За любителите на салати - тема 6

• 80 937
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Дойде времето на зимните салати, така че благодаря за идеите.

# 436
Скрит текст:
Таз любовница много водка пие по мои спомени!

Скрит текст:

И ракия чадо, и ракия.

И двете, чадо. Smile
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/11/blog-post_15.html
С какво могат да се заменят сините сливи?

# 437
Зимна салата с печени червено цвекло и алабаш.

# 438
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

И ракия чадо, и ракия.

И двете, чадо. Smile
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/11/blog-post_15.html
С какво могат да се заменят сините сливи?

Въпрос на вкус. Аз бих сложил вместо тях сушени сини или червени боровинки.

# 439
Салата Ница

# 440

Салата с риба тон, царевица, маслини и майонеза.
Подходяща и за постите, ако майонезата е без яйца( моята е такава)

Салата от ряпа и моркови

Чери, морков и кромид

# 441
Здравейте,
нова съм в групата, но пък Голям почитател на салатите... много обичам да си измислям. Признавам си, откраднах доста идеи от темата, за което благодаря. В замяна споделям салата, с която впечатлявам - обикновенно по това време на годината, гостите си: салата с броколи

броколи, печени бадеми, грах от консерва, червен лук, бекон; за дресинга - майонеза, ябълков оцет и мед

# 442
Днес ненарязани листа подредени като цвете в купата - алтернативно марулка , чикоре ... в средата наситно домат, магданоз, пресен лук , ябъка и авокадо . Дресинг - ябълков оцет , зехтин и сол.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 16:40 от bella-ciao

# 443
  • В Космоса
Варени картофи с праз

И туршийка

# 444
Салата с доматки, моцарела, маслини и магданоз

# 445
Записвам се в темата, защото много обичам салати. Но нямам никаква фантазия за тях, а се опитвам да въдворя нов ред в хранителните навици на домочадието, най-вече защото страдаме от различни здравословни проблеми.
Официално обявявам, че ще крада идеи, а от време на време ще снимам.

# 446
Една от салатите ми за Деня на Благодарността, 90% базирана на рецептата на наскоро споменаваната в темата "Любовница", ашладисана с рецепти за други Любовници от Ютюб и нета Simple Smile

^^^ Стартирах от рецептата на Пейчев, но нямах сини сливи и стафиди и ги замених със сушени червени боровинки. Сложих по-малко кашкавал и му добавих и 4 настъргани варени яйца - този вариант някаква рускоговоряща кака го разказа в Ютюб. Орехите ги смесих със червеното цвекло, боровинките - с морковите. Чесънът - навсякъде. Голямата издънка беше майонезата - за да не стане много тежка салатата казах на ММ да ми купи light майонеза, а тя се оказа сладникава, та я ашладисвах с доста лимонов сок и черен пипер. Откъде да знам, че обезмаслената майонеса сладни, аз майонеза не ям! Е, отвреме на време добавям във дресинг за салати от тази, която мъжОт носи вкъщи. И за капак добавих половин нар - това също го мернах някъде из бившето СССР инет пространство, а аз нар обожавам!

Следващият път ще я направя със сурово цвекло. Да ме прощават девушките, но таз салата има нужда от повече структура! Иначе я изядохме де, както и 4-те други, които занесохме на софрата. И ще и добавя и глейз от нар!

PS Правих я във форма за торта с разглобяващ се борд.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 16:36 от Agent Provocateur

# 447
Днес картофена - нарязвам праз, магданоз, една люта чушка, варени картофи и добавям лимонов сок, зехтин , сол, черен пипер .
И една плодова с грейпфрут, нар, ябълки и круша.

