Любители на котки - Тема 189

• 37 306
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Моят гном е 6 кг. и яде по един пауч на Хилс от 85 гр. и малко гранули. Пауча го яде на два пъти, сутрин и вечер. Ако сложа целия няма да го изяде и до вчерата ще е изсъхнал. И сега половината на половината седи, а си го харесва.

В случая на Форест бих завела на ветеринар. Отказ от храна в съчетание с изхождане на необичайно място може да е сигнал за здравословен проблем, още повече щом изходния материал е странен.

Бела ми беше много капризна на храна. Сменях като полудяла. В един момент ядеше само ако купичката и е качена на една етажерка до една от орхидеите... За това и по- бавно хванах здравословния проблем. Първите ден два реших, че ме бойкотира, защото бях прибрала едно външно бебе, защото майката го заряза. Обаче после поведението и се смени на цяло, не само храненето и така...

Вижте и дали с друга купичка няма да проядат. Мустаците на котките са много чувствителни и когато пъхат муцунка (в купичка на пример), може да предизвика дразнене и нежелание да ядат, защото ги дразни. Ако котката изяжда храната в центъра на купата, а отстрани остава кръгче е много възможно купата да дразни мустаците. Лио яде в малка порцеланова чиния. Гранулите му са в кучешка купа, защото е по-широка. Водата му е в голяма купа и винаги пълня до горе, сменям 2 пъти на ден водата.

Иначе ние сме от тия, дето ги приспиват при преглед... Трябваше да му вземат кръв за антитела за бяс, за да може да ходи в Турция (не, че някой ни е искал сертификата, ама си имаме) и нямаше никакъв начин да нацелят вена в будно състояние.
 Като направи цистит (изобщо не знаех, че при котките е точно като при хората) след половин час опити все пак да изключат запушване, накрая ни пратиха у дома с лекарства с надеждата, че сме нацелили диагнозата и без да ни вземат пари за преглед, защото то на практика преглед нямаше...
Боже, как толкова малко ядът вашите котки? 😆 Моята яде по принцип по 3 пауча, и може и по някое лакомство, че “баща и” само с това я храни .. на кг. е близо 4. Иначе съм сигурна, че проблема не е в храната, нито в купичката, нея си я ползва от бебе и изблизва всичко. Явно е някакъв проблем..

# 346
Хубави - лоши - Феликс, Уискас - това ядат, това давам. И суха купуваме да има. Гладни стоят някои принцеси - не пипват друго.
По е по 3 пауча на ден.

Много болни наистина! Ох ще си намачкам моята банда в Петък!!!!

# 347
Flash, 🤣🤣🤣 много ми стана смешно от историята ти. Нагризал една зелка и един картоф🤭
И аз ги гледах тези капаци за консерви в зооплюс, щях да ги взема с точки, но смених нещата и ще ги взема при следваща поръчка. Не се бях сетила, че може да използвам и капаците на кафетата.
Аз само бебешка Смила съм взимала от другите още не съм. Първите две консерви ги изядоха, но от зор дет се вика. Тези дни смесената с ориз супер лакомо ометоха всички всичко. Много мазна нещо ми се видя и самата консерва. Имам още 3, ако и тях си изядат лакомо ще им взема и големи. Искам да ги науча да ядат повече мокра храна.
Таня, на теб колко храна ти отива на месец?

Освен оризова вода, какво още се дава при разстроен стомах? Нещо човешко може ли? Това коте не се оправя и не мога да го заведа за реваксинация 😡.

Вашите котки регистрирани ли са в общината? За тях нали не се плащат данъци, защо трябва да се вписват ?

