Внимавайте! Измамници!

• 102 182
  • 842
  •   3
Отговори
# 795
От.сайта .. вероятно е скрипт, който дебне за нови обяви..
Аз пък инсталирайки една китайска камера съм кликнала на някаква реклама, която излиза в процеса и с цялата си тъпня си въведох тел номер... уж искаше да въведа код изпратен по смс и тогава чак се загледах... Сега ще гледам сметките няколко медеца.

# 796
Значи той не е видял гумите, не пита за преглед и/или тест, а бърза да ти тика едни пари в ръцете. Уж. Верно ли...Wink
Мислете!

# 797
От.сайта .. вероятно е скрипт, който дебне за нови обяви..
Да, именно. Дебне за нови обяви. Защото след първоначалния "интерес" в първия половин час, след това нищо не съм получавала.
Телефонът го има в olx. Моят не е видим уж от профила. Уж би трябвало потенциалните купувачи да се свържат с мен чрез съобщение в olx. И аз не съобразих бързо, тъй като рядко ползвам този сайт. Би трябвало още при свързването с мен чрез вайбър да ми светне сигналната лампа, ама уви - не се усетих. Реших, че ботушите ми са много яки и ще се избият за тях! Satisfied

# 798
Значи той не е видял гумите, не пита за преглед и/или тест, а бърза да ти тика едни пари в ръцете. Уж. Верно ли...Wink
Мислете!

Toва е особено типично за измамниците - никакво пазарене.

- Вие ли продавате часовник ХХХ?
- Да.
Запазен ли е? Добре ли изглежда?
- Да.
- ОК, купувам го.

# 799
  • София
Скрит текст:
Здравейте.
Имаме пусната обява в олх за зимни гуми продажба.
Една жена иска да ги купи от Русе била.Шяла да се обади на Еконт.
Само , че искала да плати предварително и да направи поръчката.
Съответно когато се свърже куриера да дойде на адреса и да вземе гумите.
Аз и описах, че единствено може със наложен платеж да ми напише имената, телефона за връзка и адрес.
Но тя ми прати следното
Според вас не е ли измама.
Грандиозна измама е
не се хващайте
ще ви източат картата
ето какво ще се получи след като им се вържете на схемите
Ден след ден медии от всякакъв калибър и по всички възможни начини алармират за начините за онлайн измами, какво е фишинг и какво никога ДА НЕ СЕ ПРАВИ, когато някой поиска банкови данни поради каквато и да е причина.

Младият Стефан Кочев обясни в репортаж на БТВ как получил съобщение, че ще му купят нещо, което продава онлайн, как му поискали данните от банковата карта. Ето цитат:

"Пуснах си данните - номера на картата с всички данни, колко пари имам в картата, кодовете, пин кода също да вкарам. И там да вкарам и 3Д секюритито, за да може по този начин да позволя самото прехвърляне."

Младият мъж се счита жертва на нечия измама, а не жертва на собствената си неграмотност.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 21:16 от lite16

# 800
И на мен ми се е случвало веднага след публикуване в олх да искат да минат на вайбър, но не им се получи

А една госпожа от Пловдив се чудеше как да си губи времето от Тракия до Кършияка, че ако било напразно. Пожелах и да си сипе едно малко и я блокирах.

Който иска да купува дава адрес, телефон да се задвижи изпращането.

Пералня нова на една година и избиха лагерите, вече имах мерак за нова. Голям пазарлък с едни шопи, накрая реших, че само се бъзикат и спрях да отговарям. Една сутрин писаха, че пътуват на място и дали е активна обявата още, дойдоха от София и я взеха от нас. Оказва се, човека е техник и смята да я поправи за себе си или друг клиент.
Та, който иска да купува ще го направи по правилата

# 801
  • Пловдив
Мислете!

Toва е особено типично за измамниците - никакво пазарене.

- Вие ли продавате часовник ХХХ?
- Да.
Запазен ли е? Добре ли изглежда?
- Да.
- ОК, купувам го.
Ама и аз така купувам! Аз знам какво търся (обичайно чайници), питам всичко точно ли е с описаното в обявата, викат ми да, и аз викам купувам го. Какво повече?!

