Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 669
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 405
Агент, аз те чета с огромно удоволствие в тази тема, в която все още съм лаик. Опитвам се да попивам знания. По-назад бях качила снимка на косата си. Бих искала да чуя твоето мнение - трябва ли ми такъв пре-уош продукт? До сега не съм ползвала...
Благодаря предварително Simple Smile
Съжалявам, аз не мисля, че е добра идея да се диагностицира коса по снимка. Може би някои професионалисти биха се наели, но не и аз. Предпочитам да дам съвет само за коси, които са почти идентични на моята.

Ванеса, не съм kупувала/ползвала Moisture Recovery, но като цяло с 15+ години опит с Джойко нямам издънки (но да, следвам препоръките на бранда и да, в 90% от случаите купувам Ш+Б и съдя за ефекта от комбинираното им действие).

# 406
  • Варна
Serendipity косата ти има нужда от едно хубаво,дълбоко почистване. Предполагам никога не си ползвала ДПШ....
Предполагам,че си в тренда и ползваш безсулфатни дрогерийни шампоани та тънкият косъм просто е задръстен.
Сухият шампоан не решава проблема -той самият е огромен проблем. Сух шампоан се ползва само и единствено в екстрени случаи,когато нямаш време да измиеш косата.
 Ако искаш да подобриш цялостното състояние ще ти е нужна системна и целенасочена грижа както за скалпа така и за дължините. От фризьор няма да я получиш освен ако не нацелиш шестица от тотото и попаднеш на такъв,на който му пука за косата ти.
 Преди пишех много в темата,но и аз се уморих.
Директно ти предлагам един сет,който в дългосрочен план ще работи по решаването и на бързото омазняване и на проблемите със сухотата.  Нуждата от дълбоко почистване преди това обаче си остава.
 https://bestcare.bg/product/oneoseven-haircare-set/

ето тук съм писала за тях https://www.facebook.com/moitemanii/posts/pfbid02aes1vreSBXbRnE5 … 782dmimqcfAF7AuSl
не са професионална козметика или поне не от тая, с която се заиграваме,но са продукти точно за такъв тип коси. Терапията е и грижа за скалпа тъй,че се нанася и на него.
 Агентчето гази из корейските дебри отдавна тъй,че предполагам се е срещала с марката. И....четох назад някъде,че 7 годишният оцет бил маркетингов трик Grinning....да ама не е ферментите са много сериозен актив и никакъв маркетинг не е използването им от векове в традиционната медицина на източните народи.

Агентче Heart

# 407
Serendipity косата ти има нужда ........
 Преди пишех много в темата,но и аз се уморих.

Благодаря, че се включи .
 Ще прочета мненията ти назад в темата, а препоръчания сет , направо го поръчвам Simple Smile

# 408
  • Варна
Мисля,че те четох днес в групата на Нели с анонимен пост и мислех да ти отговоря там,но като видях и тук същото реших да се намеся.....
 ползвай код manii10

# 409
Аз мисля че скраба за коса е много по добър избор от ДПШ! За сух скалп кисело мляко , розова вода , алое вера и яйце !

# 410
Мисля,че те четох днес в групата на Нели с анонимен пост и мислех да ти отговоря там,но като видях и тук същото реших да се намеся.....
 ползвай код manii10

Ааа, не съм аз анонимката.
Явно много сме жертвите на неправилна грижа.
 Трябваше ми доста време да разбера какво е ДПШ. Дори не бях чувала, че е нужна такава грижа.

PS. Благодаря за кода. Намали ми още от цената Simple Smile

Аз мисля че скраба за коса е много по добър избор от ДПШ! За сух скалп кисело мляко , розова вода , алое вера и яйце !

И скраб за коса имало!
Направо се открива нов свят за мен.

А има ли смислъл от употребата на тазава преса?
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07SLV7TJP/ref=ox_sc_act_tit … CNHELAG304GM&th=1

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 23:46 от Serendipity*

# 411
Аз използвам дървена четка с косъм от глиган води се за екстеншъни но за нищо не я сменям тази четка!
Четката дали ще може да разплита коса 😃че до момента от пробвани варианти десата и ико само тангел тийдзър ме разплита и спрея на Jungle fever.

# 412
  • Варна

Аз пък не мисля. Дълбокопочистващия шампоан освен скалпа почиства и натрупванията по дължините. Нищо общо нямат двата продукта. От това прекаляване със скрабовете маса народ е с чувствителни и проблемни скалпове. Мазен скалп се третира с хидратация не с допълнително изсушаващи неща.

# 413
И без кисело мляко и яйца по главата.

# 414
Аз използвам скраба на Ароматика със сол от мъртво море (както и шампоана който се води за проблемен скалп ) даже мога да кажа че и пърхота маха , аз също съм с мазен скалп и изчиства много по добре скалпа и косата и се използва 1 път седмично вместо шампоан или преди шампоан и винаги преди миене се слага яйце за 20 мин и се изплаква в моят случай аз ям само домашни яйца и слагам такива и имат ефект както и кисело мляко и попринцип за мазен скалп и мазна коса се взима шампоан за обем той изсушава и можете да си миете косата не през 1, 2 дни а през 3 ,  в никакъв случай хидратиращи шампоани и маски още повече омазняват( поне при мен)  

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 11:29 от Анонимен

# 415
    • В полите на Пирин планина
    По отношение на горния спор за тънката и мека коса...
    Ще кажа, че такава коса без някакъв подходящ финиш продукт, за предпочитане с поне лека, да не кажа средна фиксация, не стои добре пък ако щеш я лекувай постоянно.

Моята е и чуплива, към къдрава - ставам като бръкнала в контакта, ако не ползвам финиш - за предпочитане под формата на крем.

# 416
    • на земята
    Здравейте предвид по горе писаното,какъв финиш ще споделите за тънка слаба коса?
    Аз съм с тънка коса и досега не съм намерила шампоан ,който да я уплътни поне малко.
    Иначе е подредена,гладка,но на втория ден от миенето все едно имам два косъма слепнати,ужасна става.
    Чудя се вече да инвестирам в този прословут сешоар маша Дайсон и един хубав финиш и незнам вече,омръзна ми.
    Приемам всякакви съвети за тънка,дълга,слаба коса,сухи краища и омазнен скалп на втория ден след измиване.Във  вас ми е спасението момиченца.
    Благодаря

# 417
    От това прекаляване със скрабовете маса народ е с чувствителни и проблемни скалпове.
    Абсолютно непрепоръчителни особено за редовно боядисвани (амонячно) коси - боята играе ролята на ексфолиант за скалпа.

# 418
    От това прекаляване със скрабовете маса народ е с чувствителни и проблемни скалпове.
    Абсолютно непрепоръчителни особено за редовно боядисвани (амонячно) коси - боята играе ролята на ексфолиант за скалпа.
    Зависи скраба за коса какъв е не всички са добри и за боядисани коси е подходящ този на Ароматика даже имаше една тиктокърка с боядисана руса и хубава коса която му направи реклама името мисля че и беше Милена Стефанова но това клипче да е било преди година

# 419
    Скрит текст:
    Зависи скраба за коса какъв е не всички са добри и за боядисани коси е подходящ този на Ароматика даже имаше една тиктокърка с боядисана руса и хубава коса която му направи реклама името мисля че и беше Милена Стефанова но това клипче да е било преди година
    Мнението е на фризьора ми, който работи с Alterna.

Общи условия

Активация на акаунт