Любители на котки - Тема 189

• 37 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Днес, занесох фекалната проба на Кити, стискайте ни палци всичко да е наред! Simple Smile
Иначе капризното от вчера до днес пробва пауч на Аплауз /назландисва се и остана 1/3 от него непокътнат, а днес и отворих на Карнилов и съм с впечатлението, че не и допада. Надявам се всичко да е наред с нея и ще се наложи да погладува, вместо аз да давам пари на вятъра за скъпи храни, които тя не иска да яде, като огладнее и към гранулите ще посегне. Simple Smile

# 361
Здравейте !
Отдавна не съм писала в темата.....
Миналата година по това време се запознахме с вас.
Осиновихме си тогава една прекрасна Меги ,която взе сърцата ни и безкрайно обичаме .
От известно време искам да и взема катерушка ,попаднах на един сайт Vidaxl.bg.,но цените са доста примамливи Thinking
Някой поръчвал ли е от този сайт?
Ако не ,моля да ми препоръчате ...Hug
Между другото и аз да  споделя Simple Smile Меги е вече към 1 год и 6мес.тежи към 3,800 кг ,давам и около 2 пауча и половина
и малко гранули,но те почти си стоят
Ето една пораснала котана:

# 362
От известно време искам да и взема катерушка ,попаднах на един сайт Vidaxl.bg.,но цените са доста примамливи Thinking

Същите в емаг са с 10-15% по-евтини. И аз съм точно на тази вълна Simple Smile

# 363

Същите в емаг са с 10-15% по-евтини. И аз съм точно на тази вълна Simple Smile
Търсете с по-дебели стълбове, тези с диаметър под 15см не стигат за острене на ноктите и не са стабилни.
Нашият котарак има две, много съм доволна, голямата част от времето е там.

# 364
Ще поразгледам разните сайтове и ще видя какво ще реша .

Забравих да ви се оплача, че от близо седмица някъде ,имаме проблем с яденето, първоначално си помислих, да не е нещо от ваксината, защото на 13-ти ноември я водих., но май това мусене започна преди нея.
Иначе си е игрива,както обикновенно,няма никаква промяна в нея ,нищо, което да ме накара да мисля ,че може да има някакъв проблем.
Само до чуе шума на чинийката и хвърка и само като подуши и се врътва....Neutral Face
Имаше си едни любими паучове и само тях искаше ,пробвах да сменям с  малко по-качествени, но не се получи ,искаше само тях и друго не признаваше/няма да споменавам кои,от евтините са/,но ето че и тях започна да отказва ,смених, пробвах с други не ще ,с триста зора хапне малко от соса и оставя хапките.
Снощи  и тази сутрин яде от нейния си любим ,но от обяд до сега не ще и да го подуши вече, сега я пробвах  друг  вид пауч,пак си лизна от соса и това е.
 Ако обаче ей сега и сложа пилешки дробчета ,въобще няма да се мисли, много ги харесва и ще яде 100%
Ама как да  я храня всеки ден с тях ,до колкото знам не е ок.
Също много обича и миди ,ако и дам сега ,тях също няма да откаже ,но....не знам колко е допустимо да и давам
Пилешко въобще не обича,нито свинско .
Още като  заживя с нас ,исках аз да и готвя храната ,варях и месо,сърчица ,но отказваше
Какво да и взема ,нещо апетитно и аз не знам, има ли някакъв вид пауч, на който котка не може да устои Grinning
Нещо капризничи ли ,какво може са се случва?

# 365
Я, Малката Лисичка каква умна котка има ... Слагай я в клетката под детската количка, вържи клетката за количката и излизай с всичките ти деца на разходка.

Днес се прибирам от работа. Обичайно казвам: Добър ден! Прибрах се ако някой го интересува! Първо единия идва, след малко и другия. То трябва проверка какво нося, на какво мириша и от двамата.
Днес тя дойде, той - не. Реших че спи при майка ми в стаята й. Половин час по - късно тя се събуди и го нямаше. Започнахме да го търсим. На няколко пъти го чух да мяучи. Той е ням и беззъб. Звука е много странен.
Дрънкахме с храна, отварях всички гардероби, шкафове, стаи, балкони. Накрая сестра ми се сети да отвори външната врата. Измъкнал се е като се прибирах.

Правил го е и преди и обикновено тръгва към горните етажи. Запомнил е че не
е вратата до асансьора. На всеки етаж намира правилната врата. Днес не го видях кога се е шмугнал.

Сутрин излизам по тъмно. Той си ме следва при сутрешните ритуали. Лятото му хвърлям топка или мишка, виждам го как я гони и излизам на бегом. Зимата спи някъде или ме гледа от високо.

Пиша го и още треперя. Как да предвидя малката гад кога ще го изпусна?
Има ли начини да го предовратя?
Той навън не би оцелял а и толкова го обичам.

# 366
Привет и от нас!
Поми, като чета за такива шмугвания и цялата се разтрепервам, само веднъж ми се случи като ходих да взимам детето по нощите от едно представление и докато се зашматкаме да влезем Лина се измуши на стълбището. Добре, че съм пъргава 😂 със скок я хванах, но дълго ми държеше влага и сега като излизам оставям лампата в коридора светната, че по тъмно не я виждам тихата стъпка. 😻
От едно известно време забелязвам, че като ни няма Линка не си ползва тоалетната, стои чиста непокътната. Прибера ли се, чистя яко, не смогвам тортички, наденички, всичко по реда си и се чудя, стиска ли се и ме чака наистина или пораства и е по рядко, но повече на количество. Трябва ли да ме тревожи това и какво да наблюдавам. Сутрин преди работа я чистя. Обедната почивка ми е около час и 20 мин. и се прибирам най - вече заради Линка, после към 17.30ч пак за около час се прибирам и тръгвам за другата работа и се прибирам около 20ч, понякога и малко по - късно и ползва тоалетната само в часовете когато съм си в нас, даже не кака, а когато аз съм в къщи. 🤔 До преди 2-3 седмици не беше така, връщах се и си имаше съкровища. Така си чакам коледната ваканция, че да съм си с нея за дъъълго.
Тук ме посреща сънена от работа и веднага се увива с лапки около мен. 😁 Много ми е миличко да ме посреща така.

# 367
  • София
И наш Барни е така - чака да сме вкъщи, за да направи съкровищата. И за него, и за нас е по-лесно и по-чисто. Но както вече съм писала, нашият принц е по-дисциплиниран от повечето човеци. Сутрин малко хапване на консерва, малко престой на въздух на терасата и след терасата директно го внасяме в тоалетната и му затваряме вратата (последното е много важно, някои работи трябва да се правят насаме...което се отнася само за него, ако аз реша да правя същото, веднага се уреждам с компания, да не би да взема да ползвам неговата тоалетна).

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 21:40 от Sharky*

# 368
Ехе, това дете Линка колко е пораснало... Simple Smile Вече не мяса на бебе.

# 369
Здравейте.
Някой да е имал разни проблеми с котетата, които биха го провокирали да пишка не в тоалетната, а около нея? Четох за цистити, диабет и т.н, но не знам за какви симптоми да дебна зверчето. От 2 седмици насам, малко пишка в определеното място, за сметка на това, че всяка сутрин има напишкано по плочките на банята. Ето преди малко ММ излезе от банята, подсуши я и след 5 мин. Майки отиде и се изпишка пак, а час-два преди това го видях как си използва по предназначение тоалетнато. Вече в чудо се виждам.
Проблем ли има, или си е мърльо, не знам.

Чакам да насрочат и час за кастрациа от началото на ноември вече и започнах да се изнервям. Иска ми се и това да минем и да знам, че съм приключила.

Обсъждате храненията на котетата, та да се включа и аз. Така и не му създадох режим от мързел. Сутрин задължително пауч 100 гр и след това постоянно гледам да си има гранули в паничката. Вече е на 6 месеца и тежи около 3.400-3.500 гр.

# 370
Ами, той си маркира, щом не е кастриран. Не трябва да те учудва. Simple Smile

# 371
  • София
Belakova, abrikotinnn, нашата катерушка е на VidalX. Аз я взех от Емаг, но може да пазарувате от самият сайт на Видал.
До тавана е и децата я харесват много.
Трябва леко да я ремонтираме, развиват се краката. Хванали сме я с метална планка за стената, защото се казват и слизат със засилка Simple Smile

# 372
Пробата на Кити е нормална, няма нищо притеснително.
Предписаха ни пробиотик, който трябва да приема с храната.
Имам въпрос към тези, които обезпаразитяват с пипети.
Случвало ли се е котката да се оближе?
Не ме питайте как, обаче за пореден път при поставянето от моя мъж, котката успя да достигне мястото с препарата!
Бясна съм му! Доктора казва, че е токсично, никога не сме получавали страничен ефект, да се притеснявам ли?

# 373
Моята сениорка веднъж се беше интоксикирала от близане на пудра против бълхи и ѝ се привиждаха неща по стените и цялата кожа по гърба ѝ ставаше на вълнообразни тикове. Така че, са си токсични препаратите, трябва да се внимава...

# 374
  • София
abrikotinnn, сурово месо? (Предварително замразявано, там имаше тънкости.)

Общи условия

Активация на акаунт