💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 480
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 1 740
Какво излезе. Мартин от най-силния стратег излезе, че е "сам като куче", както каза за Мастагарков. И свои, и чужди не го харесват грам.  Набеденият стратег - като Генчо от миналия сезон, но поне на този му се получват някои неща, докато Гената си беше тотална щета заедно с Жорко. Всички му сипват. Голямата коалиция излезе, че хич не е голяма. Мартин - Дени (привидно силна коалиция) и Дени и Мишо. Останалите бяха търсачи на лесния вот. Мартин си ги бележеше и хранеше, осъзнавайки че останалите са търсачи на лесен вот, и си действаше по план. Оряшкова тръгнала да се жалва, а цял сезон не излезе с мнение и позиция. Постоянно със силните на деня, някакви никакви синхрони, даже леко ехидна или по-скоро лукава усмивка. Съвсем нормално е като ползваш лесен вот, нямаш стабилна и ясно изразена позиция и ти да се окажеш в някакъв етап в такава положение, че да те номинират, защото си най-лесен в конкретната ситуация.

# 1 741
Съжалявам, че червените спечелиха. Искаше ми се да загубят и да номинират Мастагарков, а той да отвее Мартин от ИВ, че ми писна да му гледам избелените зъби и опитите за интриги и манипулации.
После се надявах сините да решат Момчил да отиде на двубой с Мартин и да го отвее, но и това не се случи. Дано на Оряшкова да й стигнат силите, но не ми се вярва. Ще дадат игра, в която тя не е силна.
Искам Мартин да си ходи вече, след него и Виолета, да останат по-читавите играчи и да ги обединяват. А от там, всеки за себе си.
Ееех, надежди...

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 02:02 от Diorela

# 1 742
Вики само как наклепоти другарчето пред класната. Сигурно се е надявала да накажат Момчил, така както наказаха тета и тя да отърве номинацията. Забрави да спомене, че Димо ѝ каза, че и тя може да си смени ръцете, когато поиска.

# 1 743
А на Рълев май му е минала  болката в корема. Като гледах как сам местеше големия варел.
Не зная колко дни разлика има между снощната игра с плуването и тази вечер, но снощи се превиваше, а сега не.

# 1 744
  • При семейството си
Изгледах епизода.
Първо - оператор или друг от Продукцията: “Мартин искаш ли да обсъдим срещу кого от Старейшините искаш да се изправиш”…,”Не, не искам, но може да обсъдим…”…Виолета си мир зъбите с въглен и нарежда, коментира….Сценарий.
Аз, ако трябваше да участвам в подобно нещо, бих се изморила жестоко…от снимките, не от битките.
Виктория добър анализ на ситуацията във връзка с номинациите…преди битката.
Момчил, като четох преди това темата, то го сготвиха, заличиха, обезглавиха, абе, направо си отиде човека. Той, обаче пак…”Дени, потренирай с фризбито”. Същото било като  резервите във футбола, които години наред тренират точно футбол, не пробват за първи път бухалки, обръч….Ралица, този път добър еквивалент му даде.
Гладиаторите, браво за битката. Късмет, хъс, каквото и да е.
Номинациите, жалка история. Не, че на Оряшкова не и’ е време, но има и други.

# 1 745
Колко толкова е тежък Мастагарков, че 4 пъти го пребиха съотборниците.

# 1 746
А на Рълев май му е минала  болката в корема. Като гледах как сам местеше големия варел.
Не зная колко дни разлика има между снощната игра с плуването и тази вечер, но снощи се превиваше, а сега не.

Контузията на Рълев е като тези на Новак Джокович в тениса. Щом изгуби сет, почва да вика доктори, дават му хапчета и о, чудо - печели Аустралиан Оупън.
А Димо, Ралица, Продукцията, Мартин и Виолета тръгнали да обвиняват Момчил, че мами на арената. С просто око се вижда, че Момчил има нестандартно мислене в определени ситуации, но на нас зрителите той умишлено ни е представен като шмекер. Един единствен път наруши леко правилата, като хвана въжето с двете ръце, и Димо веднага му направи забележка.

# 1 747
Вече по-скоро се забавлявам отколкото да се ядосвам на безкрайната продуцентска простотия, както и на всички, които й се връзват. Значи психотормозът и вербалното насилие, на които ставаме свидетели вече два сезона, са по-достойни и приемливи отколкото две засилки с крак и хващане с две ръце. Мислех си, че след миналогодишните изцепки със Слипа и Кресливата Виктория няма да си позволят отново нещо подобно, особено след като темата за насилието стана особено актуална през последната половин година, но не... натресоха ни Вила и Мартин, за да ни е още по-гадно.

Да, странна птица е Момчил, по време на битки е прекалено надъхан и емоционален, но какво от това. За три месеца пред никого не клекна, никого не обиди, никого не излъга, нито веднъж не се отметна от думите си. Ще видим дали ще остане така до края. Ако да, мога смело да кажа, че точно такъв участник май не е имало до сега във всички сезони на ИВ. Те затова всички го гледат в очите и дори Мартин и Вила се отказаха да влизат в директен сблъсък с него, просто знаят, че нямат шанс там. И като капитан е железен - надъхва, успокоява и напътства, а не като Рълев, който блъска, рита и плюе по съотборниците си, когато губят. Мастагарков се раздаде на макс на терена днес - мъкна бидони, сам държа и подпира и кокилите, и бидоните на всички по трасето, за капак го и претрепаха, но Рълев не спря да го хока и да подхвърля заядливи реплики по негов адрес. А, забравих да спомена, че голяма заслуга за точните изхвърляния на фризбито и на Рълев, и на Мартин имаше пак Мастагарков, защото беше перфектен отзад на въжето.

# 1 748
Гледам, питали сте в анкетата шмекер ли е Момчил. Когато чужди и свои те обвиняват в различни шмекерлъци, което е подкрепено със съответните видео доказателства; когато сам си признал, че си готов да правиш слалом между правилата в името на победата; и когато само минути, след като другарката те е порицала пред целия клас, ти пак влизаш в поредната тарикатска схема (подхлъзването на Дени да мами в играта), как мислите, дали е шмекер?

Мен обаче друг въпрос ме вълнува повече: Достоен играч ли е Момчил и има ли чувство за спортсменство? За което предлагам съвсем пресен видео материал за размисъл от днешния епизод (пускате със силен звук след [45:33] нататък): https://play.nova.bg/video/igri-na-volyata/season-5/igri-na-voly … 2023-11-16/623360

За тези, които не могат да отворят видеото, става въпрос за момента, в който Мастагарката падна от кокилите, при което реакцията от "синия" лагер, в частност от техния капитан, беше, цитирам: "бравооо, мачкай беее, мачкай ги тия". Човекът се пребива като куче, може да извади рамо, да счупи ръка, а ти надаваш някакви дивашки викове на триумф. Много грозно и неспортменско, МНОГО!!!

Няколко минути по-късно също се чува и едно твърде любопитно "надъхване" от страна на "сития лъв", демонстриращо явно пренебрежение и неуважение към съперника (след [47:03] нататък).

Момчи просто изкопа дъното този епизод, а тук мнозинството му изписва някакъв страдалчески образ на "сготвен от Продукцията". Хора, бъдете обективни. Че Продукцията готви играчи - готви, специално за героите от типа "ще ги смачкам всичките там смешници" се е доказала през годините като особено безкомпромисна и последователна "готвачка", но в случая Момчи си се сготви напълно сам. Направо си накладе огъня собственоръчно, сложи си котела и се гмурна геройската във врящата вода. Продукция само подаде клечката. Не може да са минали има-няма 15 минути, откакто са ти дръпнали ушето за последно, и ти пак да си в поредната схема за лавиране между правилата. Изчакай поне 1-2 дни, пък тогава си шмекерувай. После идва Съвет: като са те хванали по бели гащи, имай поне достойнството да се извиниш, както направи Денката. Ти седиш и мажеш с някакви потресаващи аналогии. Абсурдно е. Не знам как да си обясня това поведение. Определено момчето не ми изглежда като някой класически наглец. Може би просто толкова е вманиачен в победата на всяка цена, че губи всякакви морални ориентири и сам не осъзнава проблема в поведението си. Не знам, не знам, много съм разочарован...

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 02:58 от Balaban

# 1 749
Балабан, ти същото ли предаване ли гледаш? Наклепаха Момчи големите змии от гладиаторите, защото се уплашиха от него и 24-те му победи. Вила първо го наричаше сексист, като видя, че не е правдоподобно обвинение смени плочата на недостоен. Продукцията недолюбва Момчи и й се отдаде златна възможност да го омаскари.
Димо за това е на терен - да следи да не нарушават правилата и да прави забележки на място по време на играта. Като не е направил забележка, значи няма нарушение.

# 1 750
Заради днешния съвет ще се продължава с приказките, че мъжете се крият зад жените. Нали Дунев много искаше да "отреже главата" на Мартин и не беше достатъчно само да го няма в племето, а трябвало и от играта да се отстрани, защото бил недостоен. Къде изведнъж му изчезна желанието не разбрах. Момчил щеше да го матира след четири хода ето дойде ред за четвъртия ход, но и той забрави. Нали беше непобедим, ще отстрани всеки и не го страх от битки. Какво стана, че няма желание да нахрани лъва с Мартин не разбирам. Изведнъж решиха след битката предния ден, че Марто е някакъв мега силния ли. Уж много достойни, доброто трябвало да победи и накрая номинират с цел да изгонят човек от племето, вместо да се запазят. Омазаха пейзажа с много приказки без действия след това при отдаване на възможност.
Накрая ме разбиха просто. Как не им ли стана поне малко неудобно да обявят световна шампионка за слабо звено и за капак мъжете се правят на луди, че не било коалиция и не се били разбрали предварително. Подскочиха като ощипани госпожици. На Момчил направо му стана лошо като чу. Той великия герой не може да участва в такива неща, то просто така случайно се е случило да са на едно мнение. Как се нарича като си обещаете тримата мъже, че няма да се номинирате един друг както и че няма да номинирате Дени, не знам...  Ама не това не е коалиция, ама ще гласуваме заедно. Честно ли?!

# 1 751
Омерзителен, отвратителен епизод!

В тези анкети питам - дава ли се възможност на участниците да мислят!  НЕ, НЕ СЕ ДАВА. Напротив, отнема им се всяка възможност за мислене и се представя като "шмекеруване".
Мислещият човек се сеща, че докато един седи, може да уплътни времето с нещо полезно което НИКОЙ не им е казал, че е забранено.  А защо не им е казал - защото самата продукция няма мислещи хора. Продукцията реагира на мисленето на участниците чрез пост-фактум дуднене и машинации. Защото няма умствения потенциал да отработи една или друга ситуация "предварително". Защо не кажете - каквото не е изрично забранено - значи е позволено!!! Защото ви е страх че ще се случи нещо което не сте предвидили.
Ми като ви е страх наемете умни хора да предвидят!  Ама не - ще храним маймуни с трици!

Дали сме щели да запомним Момчил като шмекер???  Това сериозно ли???   Боже, божеее, прибери си вересиите!  

Истината е че ще запомним Ралица като една надута патица.  Още не го е разбрала, но тази продукция омаскарява не само участниците но и водещите.  

А Момчил ще го запомним като един от малкото мислещи хора. Първия мислещ когото сготвиха беше Юлиан.  Сега скочиха на Момчил.  Обаче ние не пасем трева!!!

# 1 752
  • Пловдив
Еквивалент било да потренираш с фризби и да разглеждаш пъзела?! Сериозно? Съчиниха върховна простотия щото няма друго какво.

# 1 753
Това не е за скрит текст, определено. Затова го махнах. Благодаря ти за него.
Скрит текст:
Пак се сетих за моето любимо стихотворение и мисля, че е подходящо за случая, затова ще ви досадя с него, но пък изчерпва добре всичките ми мисли тази вечер и въобще за Игрите като цяло:
"Ако владееш се, когато всички,
        треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
        се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
                наклеветен — не сееш клевети;
или намразен — злоба не спотайваш;
        но… ни премъдър, ни пресвят си ти;
Ако мечтаеш, без да си мечтател;
        ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш Краха — зъл предател —
       еднакво със Триумфа — стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
        превърнат в клопка — и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
        градени с кръв — и почнеш нов градеж;
Ако на куп пред себе си заложиш
        спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
        да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани-
        и изхабени — да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
        която им повтаря: „Влезте в крак!“
Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
        в двореца — своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
                ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
        с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
        И главно, сине мой — ще бъдеш Мъж!"

Преводът не бива. Който знае да си го прочете на английски (If - Rudyard Kipling)
Така най-добре ще се разбере, кой е най-близо до описаното в поемата.

# 1 754
  • Bayern
Достоен играч ли е Момчил и има ли чувство за спортсменство? За което предлагам съвсем пресен видео материал за размисъл от днешния епизод (пускате със силен звук след [45:33] нататък): https://play.nova.bg/video/igri-na-volyata/season-5/igri-na-voly … 2023-11-16/623360

За тези, които не могат да отворят видеото, става въпрос за момента, в който Мастагарката падна от кокилите, при което реакцията от "синия" лагер, в частност от техния капитан, беше, цитирам: "бравооо, мачкай беее, мачкай ги тия". Човекът се пребива като куче, може да извади рамо, да счупи ръка, а ти надаваш някакви дивашки викове на триумф. Много грозно и неспортменско, МНОГО!!!

Няколко минути по-късно също се чува и едно твърде любопитно "надъхване" от страна на "сития лъв", демонстриращо явно пренебрежение и неуважение към съперника (след [47:03] нататък).

Момчи просто изкопа дъното този епизод, а тук мнозинството му изписва някакъв страдалчески образ на "сготвен от Продукцията". Хора, бъдете обективни. Че Продукцията готви играчи - готви, специално за героите от типа "ще ги смачкам всичките там смешници" се е доказала през годините като особено безкомпромисна и последователна "готвачка", но в случая Момчи си се сготви напълно сам.
Много харесвам Момчил , но вчера направо ме отврати с това неспортсменско надъхване ...А ако е шмекерувал нека просто го накажат ,няма нужда всеки път да го мъмрят пред всички .Пак казвам харесвам Момчил , но не ми е някакъв съвършен герой и понякога дори и той се дъни .

Общи условия

Активация на акаунт