Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 55

• 71 932
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Сьомга с моркови и салата от ябълки, репички и моркови

Ориз с печени зеленчуци и кремвирши

# 361
Днес ММ се върна рано от лов, премръзнал и поиска топла чорбица. В раницата му бях сложила пържола на фурна. Нарязах я на дребно, сложих зеленчуци, подправки и фиде , и супата готова. Върнах се в студентските години, когато с моята приятелка си правехме супа с печени кебапчета. 😃
Ето я днешната супа

След два дни голямата ми дъщеря със зетко си заминават за чужбина, та приготвих любими ястия (по-любими на щерката, отколкото на зетко)
Пълнени чушки (без снимка) и сарми с кисело зеле (моето още не е станало, но от миналата година имам в буркан)

И нещо много любимо и на зетко, козуначени кифлички по рецепта на Джемма

Успешна нова седмица!❤️

# 362
  • Под сянката на разлистените кактуси
При нас стек с печени зеленчуци

Бърза туршия

Тиквен кекс

# 363
Чили кон карне.

Супа с кисело зеле на La farina. Добавих й рендосан чесън малко преди да изключа котлона. Много ми хареса, та си сипах и допълнително😊! Ще пробвам и на Мики залевайката.

Сандвичи в еър фраера с домат и шунка.

Лаврак на фурна, оранжиран с пожелтял магданоз ☺️ (три пъти забравям да купя нов).

Министерските кюфтета на Мики. Отдавно им се каня. Много са ароматни и вкусни! 😋

Мързеливи чебуреки с кайма.

# 364
Еее, много се радвам, че ви е харесала супата с наденички и кисело зеле. Тя си е баш за тоя студ!

# 365
  • Mostly in my mind
milmich, може ли рецептата за свинския дроб на фурна и става ли сочен? много обичам, но никак не искам да го пържа.

# 366
  • софия
Пърленки на тиган.

# 367
  • Варна
Имах гости и правих брауни за десерт.

Щерката и мъжо го нападнаха като африкански скакалци преди да сколасам да снимам. Та правих още една тава.
Патица с пълнеж от ориз, бекон и гъби.

Салати - ряпа и зеле с цвекло

Хляб

Печена тиква

# 368
Крехки и топящи се в устата маслени бисквити с орехи изпекох за десерт днес. Лесно и бързо се приготвят и са чудесни за предстоящите празници.😋🍪🤩🎄
https://inthebeniskitchen.com/2023/11/27/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B … 0%B5%D1%85%D0%B8/

# 369
  • София
Нудели с пиле и зеленчуци.

# 370
  • here and now
Първи тест на еър фраера(пилешки маншон, бутче, картофи) + салата.
Надявам се следващият да е по-успешен.

# 371
Панирано пилешко филе

Топъл бял хлебец

# 372
Хайде и аз да се отчета. Пропуснах неделята, че бяхме без ток.

Баница с моцарела и кашкавал и една закуска до нея.

Джолан с кисело зеле, куркудена чорба по Илианка от "Щъркелово гнездо" и свински крачета, които после отидоха на топла чорба и малко пача.

Проба за направа на британска напитка, моята тотал менте имитация - Pimm's 1 - джин, сладък вермут, карамелизирани портокали и едни целувки с лимонов кърд и къпини.

Няколко дни "заговявахме" с пърленки със сирене и моцарела.

Една нефотогенична, но много любима салата - варени картофи, гриловано пилешко филе, майонеза, магданоз, сол и пипер. Свински карета на барбекюто и печени картофи.

Още ядем градински домати зрели в щайги. Пълнени върхари и кюфтета с доматен сос.

Отново супа, пърленки, закуска.

Един надиплен хляб на Лора Найденова със сирена - крема, краве, моцарела.
Палачинките на Иван Пейчев- Пейч.
Едни симид гевреци от една влогърка, която следвам в YouTube. Не са "моите". Не ми харесаха. Напомнят ми на камъните в Стария Добрич, които всички ядем и обичаме, ама не защото са вкусни, а някаква носталгия към "едното време".

Любим Цезар /на снимка без соса/, пържени китайски хлебчета и най-вкусното "пиле" в меден сос по китайски, което е по-вкусно със свинско Satisfied

Хайде, хубав ден и да има малко слънце днес Simple Smile

# 373
  • ВАРНА
Печен патладжан със сирена и сушени домати

# 374
  • Plovdiv

Кето кекс с прясно домашно ягодово сладко

Общи условия

Активация на акаунт