# 348
Скрит текст:
Пак съм тука в нов казус.. закъсах го аз с моите котки, вече само с 1 .. Пупка от няколко дни е много странна, ще започна с най. От 3-4 дни не е близнала ядене (храня предимно с паучове, като са разнообразни, и отвреме на време гранули), обикновено е постоянно гладна, преди малко даже ММ и подхвърли кюфте и само го помириса. Вчера хвана пиле, което уби, но дори не го изяде. Другото е, че от 3 дни си е набелязала 1 място в кухнята и се изхожда по-голяма нужда, снощи пак се беше запътила на там и я отведох отвън. До преди малко си мислех, че нещо ме бойкотира, защото Анабел умря, или защото я заведох на вет. за ваксина. Преди малко измяука пред вратата за навън, но не и обърнахме кой знае какво внимание, и докато се усетя пак отива на мястото в кухнята. В скритият текст ще обясня какво е, който иска да не чете 😁
Скрит текст:
Странното е, че изхождането е с необичайна консистенция, оня ден беше леко като слузесто, сегашното е съвсем малко, но пак странно. Извинявам се за подробностите, но няма как да го обясня. Вече си мисля, че има някакъв стомашен проблем. Миналата седмица и сложиха обща ваксина. Ако я заведа на вет. има ли как да разбере какво и е на корема?
Дезинфекцира ли всичко (дрехи, обувки включително) след Анабел? Тази Пупка имала ли е контакт с Анабел или с пространства, които е обитавала Анабел?  Ако ваксината не е първа, няма от какво да се притесняваш. Ако, обаче е първа... Имаш бомба със закъснител вкъщи и/или на двора... Sweat
П.п.: Върнах се да прочета на стр. 13 си писала, че дори е яла храната от купата на Анабел. Т.е., е имала контакт с Анабел, докато е била болна. Ами... Стискам палци да не е първа ваксина или ако е, то Пупка да е прехвърлила годинката на възраст.

icicletdq, "Тестът за фип", който е излязъл положителен, ако е антигенен е фалшификат, ако е антителен - наличието на антитела за корона не потвърждава диагноза ФИП. Котката може да има корона, но да няма ФИП. Напиши А/Г колко е в биохимията му. Анемия, завишени чернодробни, неутрофили? Наситено-жълта урина? Въобще какви симптоми наблюдаваш? Подутото коремче крушовидно ли е? На ехографията видяха ли му асцит?
Вода си пият, освен ако не е на високо място поставена. Храната намалят по принцип.
Скрит текст:
Ходим при ветеринар често, не като едно време - ядяха всичко животните и бяха здрави, откак се появиха много ветеринари и лекарства, животните боледуват повече, както е и при хората. Ставаме зависими и както казваше един доктор, лекарствата ни поддържат без да лекуват, вземайте билки...
Моя малък Бенджи остава на стационар, тестът за инфекциозен перитонит е положителен. Ще правим втори утре... Но моля ви, хора, кажете ми, не е ли странно: храни се, пие вода, не е умърлушен, коремчето е подуто и меко, но не ака... Какво му е, не знам. Много се съмнявам да е верен теста, не го боли, това което съм чела е че спират да се хранят и да пият вода, умърлушени са. А той не е. Не знам, в шах съм.
И като заговорихме за коремчета... Айла, на Смоуки коремчето на мен ми изглежда също малко подозрително.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 05:44 от amy_nka

# 349
Дезинфекцирах, нормално. Контакт не знам доколко са имали, вечерта преди да започне да повръща, бяха и 2-те при нас, но не знам колко са се доближавали, по принцип не си бяха първи прителки. 😁 После преместих Анабел на остъклена тераса. И повече не мисля, че са имали контакт. За ваксината не знам дали е първа, защото по принцип винаги ММ я е водил на вет. тя е и с операция. Иначе е надхвърлила година, на 2,6 е. Видимо си е добре, само това е проблема.

