Любители на котки - Тема 189

• 37 315
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Ооох, с брикети ще е много интересно:)

# 316
  • Бургас
Съжалявам много за котенцето, pppqqq, много тъжно Cry
Моля ви, стискайте лапички за Бенджи,  идгледите не са никак розови. Вет предполага перитонит, дано ни се размине, но съм чувала лоши неща за FIP. Моля се да оздравее, днес ще се правят тестове, моля се на Господ да се оправи душичката, много преживя DisappointedHands Pray

# 317
Момичета, аз не знам какво да правя с Кити!
Проявява страшни капризи и отказва да яде любимото и пиле, сьомга, които са и лакомство и преди обожаваше.
Пауча също не винаги си изяжда.
Не знам на какво се дължи и дали не е здравословен проблем. Отвреме навреме е и със запек, два-три дни ака всеки ден, после има ден в който пропуска и пак така.
С докторите е трудна, казаха, че трябва да я седират преди преглед. Не знам дали да се притеснявам, просто наблюдавам промени в поведението и и не знам дали е нормално.
Какво ще ме посъветвате, да я водя ли на доктор? Какви изследвания да настоявам да направят?

# 318
  • Бургас
kitty777, игрива ли е? Подуто коремче? Пие ли достатъчно вода?  Температура? На каква възраст е?

# 319
Малък ми е опитът с котки, но с кучета - пребогат. Последната куча е с много капризно коремче. Нощем в стаята се чува движението на червата. Понякога намирам кръв като почиствам след нея, друг път е мъчително твърдо. С времето установих какво понася и какво не - месо не бива, само конкретни гранули или най-крехко пилешко, телешко, тлъсто - не. При запек - малко масълце . При котето може да се помисли за вода чрез фонтанче, за да приема повече течности. Разделям на четвъртинка (за котето по-малко) таблетка дуспаталин и давам. Успокоява червата. Когато много къркорят, в лъжичка - 15 капки саб симплекс (против бебешки колики) - изблизва наведнъж (с леко сладък вкус са). Животинките с проблемни коремчета са капризни, защото се пазят от храна, която ги дразни. По пътя на проби и грешки, се намира онази храна, която се понася най-добре (в нашия случай това не е най-скъпата храна). Т.е. нагодихме се с времето, като оставих тя да ме води.

# 320
Игривка е, коремчето редовно палпираме-меко и неболезнено/нереагира на болка/.
Котето е на 1г., вода лично не я виждам да пие, а има постоянно прясна. Температура- не знам, но може би щеше да си покаже, ако има....

# 321
  • Бургас
Неясно е, затова заведи котето на ветеринар. Не чакай. Преглед, ПКК задължително. Ако реши да пусне нещо допълнително, хубаво.
Чакам добри новини Heart

# 322
А това седиране, крие ли някакви рискове, мннного съм притеснена.

# 323
Не бих водила някоя от моите при такива оплаквания. Капризничат с храната, вечно имам поне по 5 вида от поне 10 марки вкъщи и се опитвам да нацеля кой какво ще хареса. От сухата поне една и съща ядат, та ако пък са толкова гладни - на нея да карат. Колко точно не яде котката? В дни, хранения? Ехограф ли искат да й правят, че седиране? Малцова паста или котешка трева даваш ли й?

# 324
  • София
Моите вече се инатят на всякакви храни. Кой яде, кой не яде, трудно мога да кажа. Обаче в купичките вечно има съхнеща храна. Току-що им дадох изчистено пиле на грил. Винаги са го яли с удоволствие. Сега си стои. Преди няколко дни изхвърлих специално приготвено за тях пилешко месо + воденички + дробчета. Само дето не им го бях сдъвкала. Варих, обезкостявах, рязах на ситно... Спирам да им се вързвам на капризите. Наскоро открих едно забравено пликче с 4 пауча Феликс. Избиха се кой да яде повече. Simple Smile Но няма да го бъде! Точно Феликс няма да ядат постоянно.

Колкото до ходенето по голяма нужда, не мисля, че един ден прескачане е страшно. С други думи, и аз не бих водила на ветеринар при така описаните "проблеми". Но пък не винаги прочетеното изчерпва всичко. Може да има и други притеснения.

Кити, не знам точно какво имат предвид под седиране. Само знам коте, което бяха упоили заради подстригване. Така и не се събуди от упойката. Sad  В случая може да е само някакво успокоително.

