Косопад - тема 25

• 68 972
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Интересно е твърдението за Б12 и акнето. Аз приемам Б12 от много време и имам огромен проблем с акнето. Имам някакви подозрения, че може да е от витамина, но знам ли...
Aз нямам проблем с акне, обаче специално проучвах в Гугъл Б 12 като виновник за странно опъпчване- забелязах, че ми се случва, когато вдигна дозата Б 12 (мисля, че при доза над 2000 мкг се получаваше при мен). Оказа се, че връзка с акнето има и при по-високите дози се размножават някакви бактерии, които причиняват акне. Не си спомням с детайли, та се извинявам, ако не съм съвсем точна с обяснението. Но има връзка между Б 12 и акнето. Говорим за Б 12 като добавка и в по-висока доза, не за Б 12, който се съдържа примерно в месото. Защото от месо няма как да прекалим чак дотолкова, че да поемем 2000, 3000, 5000 мкг Б 12 за един ден. А като добавка го има в тези дози.

# 301
  • София
Може ли да обясните защо не трябва да се приемат витамин Д и Б12 вечер?

# 302
А за много изтънял косъм, като перушина, какво препоръчвате от опит?

# 303
А за много изтънял косъм, като перушина, какво препоръчвате от опит?
Да откриете вътрешния проблем. Знам, че трудно се намират дерматолози, които да се занимават с изследвания, но с каквото и да третирате външно не вярвам, че ще имате успех. Просто ще дадете стабилна сума за мазила, витамини, шампоани, лосиони и т.н.

# 304
Всички кръъвни изследвание и хормони са идеални, само вит Д е доста под нормата, въпреки целогодишното  използване на спрея вит Д и К.

# 305
Свободният тестостерон изследван ли е? Стероиди? Защото тяхната комбинация прави косъма слаб и изтънял, както описвате

# 306
Може ли да обясните защо не трябва да се приемат витамин Д и Б12 вечер?
Дават много енергия (всички витамини В) , а вечер нарушават съня. Магнезият пък има отпускащо действие и се пие вечер.

# 307
Интересно е твърдението за Б12 и акнето. Аз приемам Б12 от много време и имам огромен проблем с акнето. Имам някакви подозрения, че може да е от витамина, но знам ли...
Aз нямам проблем с акне, обаче специално проучвах в Гугъл Б 12 като виновник за странно опъпчване- забелязах, че ми се случва, когато вдигна дозата Б 12 (мисля, че при доза над 2000 мкг се получаваше при мен). Оказа се, че връзка с акнето има и при по-високите дози се размножават някакви бактерии, които причиняват акне. Не си спомням с детайли, та се извинявам, ако не съм съвсем точна с обяснението. Но има връзка между Б 12 и акнето. Говорим за Б 12 като добавка и в по-висока доза, не за Б 12, който се съдържа примерно в месото. Защото от месо няма как да прекалим чак дотолкова, че да поемем 2000, 3000, 5000 мкг Б 12 за един ден. А като добавка го има в тези дози.

На добавката ,която пиех с б комплекс пише 4 микрограма =160% от дневния прием. Това 2000 е някаква друга мерна единица. Специално за акнето избуя когато удвоих дозата на този б комплекс. Отдадох го на приема на желязо и затягането, което предизвиква,но ще видим сега като спрях б комплекса,дали пъпките ще се кротнат. Като цяло е лудница с косопад и акне на едно...

# 308
Напротив, все е микрограмове. 2000 мкг- това е доза за наваксване на дефицит на Б 12. Според дефицита се назначава и дозата на Б 12. Дневната доза Б 12 е 2,4 мкг мисля, та 4 мкг са си около 160% действително. Но това е при хора, които нямат дефицит на Б 12. Човек с дефицит няма да го оправи с такава доза...🙂

# 309
Напротив, все е микрограмове. 2000 мкг- това е доза за наваксване на дефицит на Б 12. Според дефицита се назначава и дозата на Б 12. Дневната доза Б 12 е 2,4 мкг мисля, та 4 мкг са си около 160% действително. Но това е при хора, които нямат дефицит на Б 12. Човек с дефицит няма да го оправи с такава доза...🙂

Значи идва 8 мкг ,че съм приела ,когато акнето избухна, въпреки че и преди имах,но тогава се обостри.

# 310
А колко време приемате такива количества Б12? На мен ми изписаха един месец по две инжекции седмично и след това още 2месеца да пия ежедневно

# 311
Аз приемах доста време по 1000 мкг (повече от година, с контролно изследване и спиране на Б 12 за 2 седмици преди това), в началото в някои дни малко по-ударно, после не всеки ден. Предпочетох този вариант, защото ме беше страх, че по-висока доза ще ми се отрази на феритина и пак ще стане поднормен (с друга марка Б 12 така беше станало)...Сега съм на веднъж седмично по 500-1000 мкг. Ако не забравя.

# 312
А колко време приемате такива количества Б12? На мен ми изписаха един месец по две инжекции седмично и след това още 2месеца да пия ежедневно

Аз пиех всеки ден по 4 мкг около година. бях спряла една седмица и почнах пак,но по 8 мкг за една седмица,когато ми се обостри акнето. След това намалих на 4 мкг и сега съм ги спряла напълно. Като при скорошните изследвания б12 беше средна стойност.значи за година прием нищо не е надвишило

# 313
Аз приемам по 1000мкг Б12 от много години насам, но лекар ми го е назначил. От половин година не съм приемала, защото успях да кача стойностите и засега не са спадали. Освен акнето, последните 1-2 години кожата ми започна да се омазнява повече. Допреди 2 години се чудех с какво да си хидратирам кожата, слагах по няколко слоя крем и пак ми беше суха, а сега каквото и да намажа, до няколко часа лъсвам. И косата ми се омазнява по-бързо, вместо на 3 дни я мия през 1 ден. Та имам подозрения, че може Б12 да е спомогнало за всичко това, но като цяло проблемът е комплексен. Виждам доста едни и същи потребители в темата за косопада и темата за акнето, та имат някаква връзка нещата... Косопад и акне е ужасна комбинация, да се чудиш с кое по-напред да се оправяш Triumph

# 314
Аз приемам по 1000мкг Б12 от много години насам, но лекар ми го е назначил. От половин година не съм приемала, защото успях да кача стойностите и засега не са спадали. Освен акнето, последните 1-2 години кожата ми започна да се омазнява повече. Допреди 2 години се чудех с какво да си хидратирам кожата, слагах по няколко слоя крем и пак ми беше суха, а сега каквото и да намажа, до няколко часа лъсвам. И косата ми се омазнява по-бързо, вместо на 3 дни я мия през 1 ден. Та имам подозрения, че може Б12 да е спомогнало за всичко това, но като цяло проблемът е комплексен. Виждам доста едни и същи потребители в темата за косопада и темата за акнето, та имат някаква връзка нещата... Косопад и акне е ужасна комбинация, да се чудиш с кое по-напред да се оправяш Triumph

Аз от както се помня съм и с двете. Изпила съм хиляди добавки,чак ги мразя, но се налага да продължа докато открия решението на косопада и акнето. Може би е до баланса. Все още не съм го намерила. Лиших се от глутен,лактоза,захар, пак не  се премахват напълно проблемите. Шампоани, ампули,спрейове, етерични масла също съм ползвала. Когато един, що годе добър дерматолог , ми изписа ампули и тн и в аптеката аптекарката от рецептата като погледна, попитах и за цената, излизаше към 200 лв за 10 дена, ми вика то по-добре да си присади коса човек, вместо да дава грешни пари за ампули. Та от тогава се опитвам на хормонална и витамино-минерална основа да променя нещо. Обаче пиеш добавки за коса 45 лв на месец, да сгъстява се косата, но тъкмо ги спреш и пак изпаднат обилно косми и се връщам в първи клас. Сега се тъпча с желязо,да видим ...

Общи условия

Активация на акаунт