Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 305
  • 1 288
  •   2
Отговори
# 630
От безамонячните съм доволна от Andreia Professional, купувам от Рибката.
https://www.zlatnaribka.com/andreia-professional/boi-za-kosa-and … nent-color-100-ml

# 631
...слагам по около 2см от двата коректора, като косата ми е кестенява, нещо като 5-ца и целя  с боята да постигна същия цвят-ни по-тъмен, ни по-светъл. Уви, вече година ще стане от как се мъча да постигна равномерен цвят-е, не става и не става. Имам 4 различни номера бои, въртя ги в различни количества и комбинации-резултата никога не е такъв, какъвто искам. Да не говорим, че със всяко измиване на косата цвета се променя и все повече избива към ….топло, оранжавеещо кафяво. Точно от такъв цвят бягам.  А при боядисването в повечето случаи го докарвам почти до черно.
Просто вече не знам какъв номер боя да взема и как да запазя цвета поне 4 седмици без да се промени. Затова мисля да пробвам с амонячна боя и то на друга марка. Но не знам дали мога да ползвам безамонячни тонери с амонячна боя. А хич не искам да ги хвърлям…
1.Основата ти е 5ца,но какъв нюанс?!
2.Имаш 4 различни бои,но какви? Какъв % е оксиданта?
3.С всяко измиване на косата се измива и боята,И,става червеникаво/оранжево особено, ако оксидантът е по-силен(това за тъмните тонове)
Няма как 4 седмици цветът да не се промени,такова чудо не съм виждала.Имам предвид без поддържане между боядисванията,без оцветяващи маски/балсами,тонери,обливки...боята неминуемо се отмива особено ако,се ползват продукти със сулфати.
И последно,предполагам че подчертаното е грешка.Говорехме за коректори.
Коректорите на всички марки се ползват с амонячните и безамонячните им бои.Следователно,те са просто пигмент.Като боите за сладки,слагаш в сладкиш с амонячна сода,бакпулвер,без набухвател...с еднакъв успех(сори за тъпото сравнение)

# 632
VanessaDE, благодаря ти за вниманието, ще отговоря в скрит  текст да не занимавам аудиторията и няма да се обидя ако не ми отговориш/те Flowers Hibiscus
Скрит текст:
-не знам всъщност какъв ми е нюанса на косата, отдавна не съм я виждала, но е студено кестеняво, не е такова топло, оранжавеещо;
- боите ми са 4.01; 5.1; 6.1 и последната не я помня. Избирам все пепелни нюанси с надеждата да убият рижото, уви....не знам всъщност и дали това е правилният избор де.
-оксиданта ми е 6%;
-мислех, че само моята боя се измива, затова толкова се възмущавам, имам чувството че аз не правя нещо като хората и затова бързо се измива.

# 633
  • Някъде там
Лимана, аз също се боядисвам в студената гама.Моя фризьор успешно ме боядисва като към основния ми цвят добавя  студен бустер и цвят със студен отенък.
Слага ми чиста 6+4.10 защото 4-ката придава по тъмен и наситен цвят и допълнително коректор според това какви отенъци имам в косата.Цяла коса боядисвам на три, четири месеца. Редактирам да допиша, че дължините ги правим с по светла боя за да не стават прекалено тъмни.
Между боядисванията използвам син балсам на редкен, който обожавам и определено помага.

# 634
Боже, не знаех, че има син балсам (и шампоан) за кестенява коса. Мислех, че е само за русите нюанси.
Две години се мъчех ежедневно да премахна жълтакавото от блондинската си коса и като започнах да се боядисвам кестенява си мислех, че това ще е най-лесното нещо на света, а тя каква стана.....
Между другото аз се мия (в повечето случаи) с лилавия шампоан на Филип Кингсли за ежедневна употреба, просто защото беше пълна бутилка и не исках да я хвърлям, а то се оказа, че така трябвало....кой да ти знае.
Най-лошото е, че два пъти съм ходила на фризьор за да ме докара до исканото от мен кестеняво и цвета беше в пъти по-рижавеещ от моите скромни опити, та и на фризьор ме е страх да ида Pensive

# 635
  • Някъде там
Боже, не знаех, че има син балсам (и шампоан) за кестенява коса. Мислех, че е само за русите нюанси.
Две години се мъчех ежедневно да премахна жълтакавото от блондинската си коса и като започнах да се боядисвам кестенява си мислех, че това ще е най-лесното нещо на света, а тя каква стана.....
Между другото аз се мия (в повечето случаи) с лилавия шампоан на Филип Кингсли за ежедневна употреба, просто защото беше пълна бутилка и не исках да я хвърлям, а то се оказа, че така трябвало....кой да ти знае.
Най-лошото е, че два пъти съм ходила на фризьор за да ме докара до исканото от мен кестеняво и цвета беше в пъти по-рижавеещ от моите скромни опити, та и на фризьор ме е страх да ида Pensive
Да, има сини и зелени Simple Smile Лично аз съм по доволна от сините, защото ми избива рижавеещо а не червено.
Споделям снимка на цвета на косата ми, която не е боядисвана от три месеца.Аз си го харесвам много.
Скрит текст:

# 636
Искрица, да страхотен цвят, с коя боя го постигаш?
Това е моята коса, дразнят ме тези бели косми, не искам да сменям цвета, а само да скрия бялото. Та като стана въпрос за безамонячните бои, коя и кой номер ще ми препоръчате? Доста ми е трудно с тези каталози, въобще не се ориентирам. Гледах на Лакме, Лореал Кастинг и не мога да избера

# 637
В рибката пуснаха за косопад тези ампули, някой с мнение за тях?
https://www.zlatnaribka.com/crescina

# 638
  • Варна
Не са продукти за сезонен косопад. Звучат ми като сериозна терапия за хора с проблеми. Ще се зачета повече за вложените патенти да видим какво ще излезе.

# 639
Лимана, аз също се боядисвам в студената гама.Моя фризьор успешно ме боядисва като към основния ми цвят добавя  студен бустер и цвят със студен отенък.
Слага ми чиста 6+4.10 защото 4-ката придава по тъмен и наситен цвят и допълнително коректор според това какви отенъци имам в косата.Цяла коса боядисвам на три, четири месеца. Редактирам да допиша, че дължините ги правим с по светла боя за да не стават прекалено тъмни.
Между боядисванията използвам син балсам на редкен, който обожавам и определено помага.
А дължините с коя марка боя и номер ги правите? Моят естествен цвят е същия, а ми трябва нещо за бели коси, което да не се измива.

# 640
Искам да направя терапията с ампулите за косопад на Лакме. Преди време ги бях купувала и ползвала, ама веднъж седмично и нищо не направих, после ми стана ясно, че тези продукти искат ударно ползване на често и се абсорбират от скалпа само като е мокър, след баня. Т.е за целта се слагат поне 3-4 пъти седмично, и се чудя ако мия толкова често косата, дали ще я увредя. Те ми е суха в корените, аз я мия през 6-7 дни, до 4-5 ден мига да я нося пусната и изглежда чиста. Иначе по дължините не ми е суха, има си нормален вид и тънък косъм. Не знам специално за моята коса как ще е. Но е факт, че вече изглежда много рядка и може би ще отнеме години да се оправи..

# 641

Някой има ли мнение ?

# 642
Лимана говоря малко на теория но,да приемем че косата ти е 5.1.
-Бои 5.1 и 6.1+6% оксидант няма ли да вдигнат нивото и от там по-рижавеещ ефект след отмиване?!
6% със сигурност вдига нивото,вероятно 4ката при Искрица затова е добавена,да добави пигмент и да не рижавее косата.
-Лилавият шампоан е за блондинки,ама наистина руси.Лилавото добавя червено към вече и без това червенееща коса...
-Боите ти са 5.1,6.1...тоест сини.Слагаш син коректор и не работи.
Пробвай само със зелен коректор+пепелните ти бои.

tifani купи си витамини

Ако нямаш някакъв фрапиращ здравословен проблем,тези ще ти помогнат.Пий си ги,ползвай си регулярния спрей за скалп и нямаш грижи.
Ако проблемът е здравословен и Кресцина няма да помогне.
Преди време ги бях гледала,ако не се лъжа в немския Мейкъп.Гугалнах ги,но мненията не ме убедиха в ползите.

# 643
  • Някъде там
Lilly8145, с боя на Монуир по дължините ми слагат 7 ца или 8 ца.Боята е мното трайна, но доста агресивна към скалпа.Аз не съм с чувствителен скалп, но след боядисване с тази боя имам сърбеж и дискомфорт.

# 644
Здравейте дами! Скоро, преди няколко дни точките ми в ЗР изчезнаха, после ги възстановиха. Сега пак нямам никакви точки. При вас има ли такъв проблем?
И да попитам за боята  Wella Koleston Perfect ME +. През годините развих алергии към повечето бои, но с тази скалпа ми се чувства добре. Нямам реакции. Досега съм се боядисвала с 3/00 тъмнокестеняво интензивно. В началото цветът изглежда добре, но после ми се появяват червеникави оттенъци. Чудя се дали да пробвам 3/0, 33/0 или трябва да добавям коректор към боята? Изобщо не съм запозната с последното...

Общи условия

Активация на акаунт