ДВАНАДЕСЕТИ клас. Рокли, курсове, сертификати..., но още е спокойно на душата

• 51 650
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Честито на приетите и честит празник на рождениците! Да са здрави и да имат късмет по пътя си!

# 601
Честито на рождениците! Да са живи и здрави!
Честито и на всички приети вече бъдещи студенти!
Относно изпращането и почерпката с близките много искам да го направим в къщи , градинско парти. Ранния следобед с вино и мезета , хапки. Ще ми се и една фотосесия да си направим с абитуриента и близките. Но всичко е в проект все още, не изключвам и почерпка в заведение, ще видим  има време

# 602
  • София
buni, жив и здрав да е младежа. Да му се сбъдват всички мечти и нека най - хубавото да му предстои. Весел празник 🎉

# 603
  • София
Бъни честит рожденик!Здрав и с късмет да бъде!
Моята щерка не е изявявала желание да се изнася.
Тази седмица завършването и последващото “гранде” събитие-абитуриентският бал започват  да придобиват все по-реални очертания и за нея и за мен.Досега ми се струваха там някъде в бъдещето.

# 604
  • София
Да са здрави и щастливи рождениците, честито на новите студенти и блазе на майките им.

Да ви кажа, колкото по-късно си изберат тоалет, толкова по-добре. Няма да имат време да решат, че вече не им харесва, защото при нас май така се получи.
Ама не знаела какво иска и сега не можела да се занимава. Показва ми някакви тоалети от нета. Явно се предполага, че трябва да ги издиря. Ако си намери нова рокля, ще прежаля капарото и ще я вземем, но аз нищо няма да инициирам.
Само да не реши и университета да сменя в последния момент, че тогава ще разбере що е то властна майка.

# 605
Като по-малка беше категорична как, стане ли на 18, се изнася. Сега поработи здраво 8 месеца, видя кое как е и даде назад. Аз си трая и гледам мача.

# 606
......
Само да не реши и университета да сменя в последния момент, че тогава ще разбере що е то властна майка.
                  Има една поговорка - голям залък хапни, голяма дума не казвай! Изпитах я лично и то два пъти - с дъщерята и с внучката. И аз бях властна майка - с щерката подадохме заедно документи в университета . На изпита /тогава беше с изпити/ и познай вместо да пише ,тя си чела вестник в аудиторията и квесторите я изгонили .Само удар не получих когато я видях в 9 ч да излиза от изпита. Записа там където беше решила и където ние изобщо не знаехме ,че е подала сама документи. С внучката - същото. Приета английска филология в СУ на първо класиране,чакаме второ и хоп - гръм от ясно небе - записана в НБУ. Оказа се ,че и в двата случая техния избор беше по-добър от моите амбиции. Щерката е с добра позиция и авторитет в работата си ,  а внучката е пълен отличник 3-ти курс студентка и даже от миналата година работи по специлността си през лятото.
                 Сега се надяваме ,че младежът няма да ни поднесе подобна изненада тази година. В момента неговото желание съвпада с нашите амбиции.

# 607
То хубаво имате “ваши” амбиции, но са важни тези на детето, а не вашите.

# 608
 Много се радвам за всички деца, които са приети студенти! Браво и честито!
 Да са живи и здрави всичките ни пораснали деца! То вече са си млади хора, не деца, но за нас си остават такива, колкото и да са големи, прекрасни и разумни/неразумни!
Да не се хващаме толкова за фразите кое е амбиция и кои сме властни или невластни майки. То е ясно, че ние можем да говорим и съветваме, къде  по-лекичко, къде по-настоятелно, но на финала обикновено те си избират. Често самите деца нямат идея какво искат, а пък какво остава ние да го знаем. Всеки действа , според детето и ситуацията.

# 609
  • Бг-мама
Buni, честит рожден ден на порасналото ти момче! Успех му пожелавам и всичкото здраве на света!

# 610
  • Sofia
Buni, здрав и щастлив да е!!! Много успехи във всичко! Kissing FaceBlue Heart

# 611
  • София
Благодаря ви за прекрасните пожелания, всичките да му се сбъднат!

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 22:08 от buni

# 612
  • София
То хубаво имате “ваши” амбиции, но са важни тези на детето, а не вашите.
Сегашният избор си е неин.

# 613
Ами да, браво на детето! Вчера четох някаква статия, че точно data science и “sustainable development management” били най-подходящ избор за master особено като най-търсени специалности;  второто звучи ала Грета Тунберг …
PS.  Spunk, вчера се разминахме - бяхте с наборката 😘

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 09:42 от saffron

# 614
Здравейте. Моето дете ще е 12 клас догодина, но искам да ви попитам нещо. Неговите профили са английски, немски и история. Двете задължителни матури са БЕЛ и АЕ. Той обаче иска да се яви и на трета матура по история. Питането ми е дали на третата матура ще  бъде по профилираната или по общо-образователната подготовка.

Общи условия

Активация на акаунт