# 448
  • Русе
Скрит текст:
Една от салатите ми за Деня на Благодарността, 90% базирана на рецептата на наскоро споменаваната в темата "Любовница", ашладисана с рецепти за други Любовници от Ютюб и нета Simple Smile

^^^ Стартирах от рецептата на Пейчев, но нямах сини сливи и стафиди и ги замених със сушени червени боровинки. Сложих по-малко кашкавал и му добавих и 4 настъргани варени яйца - този вариант някаква рускоговоряща кака го разказа в Ютюб. Орехите ги смесих със червеното цвекло, боровинките - с морковите. Чесънът - навсякъде. Голямата издънка беше майонезата - за да не стане много тежка салатата казах на ММ да ми купи light майонеза, а тя се оказа сладникава, та я ашладисвах с доста лимонов сок и черен пипер. Откъде да знам, че обезмаслената майонеса сладни, аз майонеза не ям! Е, отвреме на време добавям във дресинг за салати от тази, която мъжОт носи вкъщи. И за капак добавих половин нар - това също го мернах някъде из бившето СССР инет пространство, а аз нар обожавам!

Следващият път ще я направя със сурово цвекло. Да ме прощават девушките, но таз салата има нужда от повече структура! Иначе я изядохме де, както и 4-те други, които занесохме на софрата. И ще и добавя и глейз от нар!

PS Правих я във форма за торта с разглобяващ се борд.

Благодаря за доверието!
Импровизациите винаги са добро нещо. Да нагласиш рецептата според вкусовете на семейството. Поздравления!
Ползвам изключително тази майонеза от Берьозка. Разкошна е!

Ето още една салатка от този тип, която у нас много се тачи и прави по празниците.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 21:21 от peych

# 449
  • Germany
Привет и от мен на цялата тема, отдавна не съм се включвала!
Агент, пробвала ли си да направиш майонеза с аквафаба(водата от консерва варива), става много вкусна и буквално за минута, а виждам, че често използваш бобови. Аз я правя най често с водата от сварен нахут. Във висока кана слагам 80-90 мл аквафаба/може от нахут, грах, боб/, към нея добавям половин лъжичка сол, лъжичка горчица, малко лимонов сок и около 150 мл мек зехтин или олио. Потапяш пасатор до дъното на купата и изтегляш нагоре. Нищо не темперирам, и става винаги перфектна. Не мога да ям готови майонези, ужасно ми миришат на рапица, но винаги мога да си приготвя за минута по мой вкус.
Нови салати за представяне вямам, но се занимавам с мои си експерименти и измишльотини, и снощи се сетих да снимам, та да споделя.
Много обичам да купувам от местните пазари разядки на основата на прясно сирене. Много ми вървят с виното и всички вкъщи ги обичаме. Последният път дадох 23€ за три малки кутийки, които свършиха за нула време, и реших, че няма начин да не мога да направя и сама. Стана, и то уникално вкусно, и може да се експериментира много. Съжалявам за лошото качество на снимките, защото няма светлина, но ви уверявам, че си заслужава да се пробва.
Разядката с червени боровинки
150 гр. Прясно натурално сирене тип Филаделфия
200 грама кварк без мазнина
3 лъжици компот от червени боровинки/продава се при компотите, но е като желирани боровинки/
Около сто гр сушени червени боровинки, едро нарязани
2 малки скилидки чесън
Шепа запечени филирани бадеми или орехи
1 чл сол
1 чл чили едро
Малко черен пипер и зехтин. Всичко се разбърква на ръка и е добре да престои една нощ в хладилника, за да поеме вкусовете си. Ядеш и ревеш.

И още едно предложение, но нямам снимки на него, че се изяде за отрицателно време
150 гр прясно сирене
200 гр кварк
Шепа около сто гр. нарязани сушени домати, може дехидратирани или в зехтин, отцедени
Шепа прясна рукола, накълцана на дребно, като магданоз за салата като ориентир
2 скилидки чесън, сол, зехтин.
Елементарно, бързо и ужасно вкусно.
Имахме гости и ги поднесох, изчезнаха за отрицателно време, и всички питаха за рецептата.
Желая ви хубави празнични дни и поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт