Любители на котки - Тема 189

• 36 917
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • на брега на морето
Не съм сигурна това мокрото дали е урина или някаква друга течност, но преди малко забелязах, че има и малко кръв. Не е струя, по-скоро са капчици,
Докато Рафаела беше с яка изтече от шева светла течност с малко кръв, всъщност беше розова на цвят. Лекарката й каза, да не се стряскам, не било страшно, но и аз бях много притеснена. Направих грешката лекичко да го почистя с кислородна вода, не било правилно, но всичко се нареди добре.

# 646
  • Велико Търново
Здравейте, момичета! Най накрая успях да ви изчета 😊 Видях прекрасни снимки!
Поздрави  от Пиги и Букиту  🤗 Те са добре, ние с беба сме добре, гледаме се всички. Те все още не влизат в спалнята при нея, но пък често я вземам в дневната с гнездото, така че се виждат. Душат я, гледат, но не създават проблеми и май само Пига има по-голям интерес. В момента тя спи на дивана, а те по техни си места, идилия.
Нали помните Мъри, котето което намерихме с рана на крачето и остана без него. Вече се казва Бела и е при семейството си в Англия ❤️❤️❤️ Толкова ме зарадваха тези снимки, споделям ги с вас с малко корекции, защото все пак не са мои 😊

# 647
Къде ще поставите елхите? И как ги пазите от котките? Катерят ли се по елхите, бутат ли ги...
Естествена елха или изкуствена е по-добре, понеже гризат и клонките?

# 648
От личен опит,вече смятам,автоматичните хранилни за абсолютно безполезни,ако реално не си до тях.За това и не ги препоръчвам за домашни котки.За такива "улични"ще са още по-малко полезни.
Без да съм ползвала автоматични, да ви покажа каква хранилка направи мъжа ми за преминаващите котки на вилата, които сега през зимата не храним често, тъй като се ходи по-рядко. Даже е успял да снима една от тях, докато похапва. Отгоре се сипва суха храна и с похапването й отдолу се спуска. Горе-долу три кг зареждане, докато се изяде
Скрит текст:

# 649
  • София
Обаче какво ще стане, ако храната остане само в най-долната труднодостъпна част? Дали някое коте няма да се заклещи, опитвайки се да я хапне? Иначе идеята е чудесна! Браво на мъжа ти!

bubalesa, късметлийка е Бела! Heart 
А Пиги как е с нейните поведенчески проблеми? Страхува ли се все още от Буки?

# 650
Обаче какво ще стане, ако храната остане само в най-долната труднодостъпна част? Дали някое коте няма да се заклещи, опитвайки се да я хапне? Иначе идеята е чудесна! Браво на мъжа ти!
Реално го мерихме, да може спокойно да си навира и вади главата нормално голяма котка / домашната/, така че не вярвам да се заклещи. А и то  храната пада долу, докато я има, няма вариант да остане, защото е с наклон и хлъзгаво, а нарочно сме го сложили в стар шкаф, под един навес, за да няма вариант храната да се намокри от дъжд/сняг и да се размекне. По-скоро ми е притеснено да не замръзне от студа и дали ще я ядат.

# 651
Къде ще поставите елхите? И как ги пазите от котките? Катерят ли се по елхите, бутат ли ги...
Естествена елха или изкуствена е по-добре, понеже гризат и клонките?
Първата година имаше повече интерес, миналата година май само 1-2 пъти успя да я бутне, аз съм с изкуствена елха 180см. 😁 Тази година още не съм я сложила, защото освен котка имам и бебе на 1г6м. 🤣 та се чудя повече от него как да я скрия, или направо да минем без елха..

# 652
  • Велико Търново
ММ също преди 2 3 години направи същата хранилка за къщата на свекърите на село, там редовно има двайсетина котки. В резултат установихме, че освен тези, които са на "къщата", хранилката събира и котки и кучета отвсякъде и не е ясно дали "домашните" успяват да се вредят изобщо. Свекърите си ходят всяка седмица без значение от метеорологичните условия, за да занесат храна на животинките.
Танче, Пиги е добре, очаквах поведенчески проблеми и аз, но не. Това обаче, което забелязвам е, че сякаш е в нещо като депресия 🙄 Да не ме обявите за луда сега 🙈 Тя по принцип е супер ненатрапваща се котка, но напоследък предимно спи в леглото си в коридора, дори нощем. Има възможност да спи в хола, на дивана, на друго легло, където иска, но тя стои там сама. Може и да си фантазирам де 🙄 Тя спеше с мен преди, а сега все едно е останала безпризорна, така го чувствам, но може да са просто мои размисли по темата. Влиза си и в хола де и задължително в спалнята ако се остави отворена вратата 😂 Спи и около Буки, през деня е по дивана. Всъщност сега като пиша може би нещо да и няма, аз да се втелявам много. Знаете колко я обичам ❤️
Мъри Бела извади късмет, да. От снимките изглежда щастлива, спокойна и обгрижвана

# 653
Вчера децата извадиха елхата. Бети се пречка докато украсяваха понеже беше на масата. Иначе я слагам над хладилника, че няма място другаде. Снощи беше оцеляла, но тя и не се качва там.

# 654
  • София
Аз затова предпочитам варианта с повече храна в едната стая и чипове за моите котки с вратичка с четец.
На двете новокастрирани също съм им сложила чип, но не съм обучавала вратата. За съжаление майката на Пух не се появи събота, а сряда я оставих прясто кастрирана на село и сега я мисля. Дано всичко е наред.
Лошото е че уикенда като бях, само Кети, която кастрирах се появи, останалите селски, които идват да хапват не се появиха, а имам записан час за още две селски котки за кастриране.

# 655
Бети  внимателно гледа играчките.
Ние имаме висока елха към 2м. Могат ли да я бутнат цялата не знам, нашият котарак го вземе през януари'23 и това ще му е първата елха.

# 656
Бети  внимателно гледа играчките.
Ние имаме висока елха към 2м. Могат ли да я бутнат цялата не знам, нашият котарак го вземе през януари'23 и това ще му е първата елха.
Нищо не може да се опре на една амбициозна котка😂
Голяма и тежка саксия с китайска роза я събарят 3 - 4 пъти.

# 657
Бубалеса, много се радвам за това мило котенце. Душица то. И шубичка му купили. Мразя англосаксонския свят, но не съм права - политиката няма общо с обикновените хора.

Да ви покажа нещо чопнато случайно от Фацата. Стихотворенийце. Много е миличко. Е, на руски е, ама то се разбира .
Скрит текст:

ДУШЕВНЫЙ РАЗГОВОР.
- А ты возьмёшь меня домой?
- Возьму!
- Но я нарушу твой покой!
- Я потерплю!
- Но я ведь кот из подворотни...
- Не беда!
- Но могут быть у меня блохи...
- Ерунда!
- Ты знаешь, грязный очень я.
- Да, знаю!
- Но всё измажу у тебя!
- Я искупаю!
- А я голодный, хочу есть.
- Я накормлю!
- По шторам я могу залезть...
- Я потерплю!
- Ведь я тебя пытался укусить...
- А я прощаю!
- А будешь ты меня любить?
- Я обещаю!
Мы люди! Эту истину пойми!
А люди должны быть всегда...
ЛЮДЬМИ!...

За протокола - вкъщи нищо не се подобрява между Пиратчето и котанката. Мъжът ми вече започва да припира да я връщаме. Събужда ни с ръмжене и котешки бой всяка сутрин в 5. Но не може така човек бързо да се отказва. Ако до 2 месеца не покаже поне малко от малко склонност да съжителства с Ришко, тогава ще помисля. Мъжът ми настоява, че и за нея е зле. Аз не мисля така. Тя с жилището и с нас свикна. Но мрази Пиратчето.

Тя наистина постоянно му ръмжи, вече и той даже на моменти я пляска по една лапа.  Живее само в спалнята. Иска да излиза и из останалата част от жилището, но в коридора я причаква ОТК-то Ришко и се почва едно принизително ръмжене и бой.

Но... не мога да се откажа така. Не я харесвам като котка, защото наистина не е гушлива, страхлива е, дере, хапе. Но не мога да я оставя. Тя на практика е малко като никому ненужна. Разликата между нея и тези на улицата е само в това, че до преди година си е имала своите хора, но просто съдбата им е ги е развъртяла в различни посоки. И малкото злобюлче е останало извън пътищата на всички. Не я харесвам, но някак не си представям как ще дойдат и ще я отведат от вкъщи. И ще отиде къде?... Никъде. Не мога така. Странна работа - не харесвам животното, но пък и не мога просто да го изтръскам от себе си като шушка от дреха. Не знам защо. Странна работа. На улицата ми харесват много повече бездомничетата. Гушливи са като Ришко, гледат те в очите и искат да ги вземеш на топличко. А тази котаранка се падна една лошава и несоциална... Мъжът ми онзиден тръгна да я гали, тя заби няколко нокътя в тениската му и остави дупки.

Купих ѝ нова зелена закрита тоалетна и зелено одеалце, за нейния стол. Укрепи се в спалнята на един скъп (но неуспешна покупка, защото и крайно неудобен) трапезен стол Kave Home. Разнищи го понеже си чеше ноктите там. Уж го завивам с одеалца, но... тя през тях си точи ноктетата в дамаската му. Здрави да сме, столът е просто неудушевен предмет. Пък и нека ми е на мен задето купувам тестово стол и въпреки, че видях, че е адски неудобен, не го върнах.

Четох ви и гледах снимките ви с вашите по няколко котки. И си мисля, че това никога няма да се случи вкъщи.

Малко снимки да покажа.
Скрит текст:
на зеленото одеалце

зелената тоалетна в същия нюанс (случайно мярнах одеалцето в Практикер)

излежава се на леглото до мъжа ми, но иначе харесва мен. Или поне ме свързва с яденето ли... или какво не знам, но постоянно ми говори и ми обяснява някакви неща. Но и ядко ме дере.

И милото ми Пиратче - завардил хола.

# 658
Защо ме търсиш?, и нашите двама все още се бият зверски на моменти. При нас домакина напада госта направо с хапане по врата, гърба и където свари. И аз не мога да си представя да го върнем, но ми е съвестно за нападания. Казвам на моите хора, че все едно го взехме от семейство и го затворихме в приют за отхвърлени души, където някой го тормози за да го срине. Направо ме гризе съвестта, че не можем да намерим начин да накараме Оливър да го заобича безрезервно и да не го тормози никога повече. И аз се надявам до втория месец вече да се напаснат.

# 659
Защо ме търсиш?,вземи им каишки,сложи дифузер,приближавай ги постепенно,докато си там.Не чакай само от тях,иначе 2 м.ше си минат така.
И аз в началото не само не обичах,а мразех Закари.Обаче ореди да се захвана с нещо,което ще е за години напред,мисля.Колкото и да го мразен,нямаше как да го разкарам,след като съм решила да се хвана на това.
Днес им дойде храната и един подарък от Зооплюс.

Общи условия

Активация на акаунт