И освен всичко споменавам в ОЛХ, че не влизам редовно и ако им трябвам - да ме търсят по вайбър.

# 802
  • Euskal Herria
Излезе ми тази вечер в новинарската емисия, явно доста хора са пропищели от "куриерите" на Еконт:
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Masovi-izmami-v-platfor … t-i-Spidi-2732576

# 803
Блосъм, спри се.
Страницата която пращат е фалшива. Кое не е ясно...
Абе какво да се спра,казвам само,че наистина явно вече може да се плаща през такъв сайт на еконт,нищо повече. Затова добавих ,ако се искат пари или данни ,че е измама ,за да не ме разбирате погрешно и пак си продължавате.Жената така или иначе реши,че няма да ги праща,точка.
Скрит текст:

# 804
Съвсем друг е механизма там. Няма нищо общо с предложения в измамата начин.
https://news.bg/society/nova-izmamna-shema-tozi-pat-chrez-fiktiv … erska-usluga.html

# 805
На снимката е econt.com, а в статията съвсем различен линк econt.bg + букви ,но не ми се спори повече Grinning Няма да разберем на 100% така или иначе Grinning Може и с реалния сайт да има някакви врътки,доста са изобретателни.

# 806
Моя позната се е хванала на въдицата с Diaquline и ми сподели следното: в листовката пишело само Произведено в EU и произход Литва или Латвия, не запомних. Нито компания-прозводител, нищо. Телефоните им почвали с 0875, звънили й периодично, представяли се с български имена. Тя попитала дали са лекари, казали ами не точно, ние сме диетолози. (WTF?!), ще звъним да питаме периодично как ви понася добавката.
Дотук:
1. За експериментални лечения и прием би трябвало да има строг регламент, и то европейски. Дори да се допусне, че добавката е в процес на разработка, за това следва да се информират потребителите и да има документ.
2. Добавката я има уж в аптечната онлайн мрежа, обаче препраща към уж официален сайт.
3. Добавките за разлика от лекарствата са на някакъв абсолютно хлабав режим и сигурно ако се плати каквото трябва, ще сертифицитат и л*на от гущери като полезни такива.
Дали КЗП, МЗ и някоя друга институция ще се размърда при жалба или будалите да се спасяват...
Все пак ми обещаха листовката и ще я публикувам сканирана тук, както и на всички възможни места в мрежата.
Пълно е с всякакви чудодейни хапчета, тинктури и чайове за отслабване, но това са го маскирали хитро като превенция и лечение на диабет.

# 807
Много добър коментар! Хранителните добавки единствено трябва да докажат, че не вредят, а не лечебни свойства.  За разлика от лекарствата, които са строго регулирани и минават изпитания.

Много от хранителните добавки са на принципа на плацебо - скъпи и по сложна схема.
Някои лекари също участват в схемата като ги препоръчват. Препоръката от авторитет тежи!

# 808
  • София
от съседната тема
Скрит текст:
Дали пак са започнали онези измами, да ти пратят нещо по куриер,
да го платиш и вътре да е някакъв боклук или нищо?
Пратка за мъжа ми, 119 лева наложен платеж,
куриерът идва до входа. На косъм бях да я платя!
Но сякаш самото момче ми подаде знаци😉,
натърти три пъти, че няма преглед
и два пъти, че няма телефон на изпращача.
Звъннах му на мъжа ми, нищо не беше поръчвал.
Внимавайте!
Сега погледнах и в неговия профил в Еконт, същата работа, никаква информация за изпращача.

# 809
Тук и еконт имат вина си мисля, защото как се генерира пратка без да посочиш телефон. Мисля не може. Аз когато съм генерирала онлайн, без да си посоча телефона не ме пуска на следваща стъпка. В офис също.
Ако е нацъкал произволни цифри, да, ама тук изобщо липсва телефон.

Общи условия

Активация на акаунт