Професионални серии за коса - Тема 162

• 111 543
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 915
Здравейте, подариха ми ваучер за Рибата на сравнително голяма (за мен) стойност и ми се иска да си подаря за 8-ми март някакви скъпи продукти против косопад, които едва ли бих купила при други условия. И си мислех за тези новите ампули Crescina-някой ползвал ли е? Мислите ли че са добър вариант? Или препоръка за нещо друго подобно.

# 916
Мама Лина аз ползвам шампоана на Олаплекс,4Р. Доста е силен,поне за мен,не обичам пепелни нюанси,а като се заседя с тоя шампоан косата ми става доста пепелява.
Хвалят лилавите шампоани на Фанола и Джойко,не съм ги ползвала

Цветче преди 3-4 години ми правиха тая ботокс терапия.Моята къдрава коса беше станала като китеник,не бих си го причинила пак.
Виждала съм (д)ефекта върху прави коси,известно време след терапията.Сухи и цъфтящи дължини...
Възможно е терапията да не е била направена качествено или косата да не е поддържана както трябва.Но видях и ефекта върху мен,а не е като да не си поддържам косата.
Консултирай се с фризьор,при теб може и добре да се получи.

Някой пробва ли вече новия Dyson Airstrait ? Изглежда ми много практичен уред.
Иска ми се пак от време на време да разхождам права коса,но не ми стиска да изправям с преса,а този уред суши и изправя същевременно,уж без да гори косата.
Сравняват го с Ghd Duet Style,който е доста по-евтин,къде е разликата?!

# 917
Здравейте, момичета!

Ползвам продукти за коса без силикон и търся продукт серум или олио за сухи краища без силикон.
Последните 2 месеца съм на CHI Silk Infusion, но не ми влияе изобщо. След измиване на косата го нанасям, дори всеки ден слагам в краищата, но косата си стои все така суха. Пробвала съм и с чисто арганово масло, но то пък прекалено омазнява и слепва косата ми. Ще се радвам да прочета препоръките ви.

# 918
  • София
Airstrait се очаква в БГ през април 🙂

# 919
https://douglas.bg/ouai-hair-oil-060878

Всички продукти на марката са без силикони и парабени.

# 920
https://douglas.bg/ouai-hair-oil-060878

Всички продукти на марката са без силикони и парабени.

Съдържа Dimethicone  Confused

# 921
Мислих да предложа и на Gisou ,но видях,че и то съдържа.Anguished

# 922
  • Някъде там
По спомен това олио е без силикони

https://www.arlen.bg/product/24957/multifunktsionalno-olio-za-ko … air-oil-30ml.html

# 923
Новият уред на Дайсън на видеа ми изглежда много кофти ефект. Все едно съм се изправила мързеливо със сешоара- всичкият фриз е там, освен ако си с права коса или тънка и слаба, де. Не купувайте без тест, доста видеа гледах и само 1-2 от над сто ми хареса косата как е изправена.
При мен ампула на алфапарф и шампоана на дюкре плюс преди това масло от репей с коприва и на wooden spoon серумът за косопад засега спряха падането. Отрязах доста, че изведнъж изтъня … и сега чакаме да расте Cry

# 924
Закупих ето тази четка за коса, но още при първото разресване зъбците се пречупиха.
https://www.zlatnaribka.com/chetki-za-kosa/chetki-za-razresvane/ … ngler-brush-green
Идеи за качествена четка за къдрава коса. Сресвам само на мокро.

# 925
Закупих ето тази четка за коса, но още при първото разресване зъбците се пречупиха.
https://www.zlatnaribka.com/chetki-za-kosa/chetki-za-razresvane/ … ngler-brush-green
Идеи за качествена четка за къдрава коса. Сресвам само на мокро.

На Tangle teezer бях подарявала за къдрокосо дете и по спомен беше за мокро, но не съм виждала отдавна същия модел. Майката беше много доволна, даже пуснаха косата дълга, че преди това беше кошмар и голям рев.

