Мами в Италия - част 39

• 22 617
  • 258
  •   1
Отговори
# 135
  • Italia, Palermo
Иии много точно, Моргъс, и мен ме подтиска, за нищо на света не бих станала католичка, на моменти са като сектисти! Аз и Вито сме на мнение да кръстим детито в една православна църква тук, дето се жени и едната ни сънародничка. Казват, били към Ватикана, католици, но с рито бидзантино- предатели, вероотстъпници, така ги наричам аз хихихи. Нали има тук и едно место наречено Пиана дели албанези, някакви преселници албанци, та има и още една църква, извън градо. Абе, нашата църква, ритуалите, интериорът, всичко излъчва топлина и покой, без афиширане и без апетити да си налагат вярата, както са хукнали католиците от векове наред по цял свят.

# 136
Здравейте, мами в харесваната от мен Италия!

Тук пиша с молба за информация - интересуват ме имената, сайтовете на големите вериги за обзавеждане и фирми, които произвеждат мебели.
Аз съм търсила с Гугъл, но ми хрумна, че може ей така, на прима виста, да напишете някой, който още не съм открила...
ако имате време и желание Wink
Благодаря  bouquet

# 137
Иии много точно, Моргъс, и мен ме подтиска, за нищо на света не бих станала католичка, на моменти са като сектисти! Аз и Вито сме на мнение да кръстим детито в една православна църква тук, дето се жени и едната ни сънародничка. Казват, били към Ватикана, католици, но с рито бидзантино- предатели, вероотстъпници, така ги наричам аз хихихи. Нали има тук и едно место наречено Пиана дели албанези, някакви преселници албанци, та има и още една църква, извън градо. Абе, нашата църква, ритуалите, интериорът, всичко излъчва топлина и покой, без афиширане и без апетити да си налагат вярата, както са хукнали католиците от векове наред по цял свят.

Абе да са живи и здрави, после ще му мислим и ще обсъждаме кръщенето:) Все някакси ще се наместят нещата, не е това най-важното, хората да си говорят каквото си искат!

# 138
  • Italia, Palermo
Моргъс, още нещо, а бе де ги тия ценности, бе, мила, от край време се избиват мафиози или тра ле мура доместике  и после се изповядват, изневеряват и пак се изповядват наново и така наново, наново..., морал нулев при много хора, разврат и пак разврат. От възпитанието зависи всичко, не от католицизма. Ние да не сме без ценности! Даже май от времето, през което сме израстнали са ни останали добро възпитание, силен дух, много знания и умения и доста човешки ценности. Аз пък си държа да си го кажа и съм убедена в това!

# 139
  • Boston, MA
Giorgia, надявах се ти да кажеш нещо по въпроса, защото си спомням, че си живяла в Щатите. Мерси за линковете!
Още един въпрос - аз няма ли да имам право да си търся работа (български, т.е. европейски  Mr. Green + американски гражданин съм)? Как стои въпроса с работните визи? Работодателя издава за него, а за мен и детето - нищо ли?

# 140
Здравейте, мами в харесваната от мен Италия!

Тук пиша с молба за информация - интересуват ме имената, сайтовете на големите вериги за обзавеждане и фирми, които произвеждат мебели.
Аз съм търсила с Гугъл, но ми хрумна, че може ей така, на прима виста, да напишете някой, който още не съм открила...
ако имате време и желание Wink
Благодаря  bouquet

Ами..те наистина са много..
виж този сайт тук:

http://www.azinet.it/aziende/alfa/a/index60.html

има списък на абсолютно всички марки.

# 141
Giorgia, надявах се ти да кажеш нещо по въпроса, защото си спомням, че си живяла в Щатите. Мерси за линковете!
Още един въпрос - аз няма ли да имам право да си търся работа (български, т.е. европейски  Mr. Green + американски гражданин съм)? Как стои въпроса с работните визи? Работодателя издава за него, а за мен и детето - нищо ли?

С американски паспорт нямаш право на работа, трябва пермессо ди соджьорно за работа, по-скоро с времето, ще бъде възможно с българския:)

# 142
  • Italia, Palermo
Здрасти, съкровищнице, ние имаме мебели от тези два големи производителя:
www.berloni. it
www.europeo.it

# 143
Моргъс, още нещо, а бе де ги тия ценности, бе, мила, от край време се избиват мафиози или тра ле мура доместике  и после се изповядват, изневеряват и пак се изповядват наново и така наново, наново..., морал нулев при много хора, разврат и пак разврат. От възпитанието зависи всичко, не от католицизма. Ние да не сме без ценности! Даже май от времето, през което сме израстнали са ни останали добро възпитание, силен дух, много знания и умения и доста човешки ценности. Аз пък си държа да си го кажа и съм убедена в това!

Ох, мила, след като си бях в България това лято, малко ми се промени мнението по въпроса, не бях виждала по-голяма простотия от тази в България...говоря за други ценности - помагат си повече, състрадателни са, занимават се с благотворителност...много повече, отколкото съм виждала в България. Разбира се, има и много отрицателни неща, които споменаваш по-горе, но пък дали в България ги няма? По-малка държава сме и това също има значение. Не бъркай обаче с матнелитета  Naughty Там хич не ги харесвам италианците  Embarassed Аз, например, не бих могла да живея с италианец, не ме разбирайте погрешно и не ми се обиждайте:) Всеки случай си е различен и съм сигурна, че имате прекрасни мъже..но просто себе си не виждам.

# 144
  • Italia

Бубе,заЩо да нямаШ право да търсиШ работа? Ти ако дойдеШ тук от гледна то4ка на българското гражданство си УЕ така,4е нямаШ нужда от виза,вадиШ си една карта ди соджорно ( неЩо като разреШително за престой) и си свиркаШ.
За данъците най_обЩо казано има няколко фиксирани процентни ставки,в зависимост от дохода.

Ето ти ги:

23%
 Доход до 26.000 euro

33%
 Над 26.000 и до 33.500 euro

39%
 Над 33.500

43% (contributo di solidarietà del 4%)
  Над 100.000 euro

Детето само Щататски гражданин ли е?

# 145
  • Italia, Palermo
Това за солидарността, щедростта, състраданието и то не само на слова, е вярно за италианците. Българите май са станали по-студени. А и италианските мъже, ако попаднеш на свестен(както е с каквато и да е националност мъже) повечето държат на семейството си и умират за децата си, дори да се разведат, си ги издържат и са все с тях когато могат, аз го знам от личен опит, че малко българи са така- дете съм на разведени родители от 6-годишна.
А че имат кусури, и то доста общи за повечето "екземпляри" имат си ги, но що да сторим, аз се дразня от много неща, с които родните им майки са ги "развалили" от глезотии и липса на интелигентен начин и подход във възпитанието: повечето са прости женици и дай им да чистят и готвят и тъпчат в устите им друго не се сещат да правят, това поне виждам от тия около мен и от 80годишната ми свекърва, неграмотна сицилианка със суперзакостенял манталитет.!

# 146
  • Italia
Бубке,ако искаШ пробвай да пиШеШ на тези господа

http://florence.usconsulate.gov/files/acs.asp

Може би могат да ти отговорят на някои от въпросите  newsm78

Виж и тук

# 147
  • Boston, MA
Благодаря, mcdirock! Да, детето е само американски гражданин (засега). Ще се допитаме и до консулството как стоят въпросите по престоя. И аз предположих, че няма да има проблем да си търся работа, какво ще си намеря с моя практически несъществуващ италиански език, е друг въпрос.
Много странно беше това предложение, малко изневиделица и искрено се надявам да не е било кьорфишек.
Преди мнооого години си пишех писма и въртях платоническа любов с едно италианско момче, което впоследствие стана олимпийски шампион и модел нещо май  Laughing , после в България работех за вносители на италиански машини и продукти, имам виртуални и живи приятели в страната, та ще е много приятен кръг на съдбата да се преселим "при вас". Дано!

# 148
Добро утро!   Hug  bouquet

Бубка,съвет от мен - внимавайте с какво пермессо ще е мъжа ти. Peace
Мен година и осем месеца ме прецахваха със соджорно пер аффари (т.е. за бизнес),с което ако не бяха познатите ми тук и предимството,че съм живяла преди в Италия,щях да имам големи проблеми.Де факто нямаш никакви права с него,почти като турист  Peace
  Ако му дадат пермессо за работа ,по-добрър вариант е да си с риконджунджименто фамилиаре или коезионе фамилиаре.Така имаш право да търсиш всякаква работа тук. Peace
  С Бг паспорта имаш право на работа само в определени сфери-напълно либерализирани са само трудовите договори за домашните помощници,  гледачките на деца, възрастни и хора с увреждания, за строителните и сезонните работници, за заетите в земеделието, туризма и металургията. Peace

Да не пълня темата с неща ,които не засягат другите ,ако още нещо те интересува пиши ми на лични. Peace

Съкровище  зони с най-много производители на мебели са la Brianza Comasca e Milanese, la Bassa Veronese e la Bassa Padovana, Treviso e Pordenone (l'Alto Livenza e il Quartiere del Piave), il Triangolo della sedia di Manzano, il Distretto del mobile di Forlì, i Distretti del mobile della Toscana, Pesaro e Urbino, il Triangolo del salotto di Bari-Matera.
  Отвори www.paginegialle.it и търси по зони.  Peace

milix
какво имате на Еуропео- нашата спалня е от тях!   Wink
А кухнята е Скаволини. Peace

Бягам засега...до после
Лек ден на всички!  Hug  bouquet

# 149
  • София
Гледам Джорджа не е успяла да почерпи с кафе, да се включа аз:

Днес моя малък мъж става на 40 дни, имам повод да почерпя! Плюс това имам вече два взети изпита с 6 , остават още 3!!!

Общи условия

Активация на акаунт