Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 653
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Весела Коледа на всички в темата тук 🎅🤶искам да попитам има ли продукт който да прави косата мека и лъскава,нещо като кератин!

За моята коса точно такъв ефект дава ето този продукт https://medavita.bg/product/8-chasa-regenerirashta-grija-za-kosa-nutri/
Обаче цената е убийствена. Аз си взех 2 броя около ЧП. Бях супер скептична, но си заслужава.

# 376
  • София
Аз имам този продукт на Медавита и за мен си е просто лек крем за коса, както и нощните серуми на Керастаз. Казвам само някой да не би наистина да помисли, че ще види ефект като след кератинова терапия. Иначе ухае хубаво и омекотява косата за няколко часа при мен

# 377
Здравейте,
В момента има намаление в Арлен, дори на к18 с код xmas15.

# 378
Купих си този осем часов крем, ами много суха ми става косата след него. Какво е това нещо??? Силно протеинов ли е?
Изобщо не ми хареса, рекламата ли е пресилена или не е за моята коса???
Прословутия грим за коса е нищо, също. Изобщо, много съм разочарована, подведох се по мненията на Нели и Алекс...

# 379
  • Някъде там
Купих си този осем часов крем, ами много суха ми става косата след него. Какво е това нещо??? Силно протеинов ли е?
Прословутия грим за коса е нищо, също. Изобщо, много съм разочарована, подведох се по мненията на Нели и Алекс...
Може би точно в този период косата се нуждае от други продукти, може да пробвате след време отново.

Имам въпрос, кой от тези продукти е по-добър за хидратация и омекотяване на  боядисана коса.
Както знаете,  повечето в темата, моята коса обожава балансирани продукти, но понякога имам нужда от малко  хидратиця.Колебая се между тези продукти.Като клоня към балсама за боядисана коса, защото моята коса е такава.И двата продукта са непознати за мен.

# 380
^^^ Искрице, балсамът за боядисана на Редкен е по-добрият избор за твоята фина коса. Другият също е много хубав и популярен продукт на бранда, но ще ти утежни!

Да, абсолютно, и около лицето постоянно са ми къдрави бебешките коси, направо не я понасям. Именно те са ми най-неприятни.
Значи вашата коса прилича много на моята - много фин и порьозен косъм, който бухва и се къдри лесно при влажност. Подозирам, че е възможно да имате малко по-мазни корени при нормални дължини и краища. За такива коси "оправията" е да се научим да ги сушим добре с четка и да ползваме продукти, които "запечатват: косъма без да го утежняват. Има много такива, вкл. финиши/лакове... ето този препоръчвам, ако държите на права коса:

Има го и във вариант супер силен, но не мисля, че ще е подходящ за вас, той е за суха и твърда коса:

https://www.salonsdirect.com/blog/the-tiktok-sensation-which-col … -is-best-for-you/

Изобщо, много съм разочарована, подведох се по мненията на Нели и Алекс...
A проверихте ли дали Нели и Алекс имат идентични коси като вашата преди да си купите продуктите?

# 381
За Nashi шампоаните да попитам, в София някой да знае в кои салони се намират?

# 382
  • Варна

Ани нито Нели нито Алекс разбират нещо от грижа за косата. Алекс рекламира това,за което и се плаща. Следя я защото в нейната група научих основните правила в грижата за лице,но сляпо никога не съм и вярвала.
 Преди време писах,че серумът на Медавита/много харесвам марката по принцип/ не е някакво чудо и не се струва цената както между другото и керастазките за моята коса.
 А гримът за коса е точно това което се очаква от него. Не е грижа,а грим. Нанасяш,плакнеш , стилизираш и имаш топ коса за събитие-толкова. Много момичета се опитват да го ползват без стилизиране -  не работи така.

# 383
Кои са пък тези Нели и Алекс?

# 384
Значи вашата коса прилича много на моята - много фин и порьозен косъм, който бухва и се къдри лесно при влажност. За такива коси "оправията" е да се научим да ги сушим добре с четка и да ползваме продукти, които "запечатват: косъма без да го утежняват. Има много такива, вкл. финиши/лакове..
Несъгласна.
Моят опит с професионално стилизиране:
Колкото повече wash профи продукти преди измиване използвате (вместо leave-in и финиши), толкова повече стилизиращата, запечаваща ви с четка и сешоар прическа ще държи.
Смисълът е следният: лечение, миене, стилизиране.
Ако наблегнете на продукти след (а не преди) миене, сушенето (независимо с какъв уред) е кратковременно и винаги ще имате проблем с трайност, климат, влажност, т.н....

# 385
Несъгласна.
Моят опит с професионално стилизиране:
Колкото повече wash профи продукти преди измиване използвате (вместо leave-in и финиши), толкова повече стилизиращата, запечаваща ви с четка и сешоар прическа ще държи.
Смисълът е следният: лечение, миене, стилизиране.
Гери, ако не се лъжа вашата коса беше доста по-различна от меката и порьозна перушина, която в случая коментираме?

И понеже 40 години се боря с тази коса и съм опитала всичко съм стигнала до тези изводи. В никакъв случай не отричам терапиите преди миене и си ги ползвам и да, една напомпана с влага и протеин коса държи по-добре прическа. Но не им викам лечения, защото не лекувам здрава коса, a си е проста базова поддръжка. Да не говорим, че няма "лечение", което да и промени типа и  и от тънка и мека да я направи дебела и корава. А и питащата девойка сподели, че я дразни накъдрянето и бухването, а не че прическата и не държи или че дължините/краищата и са сухи ерго аз акцентирах върху запечатване на кутикулата и недопускане на влагата в косъма, което е финална стъпка след миенето.

https://irisolog.bg/blog/poryoznost-na-kosata-kakvo-e-i-kak-da-s … -grizhim-za-neya/

Скрит текст:

Така или иначе всеки е свободен да експериментира със собствената си коса на воля!

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 21:02 от Agent Provocateur

# 386
Лечението (коса, кожа, тяло) винаги е в посока отвътре навън, а не отвън навътре.
Елементарен пример: едночасова маска с масла и витамини преди миене е несравнима с каквито и да е омазняващи финиши след измиване (които освен че нищо не правят, но и пречат на стилизирането). Какво да говорим с обогатените лечебни prewash профи терапии, които могат да поддържат косата до естественото й състояние, а не leave-in боклуците, които правят косата изкуствена перука...

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 22:14 от GeryGG

# 387
1. Финишите биват не само омазняващи боклуци.
2. Богата маска с масла и витамини може да превърне тънката коса в доста нелицеприятна картинка.

# 388
  • Варна
Аз не виждам къде е проблемът....За какво лечение въобще говорим?  Безразборното мазане на масла неподходящи за съответната порьозност на косата може да нанесе повече вреди отколкото да помогне.
 Лечение истинско,което подобрява състоянието на увредената коса са терапии от сорта на Олаплекс и биомиметиците. Всичко останало е китосване по един или друг начин и подобряване на визуалното състояние.
 Финишите са абсолютно задължителни ако не живеем на самотен остров в девствена среда.

# 389
Agent, аз съм сигурна, че ти си пробвала всичко вкъщи, но моят дългогодишен опит е от проф. салони с проф. фризьори, които са ми приятели, знам как работят от години и какви продукти използват.
Наблюденията ми не са само в/у моята коса, но и в/у всякакви. Коси тип (както се изразяваш) "перушина" излизат от салона като фотомодели.

Общи условия

Активация на акаунт