💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 11 (13.11 - 20.11)

• 172 129
  • 3 673
  •   1
Отговори
# 3 165
Чета ви и се чудя, наистина ли не разбирате, че от дивана е едно, а на терен е друго. Дори в Стани богат, където не си минавал никакви трасета, участници блокират на елементарни въпроси. Аз съм сигурна, че дори Дунев в домашни условия ще я реши бързо.
Ми май не разбират. Или пък са наясно, но се чувстват длъжни всеки да изкаже възмущението си, как може да не могат да решат нещо толкова елементарно. И най вече да се каже и повтори и портрети че в къщи са го решили за секунди
Темата от снощи е само това.

# 3 166
Ванка, функциите все още не са висша математика.
Все едно да сравняваш  функционалното програмиране  с обектното.

хах, да разбира се функциите не са висша математика, по-скоро като гледам как се справиха на това уравнение ако им бяха дали функции щеше да е бедствие, НО не очаквам в Игри на Волята хората да се подготвят с математика.
Та за мен не е страшно това, а и наистина ако не практикуваш едно нещо, то бързо се забравя (плюс това нека има хляб и за нас програмистите Laughing )

# 3 167
В защита на Марто и Вила ще кажа, че те са на години и успешно са забравили и малкото, което са знаели по математика. А знакът Х Вила го е виждала само на калкулатор – бутончето за умножение.
Да похваля Вики, че знае как се решават такива задачи – явно редовно си е пишела домашните.

# 3 168
  • Буркина Фасо
когато човек върти бизнес за милиони за какво му е да знае как се решеват прости уравнения Smiley
има си хора за това, а тези са над нещата. те са висшето, те са хай .... уравненията са за бедняците

# 3 169
Само дето в случая не виждам кой е тоя, дето върти бизнес за милиони Grinning

# 3 170
Много тъжно това снощи с уравнението с едно неизвестно. Спомнете си тази сцена, когаго следващия път искате да се похвалите, че сме най-умни на света. По неизвестни за мен причини в последните години като покажеш на млад човек повече от две числа и той губи интерес. Направих си експеримент с моите набори, с които също решаването на уравнения не ни е ежедневие. 8 души от малки и големи градове се справиха най-много за 2.5 минути. С верен отговор. Няма да проповядвам колко е важна увереността да разбираш от математика- не за да решаваш уравнения, а като системен начин на мислене за един човек. Ако искате децата ви да имат бъдеще- бих казала вкарайте всичките си пари в обучение по математика. Нищо в съвременния свят не функционира без познаването и. Дано не го схванете като оф топик. Най-добронамерно е. Хубав ден!

И аз малко офф, но свързано с темата.
Преди много години, когато детето кандидатстваше в гимназия, изкара прилично висок резултат по математика. В следващия 8 клас, по традиция в началото на годината имаха входни нива. Какъв беше шокът ни от оценките по математика на класа, като единствен с отлична оценка беше мочт ученик, а действието се развиваше в елитна столична гимназия с ужасно висок бал и съответно всички деца в класа бяха влеьзнали там с много високи оценки по математика. Били забравили..Масовата оценка беше 2. Средната за класа 3.50. И това при деца, с огромни изнвестиции в обучението и изучаването на математиката. Та, не знам, не знам...

Нямам идея защо Момчил не е решил задачата достатъчно бързо. Но съм убедена, че е достатъчно добър математик извън шООто.

# 3 171
Епизодът много ми хареса, защото тези уравнения си го направиха интерактивен. Хванахме се, паузирахме, преписвахме и решавахме и беше много забавно. Отдавна не съм се забавлявала искрено на епизод.

Не съдя никого за обърканите сметки. Вчера, когато приятелят ми ми обясняваше как се решава уравнението бях потресена, защото знам, че съм решавала такива и то много, но също така нямах абсолютно никакъв спомен как се решават. Чак започнах да превъртам 20 години назад и да се чудя аз това виждала ли съм го. И си спомних колко бях възмутена в училище, когато родителите ми не можеха да ми помогнат с всяко домашно от раз. Времето не прощава, а всяко умение, което не се тренира закърнява и се измества от ежедневните задачи.

# 3 172
Разбрахме колко много хора са на "ти" с математиката.😋
Да се похвалим сега колко пъти можем да минем халките, да плуваме до понтон в открито море, да вдигаме тежки предмети или да скачаме по "гъбки".
Не че съм фенка на Вили и Дунав, но им се възхищавам, защото повечето 50 годишни не могат  да си обуят обувките, ако не са седнали! 😜😁

# 3 173
На Мартин бизнес-функцията му може да е да омайва нови клиенти, да води преговори, да пише договори и т.н. Устат си е и сигурно има полза от него.
Уточнение – не го харесвам.

На Вила не ѝ направиха забележка, че излиза от клетката, защото щеше да бъде – на умряло куче нож да вадиш.

# 3 174
  • Буркина Фасо
Само дето в случая не виждам кой е тоя, дето върти бизнес за милиони Grinning
мандрила

# 3 175
Който не е изпадал в ситуация да се чуди как се пише елементарна дума или колко прави 7х8 да вдигне ръка. Лично според мене Момчил плати данък самоувереност. Делеше наум. Ако си бе направил стълбичката като третокласник, нямаше да има проблем. Като възпитаник на МГ мога да кажа, че решавайки трудни задачи, губим способността си да смятаме бакалската.

# 3 176
Клетката наистина е много трудно да се пренесе без последните играчи да останат извън нея. Димо направи забележка на Момчил, но не ги върна за нов опит, съответно не виждам голяма драма, че не е направил забележка конкретно за това и на Виолета. Достатъчно мъчи Виолета на гъбките и с право ѝ каза, че ако не може да играе е време да напусне по медицински причини. А Момчил имаше голям шанс да блесне много в тази игра, Димо не му го отне, нито пък Виолета му попречи по някакъв начин.

Представяте ли си сега как кандитати за сезон 6 преговарят или направо учат линейни уравнения?

Какво сега пак за Чистилището? Аман от врътки в сценария.

# 3 177
Аз да питам като Димо - Diavolo, добре ли си?

# 3 178
Diavolo вчера писа, че днес ще пусне новата тема. Явно е зает.

# 3 179
  • Другата България
Аз да питам като Димо - Diavolo, добре ли си?
Добре е, просто има лични ангажименти момчето.

Общи условия

Активация на акаунт