Номинации за най-голяма муня (тема 7)

• 80 460
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Мълния, шок, прясно, горещо (в пряк и преносен смисъл)!  Simple Smile
Току що изваждам последните блатове за торта Гараш от фурната, занасям едната форма на студено и се връщам в кухнята за другата. Държа само една ръкохватка, че със свободната ръка да си отварям вратите и познайте с коя ръка хванах горещата форма - с незащитената, разбира се Simple Smile
Както бях вече ходещ сънчо, се събудих веднага.

# 556
Кубратова, може ли да ми изпратиш на ЛС рецептата ти за домашна торта Гараш? Дечурлигата в къщи, макар и вече пораснали магарици се опитват да ме разорят с тази торта. Едно нюню за Нова година, с шест парчета вече гони 30 лева.

# 557
Кубратова, може ли да ми изпратиш на ЛС рецептата ти за домашна торта Гараш? Дечурлигата в къщи, макар и вече пораснали магарици се опитват да ме разорят с тази торта. Едно нюню за Нова година, с шест парчета вече гони 30 лева.
Разбира се, Кло, рецептата е на Добрина Венкова и според мен е изключително сполучлива, с годините съм пробвала различни версии. Направила съм само някои дребни изменения, не са по същество. Купена не съм яла от едно време и не знам как е на вкус, може да е по-добра, но пък и тази е много близо до вкуса, който помня.
А рецептата за изгаряне да пращам ли или всеки си има своя?  Simple Smile

# 558
Като ви чета мунщините от последните страници, да ви кажа - твърде много готвите Joy

# 559
Като ви чета мунщините от последните страници, да ви кажа - твърде много готвите Joy
Аз съм още в селската къща и тук има режим на водата - уж да имам през ден, ама и толкова няма и съм побесняла - готвя прекалено малко и ужасно трудно.
Не съм сложила хидрофор, че лятото нямаше време и положението беше изненадващо, а сега не му е времето. Ако така продължава, следващото лято ще го направя и тогава може и по-често да пускам преки репортажи от кухнята, подходящи тъкмо за тази тема Simple Smile

# 560
  • Street of Dreams
Имам един колега, който много често пътува по цял свят, както и гадждтата му са все екзотични. По тези причини съм го кръстила Mr. International.
Имаме и един отдел, към когото се обръщаме, когато нещо се обърка зад граница и нямаме представителство в дадената държава (International team). Днес ми звънят да ми кажат че еди какво си станало в Белгия и аз отговарям - пишете на International и затварям, защото мисля че е ясно. И те са се озадачили, и международният колега, като е получил имейла. И аз, като дойде да ме пита какво да прави с Белгия, трябваше ми време да схвана.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 20:54 от OnDiNe_

# 561
Направих това с подаръка и плика с парите и проработи. Благодаря ви момичета - татко си уреди втора среща. Но за сметка на това да се "похваля" с една чутовна глупост, която свърших. Реших да правя френска лучена супа с телешки бульон както се прави. Сума ти време варих тези кости и накрая викам да отцедя бульона - сложих гевгир в мивката за костите да отдели и люснах тенджерата в мивката и чак като изтече в канала всичко осъзнах как съм сглупил. Та за щастие на хлапетата - поръчахме пица...

# 562
  • София
Ох това и аз съм го правила 🤣 нали попринцип отцеждам спагети, макарони, все водата е за мивката, и като ми трябва обратното - само бульона - и той заминава в мивката...

# 563
Разбира се, Кло, рецептата е на Добрина Венкова и според мен е изключително сполучлива, с годините съм пробвала различни версии. Направила съм само някои дребни изменения, не са по същество. Купена не съм яла от едно време и не знам как е на вкус, може да е по-добра, но пък и тази е много близо до вкуса, който помня.
А рецептата за изгаряне да пращам ли или всеки си има своя?  Simple Smile
Преди много години (бях в гимназията) правя торта "Паркинг" (моя модификация на името) докато родителското тяло отсъства.
Като я сервирам гордо баща ми опитва и се смръщва - какво е това чудо?
Моя железен аргумент - знаеш ли в сладкарница Х това парче струва 5 лв.
Милия тутакси ме репликира - Ааааа, тогава ми отрежи за 20 ст.
Май това ми беше пръв и последен опит. Виж "Шварцвалд" ми се получава.

# 564
Имам много да чета от темата, ама да споделя прясно нещо - този път на щерката.
Нощем, ако се събудя, минавам да погледна децата и да завия каката. Поглеждам я и в тъмното виждам, че има нещо черно в ухото. Сутринта я реша, връзвам и не се сещам за мръсното. Отива тя на училище. Връща се привечер и се сещам за ухото й. Поглеждам - не е черно, синьо е. В долния край на ухото отвътре имаше голямо петно мастило 😂😂😂😂

# 565
  • София
Вчера мия кафе автомата в офиса, някакво скапано саеко, дето го ненавиждам.
Мия го от една година всяка седмица, не ми е първи път!
Някак си успях да си заклещя по един пръст на двете ръце едновременно, нямам идея как! Едва ме спаси колежката Joy

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 18:03 от Dicewithoutnumbers

# 566
Понеже отдавна не сме обсъждали мунщини с моб. телефони, ето ви една прясна-прясна. Застанала съм до колата, на припек пред едно Фантастико и чакам ММ да излезе от магазина. Аха да влезем в колата и се сещам, че не знам къде ми е телефона, а малко преди това, говорих по него. Гъзучарча се в колата - отпред, отзад, седалки, багажник...е, няма го. Звънни ми, казвам на благоверния. Звъни той и чувам, че е някъде от колата близо до мен. Айде пак - отпред, отзад и т.н., ама звукът върви с мен, побърках се.  Ей, разгеле ММ го видя в задния джоб на дънките.
Никога, ама никога не го слагам там.

# 567
   Наскоро и аз си търсих в колата забравения телефон. На три места може да е - в чантата, в джоба ми или в жабката. И на трите не беше. Накарах мъжа ми, докато шофира... (да, знам...), да ми звъни и се чу отнякъде нещо. Отдалеч, като от багажника. Ама няма как да е в багажника този телефон, там изобщо не бях припарвала. Паникьосах се.
   Намери се накрая. Под дупето ми, седнала съм върху него и почти заглушавах звука. (Дупето никак не е малко...)

# 568
  • Street of Dreams
Винаги първо под задника си търся. 90% успеваемост.

# 569
  • Варна
Един ден се връщам от някъде с колата, паркирам пред нас и гася двигателя. Но продължава да се чува някакъв шум. Викам си - брях, какво е това сега, колата ли се скапа? Седя и слушам внимателно шума, който не се променя - като от прахосмукачка. Станах да оглеждам колата, вдигам капака отпред - тцъ, всичко е наред. Отварям багажника - едма малка портативна прахосмукачка като тия от Джъмбо за 20 лева да вземе сама да се включи... явно от търкалянето при някой по-остър завой. И си виее...

Общи условия

Активация на акаунт