# 350
Не брикети, а пелети.
Много благодаря! Heart

# 351
Ех, тези китайци:
https://www.lightinthebox.com/en/p/women-s-casual-weekend-3d-cat … int_p9197847.html

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 10:59 от Шарлот

# 352
Здравейте! Чета от извество време тук и чак се плаша. С първата ми котка 12 години не сме стъпили при лекар, не съм го наблюдавала така, както наблюдавам това малкото взето от улицата.
Иначе за консервите - аз отварям и пресипвам в стъклена кутия с вакумен капак. Храната придобива гаден вкус, ако се остави в консервата и аз лично не бих яла такава храна. Моите сега, като стана студено, не я ядат веднага извадена от хладилника и се налага или да я оставя да се стопли естествено от стайната температура или я топля във фрайера.
Когато четох последно, преди може би месец, някой беше споменал да се помогне за някаква манипулация финансово на някой. Аз бих помогнала с каквото мога. Ако все още е отворен въпроса - моля да ми пишете. Нямам физическата възможност да се върна и да чета всичко.
Решила съм да купя "котешко дърво" на моя звяр, защото ужасно му харесва да се катери, но ми е малко трудно да избера варианта хем да е красиво и да не ми дразни окото, хем и на него да му харесва. Гледам и аз в емаг, въпреки, че въобще не съм фенка на този магазин и съм сигуран, че при евентуален проблем ще си изгоря с парите.
Някой да ми препоръча от къде мога да купя максимално изгодно - иска ми се да е по-висока и да има къде да легне да спи.
И ето колко очарователно сладък е, сам се беше напъхал под завивките:

и гледах колко много е пораснал за един месец в сравнение със снимката от вчера

# 353
  • Варна
Belakova,
за котешкото дърво драскалка трябва сама да прецениш като габарити какво ще е подходящо за у вас. Дали ще го харесат котачетата е Божа работа.
Аз не съм купувала щото ми е кеф да се занимавам с шуротии и да давам втори живот на разни неща. Та преди време направих едно такова нещо за Тео. Драскалките ги ползваше от първия ден, но горе в 'паничката' не щеше и да стъпи поне 2-3 седмици. После малко по-малко та сега все там спи през деня. Има и 'къща' отдолу - ми не влиза вътре и това е.
В събота му направих още едно по-малко за в кухнята, че да не ползва един стол за разтягане. Отново - частта с въжето си я ползва, отгоре не се е качвал все още. Надявам се да размисли.
По грознички са от тези по магазините ама пък са от сърце.Simple Smile)
Скрит текст:
Ей я съботната ми занимавка. За първи път рязах със зеге, голям купон е Simple Smile)
ПДЧто долу е с уникална форма Simple Smile)

# 354
Абсолютен сладур е тоз рижко (ама да не засегнем големия...) ♥️🐾😍

# 355
[/spoiler]
[/quote]

ох, много е хубаво, ама много скъпо ще ми излезе тепърва да почна да си купувам инструменти и да творя YumYum

както дъщеря ми казва - добре, че се спря с произвеството на домашен оцет, че авантюрата с  домашният сапун ми се струваше животозастрашаваща за семейството SatisfiedSatisfiedSatisfied

иначе място имам в спалнята, под прозореца, както и в единия ъгъл.

https://www.emag.bg/koteshko-dyrvo-vidaxl-pljush-138-sm-bezhov-1 … D0%B6%D0%BE%D0%B2

https://www.emag.bg/koteshko-dyrvo-vidaxl-sys-sizaleni-stylbove- … 13f&scenario_ID=1

ей тия гледах и им се чудя от вчера. Втората сигурно е огромна на живо

# 356
Belakova, и аз отдавна заглеждам подобни, но откак на няколко пъти забелязах погледи, изпълнени с копнеж, към полилея в спалнята, с висящи кристали.... Твърдо не! Нещо по-ниско ще бъде.
P. S. Трицветното торнадо което скоро показах, е най-заподозряната в престъпни намерения 😂

# 357
Belakova, и аз отдавна заглеждам подобни, но откак на няколко пъти забелязах погледи, изпълнени с копнеж, към полилея в спалнята, с висящи кристали.... Твърдо не! Нещо по-ниско ще бъде.
P. S. Трицветното торнадо което скоро показах, е най-заподозряната в престъпни намерения 😂

и аз предчувствам погром върху коледните елхи у нас.

разглеждам нещата от тук https://rhrpets.eu/ и съм силно изкушена

# 358
# 359
Лиси, много ви се радвам винаги! Ама БарбиДи се изгуби нещо... Ехо, Барбииии😂 Дай някоя снимчица на беба и маците, моля! В замяна ще покажа Чочко, само ти си го виждала, че и на живо🤗

Общи условия

Активация на акаунт