Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 894
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Извинявам се може би за глупавия въпрос, но може ли някой да ми обясни взаимовръзката между вит. Д и К2.

# 256
  • София
Извинявам се може би за глупавия въпрос, но може ли някой да ми обясни взаимовръзката между вит. Д и К2.
Ще опитам да обясня, поне това, което знам - при прием на високи дози витамин Д (който има отношение към калция) е необходимо да се взима и витамин К, за да се усвои правилно първия, а не да се натрупва в меките тъкани, което води до калциране.

# 257
  • Варна
При мен желязото е в норма, така че не е от него косопадът. Биотин изпих няколко опаковки, ефект - нулев.

# 258
  • София
Кати, много ти благодаря. А виждаш ли резултат относно естрогена?

Момичета, имате ли косопад ? Как се справяте? Не мога да го овладея. Пия всякакви добавки и пак е много силен.

Не мога да ти кажа, не съм сигурна за ефекта за естрогена. Виж от прогестерона виждам ефект - МЦ стана нормален, а не ужасно тежък първите дни, махнаха ми се едни образувания, които имах, които считам, че са били естрогенови.

За косопада - при мен от желязото, т.е. падне ли желязо и феритин под долни граници и се почва. Сега съм стопирала, т.е. имам нормално падане на кода (все пак ми е среднодълга). Виж си феритина също как е, вит. Д, шитовидните. При мен си е комплексно явно. Пила съм Биотин, имаше ефект малък за косата, по-добър за ноктите, но ако имаш дефицити, няма да помогне осезаемо. В норма какво значи?

# 259
Кати, много ти благодаря. А виждаш ли резултат относно естрогена?

Момичета, имате ли косопад ? Как се справяте? Не мога да го овладея. Пия всякакви добавки и пак е много силен.

Не мога да ти кажа, не съм сигурна за ефекта за естрогена. Виж от прогестерона виждам ефект - МЦ стана нормален, а не ужасно тежък първите дни, махнаха ми се едни образувания, които имах, които считам, че са били естрогенови.

За косопада - при мен от желязото, т.е. падне ли желязо и феритин под долни граници и се почва. Сега съм стопирала, т.е. имам нормално падане на кода (все пак ми е среднодълга). Виж си феритина също как е, вит. Д, шитовидните. При мен си е комплексно явно. Пила съм Биотин, имаше ефект малък за косата, по-добър за ноктите, но ако имаш дефицити, няма да помогне осезаемо. В норма какво значи?

Преди два месеца съм ги изследвала:

Феритин 135 ( реф: 34-337)
Желязо - 14.8 ( реф. 6.6 - 29.5)
ТЖСК - 57.10 ( реф. 41-77)

Как ви се струват? Ендокриноложката ми каза, че са добре и няма нужда от добавки, за това и не започнах нищо.

# 260
Добре са
Моите са под долна граница и пих желязо, сега малко пауза. Бавно се наваксва и пустото желязо.
На мен не ми пада толкова, но не расте косата.

# 261
Добре са
Моите са под долна граница и пих желязо, сега малко пауза. Бавно се наваксва и пустото желязо.
На мен не ми пада толкова, но не расте косата.

Мерси! При мен явно не е от него. Ще взимам Биотин да видим. Също след Ковид имах ужасен косопад и едни ампули ме спасиха, поръчах ги отново да видя ще имат ли ефект.

# 262
  • тук и там
За колко време вдигна желязото,Хепи?Аз не мога да го вдигна,на всичкото отгоре и зверски запек ми докарват таблетките желязо.От както съм на хормон(месец),много взе да ми се омазнява  също косата.Това нормално ли е?Хич не ме кефи тази мазна коса..

# 263
  • София
Violetka91, добре са ти показателите.

Кайсия, аз пих 1 година желязо, докато вдигна над долна граница, но пак не са ми такива показателите като на Violetka91. Пия едно желязо, което купувам от Белгия (TARDYFERON 80 MG) или по 2 ампули дневно Тотема, ама тя ми е много сладка. От няколко дни пак ми се вие свят, дали пак не е спаднало, не знам, спряла съм желязото септември. Ще се изследвам към февруари пак.

# 264
Кати, лекарката на каква база ти изписа да пиеш добавките за излишния естроген? Изследвания ли назначи или на база възраст е предположила, че си с естрогенова доминантност? Някакви оплаквания имаше ли?
И кой точно Калциев д-глюкарат приемаш?

Аз пролетта и лятото имах зверски косопад. В чудо се видях. Пусках изследвания, всичко наред - витамини, железен панел, инсулин и КЗ,... Щитовидните бяха ниски, но те моите винаги са си такива.
Освен всички останали добавки, които по принцип си пия (Д, Б комплекс, магнезий и т.н.), пих и Приорин няколко месеца. Взех си шампоан и серум на Дюкре за реактивен косопад.
В някакъв момент косопада спря. Въобще не знам кое го провокира и от какво се повлия. Може и от пременото да е бил.

# 265
  • София
На Now Foods пия, пазарува от IHerb. Не знам на каква база ми го изписа, не съм правила изследвания. Сега трябваше да правя изследвания на полови хормони, но не стигнах до това, а и така или иначе не ми се обадиха за час за контролен преглед. Малко ми е сложно при Недялкова, а и много финанси трябват, което в момента ми е в повече. Някой ден догодина ще си пусна.

# 266
Този ли е
https://www.iherb.com/pr/now-foods-calcium-d-glucarate-500-mg-90 … eg-capsules/66170

и предполагам К2 го пиеш заради него?

Някой питаше за връзка между вит.Д и К2.
Понеже вит.Д е свързан с калциевия метаболизъм, дефицитът на Д говори и за дефицит на калций. При прием на високи дози Д за да се запълнят липсите, се пие и К2, че калция да не се натрупва по кръвоносни съдове и меки тъкани, а да се насочва към кости, зъби. Щом се влезе в добри стойности на Д и се мине на поддържаща доза, може и да не се приема К2.

# 267
  • София
Да, този е. К2 пия заради вит. Д по 6000 единици дневно.

# 268
А моят лекар е против вит К, калций съм тествала- не ми беше нисък към онзи момент:Аз не пия К.

# 269
Момичета за желязото вземайте овен него и вит.С и фолат, спомагат покачването на нивата. Даже при сина ми само от фолат му се покачи нивото без допълнителен прием.

Ето тук статия от д-р Меркола за вит.Д, К2 и калций:
https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … tamin-d-i-kaltsiy

Общи условия

Активация на акаунт