💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 173 033
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 450
Ако сме обективни, колкото и да е противен Мартин той е абсолютния стратег на сезона. Буквално настрой цяло племе на своя страна срещу 1-2-ма други. Беше си уредил и съединение, че даже и финал, тъй като щеше да играе със старейшините докрай ако беше останал там.

А, Рълев не е най-добрия стратег, но може да се каже, че е най-добрия на трасе. Виж на пъзели още не сме го видели какво ще направи. Само една игра срещу Крум май има с пъзел.

Като образ също не е най-интересен или добър. Един Мартин, който никой не очакваше нищо от него е по-интересен, един Момчил, който играе така както никой друг досега също е интересен образ. Ако Мартин не беше и такъв каруцар щеше да е още по-добре. Макар и да не го харесвам не мога да отричам, че се справя добре според своите стандарти. Буквално никой не очакваше нищо от него, даже визитката му не я превъртях просто от уважение. Мислех, че ще е от първите отпаднали.

Иначе Рълев добре тръгна, защото беше аутсайдер. Всички мислиха, че ще има образ на герой и точно като герой говори по синхрони. "искам да играя срещу силните, искам тежки битки срещу достойни играчи" и накрая гледа да остане със слабите, това съсипва неговия образ поне за мен, защото говори едно и прави друго.

# 451
На Рълев за какво му е да щади Мастагарков? Ако той си тръгне на капитанска е добре дошло за него. Теди си е +един глас и все пак показва, че си държи на думата като я пази. Дреме му, че Мастагарков може да си тръгне.

# 452
Нямам търпение вече за обединението, че да изпратим Марто и леля вкъщи. До гуша ми дойде от тях.

# 453
Крайно противен и труден за гледане е тазгодишния сезон.. подкрепя се само злобата, простотията, а продукцията буквално позволява да се издевателства и психически да се тормози един от участниците. Много ми е интересно, ако на мястото на Мастагарков беше някоя от жените.. щяха ли всички останали участници отново да стоят и гледат отстрани като неми телета? Аз лично спрях да гледам предаването след отпадането на Крум, не толкова заради неговото конкретно отпадане, а заради крайната несправедливост и нагласеност от страна на продуцентите. Просто имаше едно натрупване на предрешените битки на Цвети-Виолета, Калоян-Дунев, Крум-Дунев. Предпочитам да следя тук форумът или да си пусна част от епизода от някой друг плеър, сакън да не им допринеса за рейтинга!

# 454
  • SF
  Изобщо никой не изпързаля Рълев, той си каза - няма да изпускаме капитанството , ако се върне Теди имаме два гласа, ако не пак ще е наше капитанството. Преди това Мартин го светна колко безполезна им била Теди , а Рълев мълчаливо се съгласи .

Ако Теди не се върне, как решават, че пак е тяхно капитанството? Самостоятелните играчи - Мастагарков и Мартин няма да гласуват един за друг ли?

Първо Мартин му размъти главата, че играе с женска коалиция, от жени, които при обединението първи си заминават.
Не знам дали Рълев се сеща, че при двубой Тета срещу Дени, тета дава път на Дени.
Не знам дали Рълев се сеща, че при двубой Тета Виолета и която и да е друга синя, Виолета пак си заминава. Мартин му го каза, ако не се е досетил.
И така Рълев, мигащ на парцали, взе да мисли дали пък да не се прегрупира. И се прегрупира.
Лошо няма да си смениш мнението, но когато не си се сетил сам, а ти го е подал този, когото аз не харесвам и си се комбинирал с другия, когото аз не харесвам, вече не може никога да си герой на седмицата.
Особено пък при наличието на Момчил, Мастагарков, даже супер силния Дунев, Мишо, Виктория дори... леко да си играч на седмицата.

# 455
Е, айде стига с тая драма, че ще дойде Николчето да ви обвини в интригантство. Аз хейт към Рълев не виждам. Просто има хора, които не го харесват, какво толкова? Мен фактът, че играе с Тета и че е предизвестеният финалист, получил и трофейче в лицето на Дени, ме отблъсква. Ама чак пък хейт.

# 456
А ние защо така упорито вярваме, че Продукцията ще резне Момчил? До момента е представян като абсолютния герой, който почти не е поставян пред избор да се обърне срещу племето си. На няколко пъти беше спасител на хората си, на два, дори три - персонално на Дунев. Ако е имало моменти да го скастрят, може да са били, за да ни замажат очите. Изобщо, как категорично разбираме в кой момент Продукция си избира победител? Когато изтече информация кой е победителя и той не е нашия фаворит ли?
Какво беше това за оста zx, по което публиката се прехласна?

В същото време, Рълев е поставян в поредица от избори, когато просто няма 100% правилен ход, което естествено му генерира нехаресване.

Мъчно ми е за Мастагарков, надявах се в хода на Играта да израстне и да престане да си търси стопанин, но явно няма да му се получи. Все пак, му го желая и му стискам палци.

# 457
Какво значи хейт, щом като играеш с доказано лоши хора не си по-различен от тях. Просто е - има си етика и морал, или ги спазваш независимо от последствитята , или не си ок човек  за мен .

Есме, предполагам че Рълев вече смята Мартин от тяхната коалиция, той нали се предложи.

# 458
Както и предположихме, хейтът по Рълев няма да спре в следващите.. много страници. Гледа се само от една камбанария и така е по-лесно. Докладването на мнения, които се различават от масовите си е... супер "обективно". Не може всички да пеем в един хор.
Не мисля, че Рълев е хейтван. Мартин е хейтван. Рълев все още има грешки за правене преди да си навлече гнева на публиката, но реално погледнато предателството на Теодора като ход е правилен единствено и само от гледна точка на стратегия и то ако си правиш някакви много тънки сметки, защото както Теодора ще отпадне, така и Мартин може да отпадне не е чак толкова по-силен като играч. По-скоро именно феновете на Рълев гледат ситуацията от "една камбанария", а именно стратегическата. Във всички други аспекти този ход е грешен.

# 459
Ако Теди не се върне от капитанска, решават както, когато Радо не се върна от капитанска, а именно - последния капитан има решаващ глас, ако при гласуване има равенство.

# 460
На Рълев за какво му е да щади Мастагарков? Ако той си тръгне на капитанска е добре дошло за него. Теди си е +един глас и все пак показва, че си държи на думата като я пази. Дреме му, че Мастагарков може да си тръгне.
На мен са ми малко неестествени някои номинации напоследък.
Имам чувството, че продукцията се намесва. Например когато беше номиниран Калоян - защо той , а не Крум, след като според мен той беше първия приоритет на коалицията на Виолета и реално всички го очакваха.
Сега с някакви измислени аргументи - Теди от тяхната коалиция на капитанска (сигурна съм че се досещат, че е елиминация).

# 461
  • SF
Е, айде стига с тая драма, че ще дойде Николчето да ви обвини в интригантство. Аз хейт към Рълев не виждам. Просто има хора, които не го харесват, какво толкова? Мен фактът, че играе с Тета и че е предизвестеният финалист, получил и трофейче в лицето на Дени, ме отблъсква. Ама чак пък хейт.

Много харесах първите редове на поста ти и аха да го лайкна, но накрая само не разбрах - Рълев ли печели формата???
Отговори ми в темата за спойлерите. В тази е недопустимо да се обсъждат тези неща. Тук внимаваме какво пишем.

# 462
За първа година гледам с безразличие сезона. До това време вече имах явен фаворит, имаше интрига, някаква емоция - наши, ваши, добри и лоши. Сега не. Има двама явни доминиращи - Рълев и Момчил. Не са целите в бяло, но не са и рептили. Нормални хора, добре подготвени физически, обрани като поведение, с нормални реакции при повечко адреналин в битките. Но нищо " грабващо ", далеч от харизмата на играчи от минали сезони. Който и от тях да вземе чека - О.К.,  няма да се изненадам или да преживявам особено.
 Интригата върви между двамата " злодеи ", но нищо особено и тук - комплекси, его, надвикване... селска вечеринка. Дори варианта с "театрото" между двамата е вече обсъден тук.  Слаб сезон, предвидима линия на развитие, бледи образи, слаб 2 на сценаристите. Ще догледам разбира се, но написаното тук е по-интересно от излъченото по тв-ито. Ако ни четат, тайно или явно - да си правят изводите.

# 463

Много харесах първите редове на поста ти и аха да го лайкна, но накрая само не разбрах - Рълев ли печели формата???
Отговори ми в темата за спойлерите. В тази е недопустимо да се обсъждат тези неща. Тук внимаваме какво пишем.
Не, в никакъв случай не е сигурен спойлер. Слуховете, които се носят, че е взел победата и е станал гадже с Дени, и че поддаде на страхотната "иньергиъ" (по Теодора) на Виолета, мен лично ме отказват да го харесвам. А дали са верни, не знам. Сега спойлер ли е това?

# 464
На Рълев всичките му коалиции са с пасивно негово участие, единствено краткия съюз с Цвети не помня как беше. Иначе не той отива при някого да инициира съвместна игра, а другите му предлагат да играе с тях. Там където се опита той да подходи към отсрещната страна (към Крум, когато дойде Виолета), не му се получи. Не се ангажирам с мнение колко вярва на Виолета. Фактът, че снощи я попита дали не иска да прати Теди като по-удобен съперник на Дени, в случай, че е тя капитан от Сините, показва, че изобщо не е забравил, че Виолета играе за дъщеря си, в което и няма как да я обвиняваме, нали?

Общи условия

Активация на акаунт