# 926
Някой може ли от личен опит да сподели дали на Neuma е ползвал серия, която му се е отразила добре на тънката косица Simple Smile

Мога да споделя мнение за продуктите на марката, които съм ползвала преди да сменят опаковките и формулата, предполагам. С гъста, фина коса съм, с много тънък косъм, дължина до кръста, боядисвам се в тъмната гама. За начало си бях взела шампоана рестарт и този за обем. Първият не ме впечатли, може би трябваше да ползвам и другите продукти от серията. Шампоанът за обем много ми хареса. Придава обем, плътност и косата ми издържа +1 ден до следващото измиване. Забравих да напиша, че корените ми се омазняват бързо и през ден си мия косата.
Толкова ми хареса, че след няколко ползвания реших да си взема още няколко шампоана, другите продукти от серията, както и цялата за хидратация, без да съм ползвала нищо от нея . Продуктите са много икономични, бих сравнила с Алтерна, даже използвам още по-малко количество. Ароматите са прекрасни и много изискани. Както писах, шампоана за обем ми се отразява много добре, но когато го използвам с балсама и термозащитата от същата серия, косата ми става суха, по-трудно се разресва и се заплита лесно. Грижа се добре за косата си, редувам протеин, хидратация, редовна грижа за корени и дължини, в случай, че някои си помисли, че съм прекалила с протеина. Явно е по-твърд за тънка коса и когато се натрупа допълнително от следващите продукти от серията  идва в повече.
От хидратиращата серия ползвам шампоан, маска, балсам и термозащитен крем. От тях косата ми става мека, по-лъскава, жива, лесна за разресване, не се заплита, но в корените обемът става на 0. Все едно косата ми е залепена за скалпа. Дължините са добре, но такава загуба на обем в корените не съм имала. Затова съм решила да не ползвам всичките продукти от една серия, а да комбинирам двете серии или да съчетая с други. Не знам до колко са променили формулите на продуктите си, може да са по-добри сега, но не ми харесва, че при новите опаковки са намалили  количеството. Шампоаните преди бяха по  300 мл, сега 250 мл, маските 200 мл, сега 150 мл., а цените на продуктите им вече са значително по-високи.

Прекрасен, подробен и много полезен отзив за Neuma. Много благодаря!

# 927
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!
Много години не съм писала в темата, но сега имам нужда от съвет- как да си напасна продуктите за коса.
Дълги години се боядисвах с растителни бои и косата ми беше в доста добро състояние. Ползвах една хидратираща серия, една по-балансирана, термозащита, олио и всичко беше идеално. Проблема дойде, когато реших , че не искам толкова тъмен цвят, един и същ години наред. Преминах към безамонячна боя. Цвета горе-долу напаснах , продуктите обаче не мога. През тази почти една година смених много неща, някои от тях съм много доволна и съм виждала перфектни резултати с тях, но ако ги ползвам повече отколкото е необходимо резултата се разваля. Та това ми е трудно , как да ги съчетая, така че да не отива косата ми от една крайност в друга.
Косата ми е гъста, тънък косъм, леко чуплива ( това доста варира спрямо продуктите), боядисвана на ниво 7 съм, използвам безамонячната на Андрея.
Ще опиша нещата, които ползвам в момента и от които съм видяла страхотен резултат.
За хидратация
Лакме Deep Care серията- ако не прекаля косата е тежка , гладка и хидратирана, ако прекаля клепва, омазнява се бързо и няма този добър вид.
Биолаж Hydra Sourse
Лалга обикновенната серия  за тънка коса.
За протеин Chi Keratin серията, като балсама съм го редувала и с този на Напура за възтановяване на Кератина. Първите пъти имах най-прекрасната коса- жива, тежка, гладка. С натрупване изпръхна доста.
Темозащитата единствената от която съм очарована е Керастаз цимент термик , но и с нея ако прекаля се разваля ефекта. Търся си още една по-хидратираща термозащита да ги редувам. Последно взех на Лалга тази за обем, не съм очарована.
Олиото за коса ми е на Биолаж с Моринга, не го заменям за никое друго, единственото , което не ми утежнява косата. Терапии правя отвреме на време, последно в салон ми правиха терапията на Redken Acidic bonding и мисля да си взема цялата серия , от време на време да използвам за протеин. Незнам как ще ми се отрази дълготрайно, но след терапията косата ми беше чудна.
Ако имате някакви предложения  ще съм благодарна!

# 928
Термозащитата от серията за руса коса на Керастаз е хидратираща и омекотяваща.
Тази
Скрит текст:

# 929
  • Стара Загора
Благодаря, надявам се да хидратира добре. Имам шампоана от серията и прави косата ми ужасна.След него слагам по-богата маска, за да оправи положението.

Общи условия

Активация на акаунт