Любители на котки - Тема 189

• 37 308
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Видях консерви Смила по 800 гр, взимал ли е някой? Хубави ли са, една такава колко време мога да я давам? Има ли смисъл от толкова големи изобщо?
Ако не са я яли преди това пробвай с малка консерва.
Взимала съм по 800 и са ги изяждали. Провери дали продават пластмасови капаци за консерви.
От Зооплюс бях купила, за 3 размери консерви са, но за 800 беше малка.

# 331
Пак съм тука в нов казус.. закъсах го аз с моите котки, вече само с 1 .. Пупка от няколко дни е много странна, ще започна с най. От 3-4 дни не е близнала ядене (храня предимно с паучове, като са разнообразни, и отвреме на време гранули), обикновено е постоянно гладна, преди малко даже ММ и подхвърли кюфте и само го помириса. Вчера хвана пиле, което уби, но дори не го изяде. Другото е, че от 3 дни си е набелязала 1 място в кухнята и се изхожда по-голяма нужда, снощи пак се беше запътила на там и я отведох отвън. До преди малко си мислех, че нещо ме бойкотира, защото Анабел умря, или защото я заведох на вет. за ваксина. Преди малко измяука пред вратата за навън, но не и обърнахме кой знае какво внимание, и докато се усетя пак отива на мястото в кухнята. В скритият текст ще обясня какво е, който иска да не чете 😁
Скрит текст:
Странното е, че изхождането е с необичайна консистенция, оня ден беше леко като слузесто, сегашното е съвсем малко, но пак странно. Извинявам се за подробностите, но няма как да го обясня. Вече си мисля, че има някакъв стомашен проблем. Миналата седмица и сложиха обща ваксина. Ако я заведа на вет. има ли как да разбере какво и е на корема?

# 332
Forest, ще и направят ултразвук, би трябвало да има някаква яснота какво е положението в стомаха.
Също така, ако искаш занеси проба от изпражненията за изследване. Днес така ми каза докторката да направя, аз също се опасявам за евентуален проблем на моето коте.

# 333
Forest, ще и направят ултразвук.
Също така, ако искаш занеси проба от изпражненията за изследване. Днес така ми каза докторката да направя, аз също се опасявам за евентуален проблем на моето коте.
И твоето ли е така? Какво става с тия котки не знам, вече по-често посещавам вет. вместо педиатъра на бебето 😁

# 334
Forest, ще и направят ултразвук.
И твоето ли е така? Какво става с тия котки не знам, вече по-често посещавам вет. вместо педиатъра на бебето 😁
Моето е със запек и нещо проявява капризи към любимите й храни. Също така, забелязвам леко понижение на апетита.
Според мен не отлагай прегледа при ветеринар и не е лоша идея да изследват изпражненията. Щом излиза и навън, има ли възможност да е погълнала чуждо тяло?
Кита обилно си беше похапвала кончета от дивана, който раздра, преди да разбера и покрия с одеяла. Направиха ултразвук и видяха, че няма проблем със стомахчето.

# 335
Три пауча плюс суха храна или само три пауча, Кити?

# 336
Forest, може да я видят на ехограф. И защо не й сложите тоалетна с котешки пясък/пелети вътре? То така да я дебнеш, кога иска да излиза, не си е работа...
Аз пак бях при вет с бездомно коте, хранят ги доста хора. Но има травма на гърба и едното оче. Сложиха АБ, вит. В, милгама, плюс хапче против паразити. Оставих я там на стационар засега, утре ще я прегледа и колегата му. Чувствам се уморена от лошотията наоколо, е, понякога само, после се стягам.

# 337
Три пауча плюс суха храна или само три пауча, Кити?
Суха храна не яде много последно време.
Разглези се, след случката с въпросното изядено конче, доктора ни беше посъветвал да увеличим мократа храна и така откара близо месец вече. Като се успокоя, че всичко се дължи на капризи и котешки темперамент ще намалям паучовете.
ПП иначе ето я мишката, иска да си изяде опашката. Разумът ми подсказва, че болно коте не може да изглежда така, но нали съм си паника....

# 338
  • Бургас
Ходим при ветеринар често, не като едно време - ядяха всичко животните и бяха здрави, откак се появиха много ветеринари и лекарства, животните боледуват повече, както е и при хората. Ставаме зависими и както казваше един доктор, лекарствата ни поддържат без да лекуват, вземайте билки...
Моя малък Бенджи остава на стационар, тестът за инфекциозен перитонит е положителен. Ще правим втори утре... Но моля ви, хора, кажете ми, не е ли странно: храни се, пие вода, не е умърлушен, коремчето е подуто и меко, но не ака... Какво му е, не знам. Много се съмнявам да е верен теста, не го боли, това което съм чела е че спират да се хранят и да пият вода, умърлушени са. А той не е. Не знам, в шах съм.

