Какво бихте направили с бижу, което не ви харесва?

• 5 844
  • 129
  •   1
Отговори
# 60
И аз съм леко скрънзава но такова желание да оползотвориш подарък, който явно не ти става и не е от кой знае колко обича човек - защото иначе щеше да се радваш на каквото и да е - ми идва малко прекалено.

Или го продай за колкото можеш да му вземеш, или го зарежи, няма как да получиш нито пълната цена, и да стане както на теб ти харесва.

# 61
  • София
На сертификатите не пише цена обичайно. Те удостоверяват, че бижуто е истинско. Пише карати, грамаж, вид камъни и т.н.
И а номер на бижуто, който отговаря на печата му.

# 62
Оня ден един колега беше влязъл във филм заради един часовник.
Изплющете една снимка на бижуто, и да става каквото ще. Не се знае мъж ли го подарил, жена ли. Пръстен ли е или обеца за носа.
Тука сто баба Ванги хвърлят боб и въртят палеца на дъното на кафяната чаша и файда никаква. Пълната сума за бижуто няма да се вземе то е ясно. Тоя подараък си е баси набутването.

# 63
Интересното е, че авторката се чувства набутана...
Авторке, казвай на хората около теб вече, че предпочиташ пари, щото тия пусти подаръци много те натоварват.

# 64
  • Бургас
Голяма драма, ей, за един грозен, малък пръстен.😁 Хвърли го в някой шкаф и след няколко месеца даже няма да си спомняш за съществуването му.

# 65
С мъжа ми имате доста различни харесвания за бижута и парфюми, с годините по-често ме уцева. Та нищо подарено от него не бих връщала или заменяла  - това е жест, грижа и знак на любов. Показвам, че се радвам, независимо какво подарява. Седи си в кутията за бижута, понякога за негов кеф си ги слагам, когато излизаме заедно. Някой ден щерката или пък внучки може и да си ги харесат и носят с кеф и знам, че това ще радва и двама ни Simple Smile
Подаръци от мама, бабите, родните, сестра ми, прителки също отлежават в кутийки. Бабите ми вече ги няма и са ми много мили подаръчетата, които тогава не оцених - например за бала бяха кътали пари и му подариха нежно пръстенче , което тогава не харесах, но си прибрах. Сега, 30 години по-късно, когато починаха си го извадих, носих на ръката си или като колие на верижка и много си го харесвах.
Та с толкова приказки и примери за мен - исках да ти кажа - запази си подаръка. Защо трябва веднага да го сменяш, разменяш, връщаш. Златото пази стойността си и не се знае кога ще ти е от полза или ще ти хареса.
А ако човекът един ден попита "Къде е подаръка ми?" няма да изпаднеш в глупаво положение.

# 66
  • София
Само за мен ли е очевидно, че пръстенът е роднинински подарък, а не от друг мъж. Какви интриги се завъртяха не е истина Joy

Усещането за "прецаканост", ако го продаде на половин цена е напълно валидно. Така работят евристиките, нищо че не е давала пари и ще е на печалба.

# 67
Свекър или баща може да подари наследствено бижу, няма да отиде да купи пръстен. Нещо крие авторката, а и добре украсява скромната история с евтиното пръстенче.

# 68
Крие разбира се,щом не казва от кого е и иска да "осребри" цялата стойност на подаръка.Решението и живота си е нейн разбира се,аз споделих вече какво правя с нехаресвани подаръци.

# 69
  • София
Може да е от жена и да не е наследствено.
Леля, свекърва, братовчедка...

# 70
  • Melmak
Не знам какво мислите, че крия. Сертификат няма, нито нищо. Просто пръстена.

Роднински подарък е. Това има ли значение?
Дорис, никога никой не ме е питал къде ми е подаръка? Намирам го за проява на много лош вкус така да се пита. Аз не бих питала никого подобно нещо!

# 71
Или годежен пръстен. пп - а, вече отговорено, от роднина.

Няма как да му вземеш пълната цена, освен може би да започнеш да пускаш обяви в групи от типа на "Мацките", "Микс енд...", "ин енд аут" и подобни, да ги ъп-ваш на някакви интервалии да чакаш да се появи точно тази, която ще го хареса и ще го купи на исканата цена. Може да стане бързо, може да отнеме и повече време.

# 72
Крие разбира се,щом не казва от кого е и иска да "осребри" цялата стойност на подаръка.Решението и живота си е нейн разбира се,аз споделих вече какво правя с нехаресвани подаръци.

Прекалявате с тези нападки за осребряването. Съвсем нормално е човек да не иска  да продава за трохи, даже и да е подарък. То да го продадеш на безценица даже е липса на себеуважение. Да не говорим, че златарите са станали доста алчни. Златната верижка за кръстче на ММ след +30 години носене почна да се къса (според един златар звената са били доста фини и от 30 години търкане са се изтрили и са станали слаби). Та той реши да я смени с нова като евентуално плати само за труда + малко повече злато. Е да де, ама му искаха между 500 и 800 лв за верижка със същата дължина (малко по-тежки, не толкова фини) като даде и старата. Ми той им тегли една майна и си купи много хубава сребърна с покритие от родий и много приятен блясък за 50 лв... И сега старата отлежава и чака някой ден да бъде претопена в халки за деца или внуци например. А не заема много място, нито пък гние, както писа някой Simple Smile

# 73
  • Melmak
ЧС ме разбра. Не знам какъв е този зор да ме изкарате някаква материалистка, която се чуди как да продаде златно бижу за максимална стойност.

Ако утре ви подарят някой парфюм за 300-400 лв, но не ви хареса пак ли ще го хвърлите в шкафа? Или ще го продадете на безценица? Аз лично такъв парфюм бих разменила за друг от тук или от групите. Но няма да се пръскам с него, ако не е моят аромат.

Пак казвам, че е най-лесно да седи в шкафа и да не правя нищо с него. Още нямам деца и внуци, че да мисля за техните халки и подаръци.

Десет пъти написах, че не е годежен пръстен и не е подарък от мм.

# 74
Пробвай да го продадеш или замениш в OLX. Някой може да го хареса и да сключите изгодна и за двете страни сделка.  Това ще е тройно печеливша комбинация - ти ще вземеш повече пари, отколкото само за златото от златар, купувачът ще даде по-малко пари, отколкото в магазин, а и някой ще го носи и ще си го харесва.

Общи условия

Активация на акаунт