ДЕКЕМВРИЙската дружинка ще празнува скоро първата годинка! 🥳🎂 -- тема 6

• 26 486
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Вяра, тази директорка хич я няма 😀 преди 2г възраст при малките деца не се забелязва засилване на страха от изоставяне. След навършване на 2г този страх рязко се засилва. Тогава раздялата с майката е много по-драматична. Не съжалявам че се налага да я пусна сега. Където и с когото да я оставя, не плаче изобщо. А когато я взема е радостна и ме целува. Ще боледува и сега, и на 2г еднакво. Вярвам, че сега нещата ще се подредят и всяко зло е за добро! Не ми бяха плановете такива, но събитията при мен бяха динамични 🤷♀
разбирам и болката ти и всичко останало тя е от години там иходят на обучения постоянно децата го гледат добре базата им е добра много и родителите са доволни от нея аз също комшии в един вход сме масово с яслите тук е така под две не приемат

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 00:52 от viara1912

# 631
Здравейте, момичета. Блонди, много съжалявам за загубата, много се радвах , че в групата има бременност. Пожелавам ти следващия път всичко да бъде наред.
Момичета, изкараха ми акъла тази седмица, чак сега успях да направя изследванията за 1 год. Тромбоцитите му излязоха 493, лекарката каза, че са много над нормата, ама за сега нищо не трябвало да се прави, може и да не е билестно състояние. Аз се паникьосах , после проверявах, четох. Пише , че за 1 годишните са по- високи, дори влиза в реф стойности на лабораториите, но нейната реакция ме изплаши. Може ли да споделите какви бяха стойностите на вашите дечица, да видя дали само при Боби е така. Освен това той на другия ден  му текна сопол, явно вече е бил с вирус , пише , че се вдигат при малките и при вируси. Но педиатърката нищо не ми каза, беше уклончива...
Влади, на Беба тромбоцитите са биле 338. Не се притеснявай. Ако можете да повторите изследването след като Боби оздравее.
Беба изкара розеола , даже в момента има още малко обрив.

# 632
Vesitoo,като писа за вратите и се зачудих как ги стигат тези дръжки егати?Наистина сигурно е трудно.
Моето  преди 2г не виждам да може .Поне ми се струва далеч на височина..Май ще използвам ключовете 😅Понеже е остроумно дете като нищо може с катерене да се научи. Слага  си някоя играчка,катери  се и стига до заветната цел-напр.хладилника.
Използва кубовете играчки.

# 633
Vesitoo,като писа за вратите и се зачудих как ги стигат тези дръжки егати?Наистина сигурно е трудно.
Моето  преди 2г не виждам да може .Поне ми се струва далеч на височина..Май ще използвам ключовете 😅Понеже е остроумно дете като нищо може с катерене да се научи. Слага  си някоя играчка,катери  се и стига до заветната цел-напр.хладилника.
Използва кубовете играчки.
Първоначално си мислих, че натискат бравата с играчка, но после ги видях как отварят банята. Повдигат се на пръсти и успяват. Ето го единия в крачка.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 10:10 от Vesito0o

# 634
Весииии, само една дума- Въйййй🤭🤣🤣🤣

# 635
Момичета, къде се губите? Как сте? Simple Smile
Я дайте по един update какво  умеят вашите деца към момента? Simple Smile

# 636
Тук ли си Стелияна

# 637
Стели, Матей вече ходи на 90% спокойно, даже ритаме топка в Морската. Носим си вече колички и топка. От няколко дни пак не сме спали на фона на почти едномесечното спане. Един нов горен кътник е тръгнал, вторият долен кучешки е почти пробил.😵‍💫
Беше понамалил доста храната. Само мляко, банани и царевични пръчици. Все още нищо не казва, само Дей дей, ей ей, и почна на кучетата и котките да казва айя. Думи нямаме все още. Аз пък някаква алергия отключих и съм с подути устни и май афти имам, защото ме боли и езика доста😔.

# 638
  • София
Добре сме и ние. Малкият ходи доста стабилно, строи кули все по-успешно, низанките почнаха да му се отдават наскоро, но предпочита да хвърля, разбира се 😁. Казва точно 1 дума ясно, но дърдори всякакви срички постоянно, научи се да работи вече с всички видове подвижни елементи в книжките за Бизи и се занимава с тях често. Май вече станаха 12 зъба, и четвъртият кътник гледам се е подал лекичко.

Бавим се малко с ваксината за морбили,паротит и рубеола, но другата седмица отиваме, надявам се.

Ваня, оправяй се ❤️

# 639
Бяхме на детски гастроентеролог в София всичко е на ред но Елена е доста под нормата за възрастта си сега трябва в продължение на 20 дни всяка седмица да я мерим за месец и половина е придала 170 грама което е нищо и педито казва че доста е забавила развитието си това ме притесни още не ходи

# 640
Вяра, радвам се,че е добре малката. Това означава обаче, че нещо не я храниш добре или не си достатъчно упорита. Така че действай Simple Smile

Ваня, тая алергия от какво може да е? Звучи ми много неприятно Sad

Томас ходи стабилно също почти и вътре и вън  Simple Smile и ние носим топка,но не я ритаме още.
Притеснява ,че с низанките и такива неща свързани с финната моторика не умее изобщо  Sad чесно казано ми си иска да прочета материал горе долу какво трябва да умее по това време, но не намирам
 Иначе думи казва-мама, тати ,папа и бебешки неща. Разбира ме за всичко. Като кажа да ми донесе нещо-носи. Или примерно да ядем отива сам до столчето и ме чака.

# 641
Вяра, радвам се,че е добре малката. Това означава обаче, че нещо не я храниш добре или не си достатъчно упорита. Така че действай Simple Smile

Ваня, тая алергия от какво може да е? Звучи ми много неприятно Sad

Томас ходи стабилно също почти и вътре и вън  Simple Smile и ние носим топка,но не я ритаме още.
Притеснява ,че с низанките и такива неща свързани с финната моторика не умее изобщо  Sad чесно казано ми си иска да прочета материал горе долу какво трябва да умее по това време, но не намирам
 Иначе думи казва-мама, тати ,папа и бебешки неща. Разбира ме за всичко. Като кажа да ми донесе нещо-носи. Или примерно да ядем отива сам до столчето и ме чака.
хапва си доста добре не ми прибира нищо но е ад с тия зъби буди се нощем яде пие вода плаче много от тия зъби хапва с апетит доста добре и сега ни предписаха специално мляко което е за бебета които не натдават и натдават бавно като нея една бутилка от 125 мл е седем лева само в един склад в София правят това специално мляко никъде другаде го няма

# 642
Стели, моите още нищо не умеят и почвам да се нервя малко. Купихме бебешки пъзели, такава дъскичка на която се драска и после се изтрива....нищо. книжките ги изядоха. Изобщо никакъв интерес като показвам кое животно какво е. Топка ритат. Такива кубчета и едни рингчета, които се нанизват успяват да се справят с тях. Но нито една думичка не казват. Да се хранят самостоятелно пълен абсурд. Гърнето не се ползва. Там как ще се учим нямам идея. Майка ми все казва, че били малки какво съм искала от децата.щ Joy

# 643
Почнах диета аз, направо откачам от нерви и мисля, да не е на нервна почва нещо. Салати навън, салата вкъщи, гади ми се от салати вече. Пропих кафе, а вече 7 години как не пия. Почнах с безкофеин, а сега и с кофеин. Не знам какво ми става.
В приложението на Бебо на Уницеф пише много неща за развитието, Стели. Но според мен са малки още да очакваме много.
Низанките ги редим ние, на работилницата пак се занимава но с конструктора не знае какво да прави хич.
Аз си поръчах лятна Изиуокър, в официалният сайт е с 100 евро намалена. Ако някой търси и иска тази марка направо оттам поръчвайте. Ама изчакайте да дойде моята, че да не е някой фейк сайт🤣

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 11:48 от IRusinova

# 644
Здрасти и от нас! Сложихме ваксината за морбили и я прие без проблем! Ходи на ясла, не е проляла и една сълза. Всичко се нарежда добре засега. Тонито се опитва да пее, много е смешна 😀😀 освен това от 2 дни спи в собствената си стая! Така всички спим по цяла вечер, чак ни е странно с ММ 😀 отказа се и от АМ вечер, абе то май бая промени има хаха. Все едно беше онзи ден като я кърмих на поискване..

Общи условия

Активация на акаунт