# 325
Говорих с ВЕТ /така процедирам, защото е мъка посещението/. Каза, че за сега няма нищо притеснително, защото котето е жизнено и активно, но ако се наложи ще започнем с някакви хапченца, които се дават 2ч преди преглед, за да се релаксира котето .
Аз също много се притеснявам от упойката, каквато и да е и ще гледам да е наистина в краен случай. Сега сме се разбрали да занеса от изпражненията  за изследване и според резултатите ще действаме.
Малцова паста не съм давала, нито котешка трева. За храната от три пауча на ден, вчера изяде на половината, но може да се дължи и на ужасната буря във Варна, тя милата, нали постоянно стои залепена за прозореца, може да се е уплашила, знам ли.
Сега подскача след въдичката, а аз и палпирам коремчето и не реагира на болка.
Ако това са просто капризи, наистина не разбирам как едно котенце, което дори не е с порода може да е толкова придирчиво към храната.
Сега махленските и приятелчета ще ядат сьомга и пиле като ми е глупавичка Simple Smile
Ох, дано отминава този проблем, че аз имам да уча за изпит, а място не си намирам от притеснение./ Само как успя да ми влезе под кожата..../

# 326
  • София
От вчера Смоуки хрипти на всяко дишане и кашля по-често, затова днес пак си го замъкнах до Нова.
Снимаха го на ренген, пуснаха му кръвни. Макар че фекалните проби бяха отрицателни преди седмица и те се съмняват с голям процент вероятност за белодробни паразити и затова решихме направо да му дадат като на Наско ивермектин. Иначе трябвало няколко поредни пъти да се взима проба за да се засекат понякога.
Кръвните изследвания насочват завишени забравих какво или към алергия или белодробни паразити. Според тях е много по-вероятно второто, заедно със снимката и рисунъка на белия дроб.
Сложиха му и нестероидни противовъзпалителни. Продължаваме със същият АБ, като увеличихме дозата, защото прасчо е качил над 200 грама. Беше 500-600 грама първите два прегледа през ден, като го взех. Сега го измерихме 900 грама, дори 100 грама да е храната в тумбака пак е качил почти половината си тегло Simple Smile За вкъщи сиропче, още от нестероидните противовъзпалителни и АБ. Контрола в петък.
Все пак белият дроб изглежда доста по-добре от при Наско и се надявам да се получат и при него нещата, предвид че има апетит, жизнен е и е понапълнял. Само дишането остава да се оправи.
Преди да отидем на преглед, досега не го беше правил, но съвсем изненадващо така хубаво ме изподра под окото и над клепача, че изглеждам като участвала в бой с котки Simple Smile
Докато му взимаха кръв отказах да го държа, после една от лекарките си промиваше ръката, оказа се че не е от нокът, а я е захапал Simple Smile
Няма как да са сърдечни паразити, за които също четох и се бях притеснила, просто защото е много малък и няма как да е това, тъй като развитието им изисква повече месеци.
Отново го напръскаха и със спрей на вратлето за бълхи, тъй като все още имал.

# 327
Здравейте!
Извинете, че нахълтвм в темата, но с търсачката не ми дава нищо.
Интересувам се за тоалетна за котка с брикети .Чух, че има такива, които ставт на топка и такива, които след тях остава нещо като "тричаво". Не ме питайте какво значи тази дума и аз не я знам.
Моля, ако някой знае да напише.

Моята котка използва пелети.  Така си я бяха свикнали като бебенце и си продължихме.   Купувам ги в чували по 15 кг. от големите хипермаркети. Те са широколистни и иглолистни. Купували сме и от двете. Като пишка върху тях буквално се разпрашават . Според мен е много удобно и няма неприятна миризма (самите те миришат хубаво на дървесина).

# 328
Кити, не се притеснявай, не че имам голям опит, но е напълно нормално дори и нашите непородисти и осиновени улични котета да проявяват капризи спрямо храната. Моята Оливия яде с огромно настървение някакъв пауч и после отказва същия след време. Също така никога не яде едно и също количество. Някой път е супер гладна сутрин и омита веднага сложеното й, друг път му се назландисва до късния следобед. Стискам палци всичко да е наред и щом е жизнено и енергично, надали има проблем.
Дано и Смоуки да се оправи с паразитите. Добре е наддал иначе.
Не съм се включвала, но и да изкажа и моите съболезнования за котенцето на Петя, много съжалявам за загубата.

# 329
Китиии, моите са свободни и пак претенции за храна проявяват. Скоро по идея на Айла им правих супичка с малко ориз, пилешко и бульон и всичко изхвърлих, защото дори не опитаха🤦, а беше много ароматна от бульона и вкусна. Месо отказват, много рядко, ако явно са много гладни изяждат по някое малко парче.Големите се мръщат вече и на варено пилешко. Миналата година кренвиршите като лами ги поглъщаха, а сега и тях не поглеждат. Котешките консерви и с тях е спорен въпроса.Имам един кашон бебешка Смила мръщат и се. Купих им Анимонда и на нея се намират претенции. Сега малкото нали е с разстроен стомах и пак по идея на Айла,  едната консерва Смила я смесих с ориз и тримата всичко ометоха. Чак не можех да повярвам  какво виждам 😆. Аз май не съм ги чувала до сега да ядат нещо с такъв апетит, че чак да мляскат. На мой приятел котката яде Феликс и Пурина, още преди да и сложиш се почва едно мъркане, а после примляскване. С такъв апетит и наслада си хапва.

Видях консерви Смила по 800 гр, взимал ли е някой? Хубави ли са, една такава колко време мога да я давам? Има ли смисъл от толкова големи изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт