Внимавайте! Измамници!

• 102 219
  • 842
  •   3
Отговори
# 765
Картели са и още как. Топлинните счетоводители какви са?!
Шматките с лекарствата за диабет и на мен ми звъниха преди месеци. Ставаше въпрос за Diaquilin, хранителна добавка уж за нормализиране на кръвната захар с увещания да купя 8 опаковки за 250 лв, или 150, не помня вече. За тази добавка има някакво инфо в мрежата, може и да не е менте, но мен ме усъмниха и реших да ги изпързалям. Казах, че ще им звънна пи-късно, защото моментът не е удобен, не можело, те щели да се обадят. Отсвирих ги и не са досаждали повече, ако ви звънят подобни, измамници са. Дори и препаратът да е ок, самата им схема за продажба е менте.

# 766
За мобилните оператори и телк - всички имат планове при слепота, но не ги предлагат докато не се заинатите, че искате точно такъв план… Майка ми е с телк със 100% слепота и всеки път при преподписване на договор ми твърдят, че няма такива оферти. Е, винаги подписвам такава оферта, но с борба и инатене, че няма да подпишем друга. Освен телк решението е необходима и бележка от съюза на слепите (по местоживеене).

# 767
За мобилните оператори и телк - всички имат планове при слепота, но не ги предлагат докато не се заинатите, че искате точно такъв план… Майка ми е с телк със 100% слепота и всеки път при преподписване на договор ми твърдят, че няма такива оферти. Е, винаги подписвам такава оферта, но с борба и инатене, че няма да подпишем друга. Освен телк решението е необходима и бележка от съюза на слепите (по местоживеене).

Какво трябва да пише в бележката?

# 768
Те знаят каква бележка трябва - обадете се и им обяснете какво искате. Майка ми е член на Съюза на слепите, съответно ѝ издават бележка за членството.

# 769
На майка не са й искали никакви други бележки, единствено ТЕЛК решението, като независимо че е за проблем със слуха, тя има право да избере кой от двата плана да подпише - имам го потвърдено писмено това от тях. Два са при виваком - за хора със зрителни и за хора със слухови нарушения. Подписахме пролетта, като аз движех нещата естествено.
При йетел дават процент намаление от РЕДОВНАТА такса за плана.
При виваком е различно - два са плановете както вече казах, на цена 12 лева месечно.
При а1 не съм проучвала как стоят нещата, там съм запозната с предплатените единствено.

ПС...това за бележката при виваком го няма! Не знам защо сте го носили и как са ви го искали. Ако искате ,ще ви дам линк към условията на техните планове за хора с ТЕЛК да видите, че няма такова изискване. Не ми се връзва нещо тази информация. За пръв път също така чувам за план за слепота . Водят се планове за хора със зрителни и със слухови нарушения. Дайте линк към този план за слепота...да го видим и ние.

# 770
Тета, права сте, че не уточних - в Йетел подписваме и планът Е 12 лв - има го и при тях, макар че не го представят на клиентите. На Йетел (и всичките му предишни имена като оператор е номера откак съществуват на пазара в България) и първоначално беше 5 лв, като през годините се повишаваше таксата - в момента 12 лв. Йетел искат бележката, не Виваком или А1.

# 771
А, те всички се дърпат и не дават информация за евтините си планове, защото нали..гонят бонуси. Трябва човек сам да търси информация и да се бори с тях, това да.

А как се води този план в йетел тогава? Питам, понеже много ровя и чета, а за него не съм запозната, не съм го срещала - той различен ли е от този за хора с ТЕЛК, някакъв отделен ли е, какъв е точно? пак казвам - това което знам за йетел и плановете им за хора с увреждания е че дават процент отстъпка от редовната цена, а не е с фиксирана такава такса.

# 772
Документите не са при мен, че живеем в различни градове, но ще помоля да ми изпратят снимка и ще пиша как се води плана и как е образувана стойността.

# 773
На А1 е 12 лева- 1000 минути към всички, 2000 към 5 любими номера и малко интернет.

# 774
Аз да питам,това някаква нова измама ли е? Нищо не чакам 🤔

# 775
По-скоро грешка. Може някой да е дал грешен телефон или те да са сбъркали. Но ако си сигурна, че не чакаш нищо, просто го игнорирай.

# 776
По-скоро грешка. Може някой да е дал грешен телефон или те да са сбъркали. Но ако си сигурна, че не чакаш нищо, просто го игнорирай.
Ок, благодаря.Може и грешка да е.

# 777
Че в Телеграм се въртят всякакви ботове и менте схеми, е всеизвестно, но днес някакъв ме атакува с фалшив профил на мой близък клиент.
Изскача ми съобщение от профила на моя човек, едно "Hi". Помислих си, че е в чужбина и без очила и е решил да ме пита нещо по текущ проект. Отговорих и ми излезе "Тук има ваши снимки" и съмнителен линк. Естествено изтрих и блокирах веднага и предупредих клиента да си провери профила.
Абв са поредните клоуни с "Г-н Илон Мъск ви кани да си получите наградата".
Edit: синът ми прати преди малко съобщение, че и на него същият хакнат профил на клиента му е писал същото със същия съмнителен линк. Ако вие и ваши близки ползвате Телеграм, предупредете ги. В mail.bg и abv клонираха профили и пращаха всякакъв скам. То вече не остана читаво приложение, прехвърлям всичко в Сигнал.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 00:25 от BillieCross

# 778
Здравейте.
Имаме пусната обява в олх за зимни гуми продажба.
Една жена иска да ги купи от Русе била.Шяла да се обади на Еконт.
Само , че искала да плати предварително и да направи поръчката.
Съответно когато се свърже куриера да дойде на адреса и да вземе гумите.
Аз и описах, че единствено може със наложен платеж да ми напише имената, телефона за връзка и адрес.
Но тя ми прати следното
Според вас не е ли измама.

# 779
Здравейте.
Имаме пусната обява в олх за зимни гуми продажба.
Една жена иска да ги купи от Русе била.Шяла да се обади на Еконт.
Само , че искала да плати предварително и да направи поръчката.
Съответно когато се свърже куриера да дойде на адреса и да вземе гумите.
Аз и описах, че единствено може със наложен платеж да ми напише имената, телефона за връзка и адрес.
Но тя ми прати следното
Според вас не е ли измама.
Според мен е измама,но ..

Общи условия

Активация на акаунт