, с наложен платеж и без преглед.

# 816
Щом пратката липсва на сайта на Еконт, значи има нещо гнило там.
Нищо не пречи някой куриер на Еконт да се опитва (или да е бил принуден, щом е давал знаци, че нещо не е наред) да участва в мошеничество.

Аида, покажи имейл адреса на изпращача на писмото. Иначе имейлите с дублирано плащане не са само от Тему, ами и от кой ли не. Simple Smile

# 817
Oт чужбина ги пращат без телефон на получателя понякога

# 818
и преди съм писала, но един насичащ младеж ми звъни през месец-два да ме кани на някакви семинари за ортопедични продукти. затварям, блокирам, всеки път нов номер, но същият човек. питах го веднъж от къде ми има номера - клиентът на кол центъра бил им дал купени листове от някъде. помолих да ме изтрие, но ми каза, че не можело така.
та се чудех, мога ли да подам жалба с/у фирмата от чието име ми звънят. бил подала и с/у конкретния човек, но тряба да му знам 3те имена.

# 819
и преди съм писала, но един насичащ младеж ми звъни през месец-два да ме кани на някакви семинари за ортопедични продукти. затварям, блокирам, всеки път нов номер, но същият човек. питах го веднъж от къде ми има номера - клиентът на кол центъра бил им дал купени листове от някъде. помолих да ме изтрие, но ми каза, че не можело така.
та се чудех, мога ли да подам жалба с/у фирмата от чието име ми звънят. бил подала и с/у конкретния човек, но тряба да му знам 3те имена.

Може да подадете жалба към Комисия за защита на личните данни.

# 820
Няма ефект и смисъл от жалби.
Като чуете робота Ивайло и всички други подобни, затваряйте веднага без обяснения.
Затварям веднага и на всички покани за събития, промоции, предложения и тема подобни. Твърдо "не, благодаря" и чао.
Почнете ли да се обяснявате влизате в групата на податлив на манипулация, и ще продължат да звънят.

# 821
Аз не съм на мнение, че няма смисъл от жалби.
Мълчанието храни беззаконието. Когато хората не подават жалби и сигнали, нередностите се превръщат в норма, а институциите – в зрители. Да се престрашиш да подадеш жалба е начин да кажеш: “Това не е нормално.” И колкото повече хора го правят, толкова по-малко място остава за страха и апатията.

# 822
За да го правят, намерили са "вратичка" в наредбите.  И да се подават жалби, няма да се постигне нищо.

# 823
За да го правят, намерили са "вратичка" в наредбите.  И да се подават жалби, няма да се постигне нищо.
По мое наблюдение, по-скоро разчитат именно на това, че никой няма да се жали.
Ето днес например, подадох рекламация към Спиди, за пратка, която по свое усмотрение са разпоредили грешно. И не, не очаквам да се случи кой знае какво, времето и на мен и на получателя са безвъзвратно загубени. И не, нямам много свободно време, да го използвам в писане на жалби и рекламации, но съм на мнение, че човек трябва да търси и отстоява правата си.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 22:33 от Tropic

# 824
Всеки сам си преценЯ.

Аз лично нямам нито време  , нито нерви да се занимавам. Особено по подобен въпрос като обажданията за презентация.  Затварям и забравям.

Общи условия

Активация на акаунт