# 339
Тоалетна държах на една остъклена терасата, но тя не я ползваше с месеци и аз я махнах. Сега и да сложа, в кухнята не в много ок да се подвизава котешка тоалетна 🤣 а и няма как да е вътре, защото съм с бебе, което веднага ще бръкне там, естествено. Ще я заведа да я видят, просто до този момент, наистина мислех, че ми отмъщава за нещо, но явно не съм била права. Иначе като цяло си изглежда добре.

# 340
  • София
Скрит текст:
Видях консерви Смила по 800 гр, взимал ли е някой? Хубави ли са, една такава колко време мога да я давам? Има ли смисъл от толкова големи изобщо?
Ако не са я яли преди това пробвай с малка консерва.
Взимала съм по 800 и са ги изяждали. Провери дали продават пластмасови капаци за консерви.
От Зооплюс бях купила, за 3 размери консерви са, но за 800 беше малка.
Никога не съм купувала специално капачета. Simple Smile За 800 гр. използвам капачета от вафлени пурички, за 400 гр. - капачета от кремчета/течен шоколад в чашки. Имам и капачета от някакви кафета в метални кутии. Използвам ги и за човешки консерви. Wink

Често купувам 800-грамови консерви. По-изгодни са. Но все пак храня 5 гърла. Simple Smile Точно Смила не харесват. От 2-3 дни ги мъча с една от 400 гр., но не искат да я преглътнат. Simple Smile

3 пауча на ден за 1 котка ми се вижда страшно много. Моите обикновено изяждат 400-600 гр. на денонощие, а са петима. Винаги има и купичка със суха храна на разположение, но се изпразва изключително бавно. Само в дни като днешния, в който нито Смила-та, нито пилето на грил харесаха, опират до гранулите. Simple Smile

# 341
Пауч и половина + някаква суха храна за мен е окей. Вече ти си знаеш котката. Моите са по 7 килограма и ядат на ден един пауч и суха храна.

# 342
Всъщност тя яде от консервите на N&D, те са по 70гр. За нейното тегло трябва да изяжда 3 и 1/3. Това, ако не яде суха храна, както в случая.

# 343
Моят гном е 6 кг. и яде по един пауч на Хилс от 85 гр. и малко гранули. Пауча го яде на два пъти, сутрин и вечер. Ако сложа целия няма да го изяде и до вчерата ще е изсъхнал. И сега половината на половината седи, а си го харесва.

В случая на Форест бих завела на ветеринар. Отказ от храна в съчетание с изхождане на необичайно място може да е сигнал за здравословен проблем, още повече щом изходния материал е странен.

Бела ми беше много капризна на храна. Сменях като полудяла. В един момент ядеше само ако купичката и е качена на една етажерка до една от орхидеите... За това и по- бавно хванах здравословния проблем. Първите ден два реших, че ме бойкотира, защото бях прибрала едно външно бебе, защото майката го заряза. Обаче после поведението и се смени на цяло, не само храненето и така...

Вижте и дали с друга купичка няма да проядат. Мустаците на котките са много чувствителни и когато пъхат муцунка (в купичка на пример), може да предизвика дразнене и нежелание да ядат, защото ги дразни. Ако котката изяжда храната в центъра на купата, а отстрани остава кръгче е много възможно купата да дразни мустаците. Лио яде в малка порцеланова чиния. Гранулите му са в кучешка купа, защото е по-широка. Водата му е в голяма купа и винаги пълня до горе, сменям 2 пъти на ден водата.

Иначе ние сме от тия, дето ги приспиват при преглед... Трябваше да му вземат кръв за антитела за бяс, за да може да ходи в Турция (не, че някой ни е искал сертификата, ама си имаме) и нямаше никакъв начин да нацелят вена в будно състояние.
 Като направи цистит (изобщо не знаех, че при котките е точно като при хората) след половин час опити все пак да изключат запушване, накрая ни пратиха у дома с лекарства с надеждата, че сме нацелили диагнозата и без да ни вземат пари за преглед, защото то на практика преглед нямаше...

# 344
  • Варна
Моя Теодор пие много вода според мен ... не знам, по около литър за седмица. Щото веднъж на седмица му почиствам поилката и сменям водата та виждам. Пишка по 3-4 пъти на ден и 1-2 пъти номер 2.
Не знам колко тежи, няма 4 кг, на 6 месеца е и яде по половин пауч сутрин и отвечер, и гранули... по 30-40 грама.
Отказва всичко рибешко, егати варненчето.

Да се оплача. Сутринта се събуждам и Тео не е на главата ми както обикновено. Ставам, тук коте, там коте - няма го. Питам ММ къде е? - ми нощес като ставал, там бил. Намирам котето на остъклена северна тераса затворен. Поизмръзнал, ядосан, съборил какво що видял, нагризал една зелка и един картоф.
ММ нощес не знам какви ги е дирил там, ама не го видял и го затворил. 3-4 часа е бил там...
Прочетох му присъдата на ММ, бавно и мъчително ще е.
Иначе снощи го натиснал да го целува и му вика - ти що не ме обичаш мен!!
Ми за обичане ли си?

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт