💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 173 904
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 2 235
  • При семейството си
Още не съм изгледала епизода, но все повече се замислям за случващото се около Момчил.
До този момент, аз лично смятам, че той беше представян като фаворит и като герой за сезона, Продукцията и т.н. В спечелилото племе от двойките от самото начало, спасител на Амазонки, Дунев, Благо многократно капитан, с най-много победи, достатъчно грошове, премахна Мартин от племето. И изведнъж нещо се промени. Дали някой участник/участници  нещо възропта/ха  срещу него, нещо заплаши/ха, че има, което може да се види, каже, разкрие или самият Момчил е искал, започнал някаква “война” с Продукцията, но определено нещо се промени. До момента Момчил, като образ и представяне от страна на Продукцията, нямаше нищо общо с Фифо, а пък още по-малко Рълев с Алекса.
Жалко, ако са измислили този начин да му отнемат грошове, жалко, ако именно това се окаже от съществено значение и за финала.
Жалко и за Рълев, защото покрай сценария около Момчил, някак си се омаловажават и неговите качества.
И двамата са добри на Арената, и двамата изглеждат стойностни млади хора, и двамата заслужават финал и победа, и двамата са използвани, в крайна сметка, от Продукцията.

# 2 236
Мен лично Дунев повече ме озадачи как се сети за фразата, когато отстрани Крум.
В подкаста на The Voice Крум спомена, че Дунев се е сетил, след като Димо е дал някаква подсказка. Не съм гледала епизода и не знам каква е била.

# 2 237
Ама била добър човек. Хубаво, жива и здрава да е. Но това шоу се печели с качества - физически, интелектуални и социални.
Е да признавам има и още едно нещо освен качествата - продукцията да не те вземе на мерник.
Тя е от тези добри хора, които не правят лошо, но и не правят добро на другите. Освен с душевна подкрепа, прегръдки, поощрения и добри мисли. В този ред на мисли Дунев е най-добър там. Той е най-поощряващият от всички и най--сърцато ги подкрепя!

# 2 238
Тази анаграма трябва да бъде наредена за максимум 1 минута от всеки средно интелигентен човек. То като видиш първата дума с вече сложена буква В и че е 6 буквена няма какво друго да е освен "всичко" Grinning и на последната дума беше сложена последната буква Н и при 5 букви веднага изниква "силен". Вече като се сетиш всичко и силен самия израз директно изплува в съзнанието ти. Много е тъжно, че Оряшкова така заби и не се сети, това не говори добре за коефициента й на интелигентност Grinning а за Марто бях убеден, че ще го нареди за максимум 30 секунди. Според мен не трябваше да са сложени първата и последната буква...

Момчил ми е меко казано неприятен, но това да му взимат грошовете е върха на простотията.....оляха се вече Grinning
Не мога да се съглася, че за една минута ако не се нареди, е признак на ниска интелигентност. Наличието на тези две букви не са достатъчни сами по себе си. Нужен си е и анализ на структурата, на плочките, съсредоточаване, а и късмет. Първата буква може да е не само "в" на"всичко" , но и "винаги", "високо", "войнът", "вярата" и тн. Освен това, може би знаеш понятието "множествена интелигентност" на Хауърд Гарднър. Нерешаването на анаграма в условия на стрес далеч не означава нисък интелект. Айнщайн добре го е казал “Всеки е гений. Но, ако се съди по способността на една риба да изкачи някое дърво, тя ще живее целия си живот смятайки, че е глупава.” 🙂

За Момчил се съгласявам, че е абсурдна нестраведливост.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 10:40 от cool_style

# 2 239
  • SF
Игрите не се излъчват директно. Против правилата за динамиката на телевизионните продукти е да има дълги кадри, в които не се случва нищо. Не е драматургия, не е художествен формат. Няма как да ни излъчат 10-те минути, в които участник се чуди и мае над пъзел.
Приемаме, че е имал някакво време за отгатване, приемаме, че на Мария й е трябвало повече, отколкото на него. Приемаме, че това е елементът, който е преобърнал каруцата. Синхроните са за това - да ни кажат кратичко какво се е случвало дългичко. Мария се чувства неуверена и че не е нейното това с анаграмите. Мартин пък вярва, че точно на анаграмата ще спечели цялата битка.

Мартин ме изненада, че на първата обиколка, не я откъсна с много. Не се е научил да се люлее с тяло и това си е!
Персоналните им треньори ще трябва и на този елемент да си подготвят протежетата.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 10:38 от Esmee

# 2 240
  • Sofia
Много хора не могат съвсем да осмислят и усетят това за монтажа и времето, за което говориш. По принцип си права.
Обаче в този смисъл монтажът им не е добър, защото трябва да постигне именно това – да създаде правдиво усещане у гледащия, който не е компетентен.

# 2 241
  • SF
Ами... да. Тогава ще попитам така: някой от нас останал ли е с впечатлението, че 1. Мария и Мартин се справиха еднакво бързо и еднакво лесно с анаграмата или 2. на Мария й трябваше по-малко време и й беше по-уверена на анаграмата в сравнение Мартин?

# 2 242
Че тя изобщо не се справи, а зацикли и почна да се моли да и дойде нещо свише.

# 2 243
  • Sofia
Не, никой не е останал с това впечатление. Обаче това не е достатъчно, за да си е изпълнил монтажът работата.
Просто, монтажно, е трябвало да пуснат още няколко секунди/кадъра на Мартин как реди и да му сложат синхрона не баш в началото на въпросния сегмент, а по към края. Така щеше да се създаде нужното убеждение, че се е справил сам, честно и бързо. А се създаде друго, което търпи спекулации. Но може пък това да е била целта. Ние не знаем.
Извинете за отклонението, имам професионално изкривяване по темата.

# 2 244
Не е ли еквивалентно да потренираш и да усетиш фризбито и да видиш анаграмата преди да си стигнал до нея?

Дава ли ти някакво предимство това и в двата случая?!
Мисля, че във втория много повече дори.
Мартин каза, че е нямал търпение да стигне до там, защото се е досетил за думите докато е редил плочките.

В такъв случай, къде са правилата, има ли измама в случая?
За един приятел питам?!

Викаш, само Мартин е видял анаграмата, а Мимето не, защото е една глава по-ниска и не е могла да разчита на "птичия поглед"?!? Не съм обърнал внимание как са разположени елементите, но предполагам, че анаграмата съвсем умишлено е била оставена на видимо място, така че и двамата играчи да могат да я гледат и да си мислят върху сентенцията, докато си въртят наказателните обиколки.

# 2 245
  • София
Пак се почна с теорията на конспирациите. Оряшкова нямаше никакъв шанс с анаграма, Мартин е 100 пъти по-умен. Тя пък е добър човек ,спокоен и неагресивен, ако повече хора бяха такива живота щеше да е 100 пъти по-хубав

Сори, ама ако повечето хора бяха като Мимето, човечеството още щесе да си подскача по клоните. Иначе съм съгласна, тя е перфектният гостоприемник, ония двата паразита живот си живеят на нейния широк гръб. Не я съжалявам грам.

# 2 246
Ами ако е имало някакво замисляне от Мартин, можело е да дадат няколко кадъра, че нещо се чуди, за да не остават зрителите с грешно впечатление. Иначе не се съмнявам, че ще се справи по-бързо от Мария и без подсказки. Между другото аз фразата я знам като "Това, което не те убива...", та не се сетих веднага, като видях буква "в" в началото. Не че има някакво значение де. Мартин може да му сече ума, но не съм убедена, че е много начетен, както се писа по-горе. Въобще тук понякога се изкарва като някакъв Айнщайн едва ли не.

# 2 247
  • SF
Не, никой не е останал с това впечатление. Обаче това не е достатъчно, за да си е изпълнил монтажът работата.
Просто, монтажно, е трябвало да пуснат още няколко секунди/кадъра на Мартин как реди и да му сложат синхрона не баш в началото на въпросния сегмент, а по към края. Така щеше да се създаде нужното убеждение, че се е справил сам, честно и бързо. А се създаде друго, което търпи спекулации. Но може пък това да е била целта. Ние не знаем.
Извинете за отклонението, имам професионално изкривяване по темата.

Ако е така, значи е било достатъчно. Останалото е виждане на режисьорския състав.
Лично на мене, още няколко секунди с кадър "как Мартин се чуди", не биха ми били полезни.
Тук се залага на синхроните, в които двамата играчи споделят отношението си към анаграмата. Единият е убеден, че пипне ли анаграмата, печели, другият е убеден, че точно там ще се затрие. Което обезсмисля още няколкото секунди и ги печели в полза на "Димо бърше сълза с ризата си", "Ралица е развълнувана", "Оряшкова се прегръща топло с водещите", "вълнението на Оряшкова, преди да сподели, че напуска големия спорт в този момент, на това място, на фона на развълнуваното море", "Оряшкова ляга на пясъка, в поза заземяване и казва тихичко: Искам да запомня този момент завинаги", "Оряшкова и Мартин са си простили и нямат лоши мисли един към друг, въпреки нейните изказвания антимартин". Ей такива детайлчета са се сторили по-интересни на режисьорския състав, отколкото напереният Мартин, който се почесва там, където не го сърби и казва: Абе, как ще я реша тази анаграма, бе! Идея си нямам!

# 2 248
  • Sofia
Между другото аз фразата я знам като "Това, което не те убива...", та не се сетих веднага, като видях буква "в" в началото. Не че има някакво значение де. Мартин може да му сече ума, но не съм убедена, че е много начетен, както се писа по-горе. Въобще тук понякога се изкарва като някакъв Айнщайн едва ли не.
Права си!
Ницше: „Това, което не ме убива, ме прави по-силен”.
Но от тези продуценти, толкова!

# 2 249
  • Sofia
Монтажът има и няколко други функции и цели, освен да въздейства. Уверявам те, че в случая не си ги е изпълнил съвсем добре, понеже имам и професионален поглед. Няма да влизам в повече разяснения, не му е мястото и ще стане досадно.

Общи условия

Активация на акаунт